Telenovela a luat sfârșit. Dylan și-a primit Nobelul la Stockholm
https://www.ziarulmetropolis.ro/telenovela-a-luat-sfarsit-bob-dylan-a-primit-premiul-nobel-pentru-literatura/

După luni de incertitudine şi controverse, Bob Dylan a primit în cele din urmă, la Stockholm, premiul Nobel pentru Literatură, în timpul unei întâlniri cu uşile închise cu academicieni suedezi. Dylan este primul cântăreţ care se alătură panteonului de personalităţi glorificate de Academia suedeză din 1901.

Un articol de Petre Ivan|3 aprilie 2017

Medalia de aur și diploma atribuite muzicianului american în luna octombrie i-au fost înmânate în timpul unei ”ceremonii private la Stockholm, fără presă sau public, la cererea sa, la care au participat 12 de membri ai Academiei.

Ceremonia de remitere as premiului a avut loc într-un loc secret înainte de concertul pe care Bob Dylan l-a susținut apoi în cursul serii la Stockholm.

Cântărețul nu a făcut nici un discurs de acceptare, în prealabil indispensabil pentru acordarea generosului cec (de opt milioane de coroane, 838.000 de euro), care însoțește premiul Nobel. Orice laureat trebuie să accepte premiul în șase luni de la ceremonia de premiere la 10 decembrie, adică până la 10 iunie.

Spre surpriza generală, Bob Dylan (Robert Allen Zimmerman) a fost recompensat în octombrie ”pentru că a creat în marea tradiție a muzicii americane noi moduri de exprimare poetică”, potrivit argumentărilor Academiei.

Foto: Bob Dylan – facebook

25
/08
/22

Zeci de profesioniști din industria muzicală internațională vin la București în perioada 6-8 septembrie, pentru a întâlni artiști la început de drum, trupe consacrate care își doresc să urce pe scena internațională, dar și pentru a schimba idei cu reprezentanții industriei muzicale locale. Structurat în peste 40 de paneluri, workshopuri, studii de caz, prezentări și sesiuni de Q&A, conferința MMB va aduce în prim plan secretele, dar și subiectele tabu din industria muzicală.

25
/08
/22

În perioada 10 – 14 septembrie 2022, Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură și Kaufland România, în parteneriat cu Primăria Municipiului București, prin CREART – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, Fundația Regală Margareta a României, Muzeul Național George Enescu, Biserica Neagră din Brașov, Vibrate Festival Brașov, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Asociația Autism Transilvania din Cluj-Napoca, Floria și Wagner Arte Frumoase și Povești, organizează turneul național „FIORI E COLORI”, turneu susținut de soprana Rodica VICĂ și harpista Maria BÎLDEA.

22
/08
/22

După 28 de ani de activitate neîntreruptă, în perioada 1-4 septembrie, Green Hours va prezenta a 14-a ediție a singurului festival internațional de jazz organizat de un club din România: Green Hours JAZZ Fest. În cunoscutul nucleu cultural din centrul orașului - grădina boemă a hub-ului nostru - vor avea loc, pe parcursul celor patru zile de festival, 9 sesiuni concertistice, reunind muzicieni valoroși din 12 țări de pe continentul european.

22
/08
/22

Orchestra Romanian Sinfonietta – parte a proiectului Orchestrele Naţionale de Tineret ale României – va concerta în cadrul tradiţionalelor festivaluri internaţionale de muzică clasică ale lunii august, mai exact la “Enescu și muzica lumii” – Sinaia pe 23 august, la Sala Casino şi Vara Magică – Bucureşti, pe 24 august, la Ateneul Român.

19
/08
/22

Două evenimente muzicale româneşti în Germania se vor petrece pe 20 şi 22 august, mai precis concertul susţinut de Orchestra Română de Tineret dirijată de Gabriel Bebeşelea pe 20 august, ora 11, la ElbPhilharmonie Hamburg, în cadrul Festivalului Schleswig-Holstein şi recitalul de pe 22 august, la ora 19, de la Ambasada României din Berlin, susţinut de violonistul Valentin Şerban şi violoncelistul Ştefan Cazacu – laureate în 2021 ai Concursului Enescu –, împreună cu pianistul Cristian Niculescu.