Tenorul Ștefan Pop debutează în Festivalul de la Salzburg
https://www.ziarulmetropolis.ro/tenorul-stefan-pop-debuteaza-in-festivalul-de-la-salzburg/

Ștefan Pop va debuta la Festivalul de la Salzburg, în luna august, în rolul tenorului italian din opera ,,Der Rosenkavalier” de Richard Strauss.

Un articol de Liliana Matei|31 iulie 2014

Ștefan Pop va cânta alături de nume importante ale liricii mondiale: soprana Krassimira Stoyanova (Prințesa von Werdenberg), mezzo soprana Sophie Koch (Octavian), basul Günther Groissböck (Baronul Ochs von Lerchenau) și baritonul Adrian Eröd (Faninal). Franz Welser-Möst dirijează Orchestra Filarmonică din Viena.

Premiera noii producții semnată de Harry Kupfer va avea loc pe 1 august iar până la finalul lunii mai sunt programate încă șapte spectacole (5, 8, 11, 14, 17, 20 si 23 august). Opera Der Rosenkavalier este stâns legată de Festivalul de la Salzburg, Richard Strauss și libretistul Hugo von Hofmannsthal fiind cofondatorii Festivalului. De asemenea, a fost pusă în scenă chiar la ceremonia de inaugurare a Sălii Mari, în 1960, dirijor fiind atunci Herbert von Karajan.

„Este o onoare sa debutez la Festivalul de la Salzburg. Cine nu își dorește sa cânte aici? Aștept cu nerabdare premiera, am repetat mult, aproape o lună, împreună cu toți colegii alături de care este o onoare să mă aflu. Producția lui Harry Kupfer este elegantă, susține în totalitate ideea operei. Va fi o surpriză foarte placută pentru cei care vor fi în sală. Eu voi fi tenorul italian, un rol drag pe care l-am interpretat prima dată pe scena Operei din Zurich. Consider că ”Di rigori armato” este una din cele mai frumoase arii scrise pentru tenor ”, a declarat Ștefan Pop.

Stefan Pop_Rosenkavalier_Ensemble_c_Monika_Rittershaus

Câştigător a numeroase competiţii importante, printre care Concursul Internaţional de Canto de la Seul (2010) şi Concursul Operalia de la Milano (2010), Ştefan Pop și-a început cariera internațională în 2009, cu rolul Alfredo din La Traviata la Teatro dell’Opera di Roma, în celebra producție a lui Franco Zefirelli. A interpretat apoi Nemorino din L’Elisir d’amore (Trieste, Hamburg, Zurich), Elvino din La Sonnambula (Viena), Cassio din Otello (Zurich), Ducele de Mantova din Rigoletto (Seul, Paris). În luna iunie 2014 a debutat în ”La Boheme” la Salle Pleyel în Paris (versiune în concert).

A cântat alături de mari nume ale operei, printre care Angela Gheorghiu, Patrizia Ciofi, Mariella Devia, Edita Gruberova, Elena Moșuc, Sonya Yoncheva, Placido Domingo, Leo Nucci, José Cura, Thomas Hampson, sub conducerea muzicală a unor importanţi dirijori: Evelino Pidò, Andrea Battistoni, Daniele Gatti, Placido Domingo, Simone Young, Paolo Longo şi Luciano di Martino.
În stagiunea următoare va cântă la Opera din Frankfurt (La Sonnambula, decembrie 2014 – ianuarie 2015), la Opera din Hamburg (La Traviata, aprilie 2015), la Opera din Tel Aviv (L’elisir d’amore, martie 2015) și va debuta în rolul lui Don Ottavio din Don Giovanni la Opera Națională din Paris, în ianuarie 2015.

Foto:  Lucian Enasoni, © Salzburger Festspiele / Monika Rittershaus

31
/10
/22

Cu ocazia Zilelor Culturii Sinti şi Roma la Bucureşti, Dotschy Reinhardt, Sinteza – descendentă a marei legende de jazz Django Reinhardt, vine sâmbătă, 12 noiembrie 2022, la ARCUB.

25
/10
/22

Miercuri, 26 octombrie 2022, de la ora 17.00, la Muzeul „Casa Mureșenilor” din Brașov, vă invităm la Recitalul de la ora 5. Evenimentul va fi susținut de Mădălina Bourceanu - soprană, Nicoleta Chirilă - soprană, Aurelia Florian - soprană, Valentina Mărgăraș - soprană, Silvia Micu - soprană, Sonia Hazarian - mezzosoprană, Alexandru Aghenie - bariton, Marian Rește – bas-bariton. La pian îi va acompania Simona Patriche. Prezintă: Simona Manole.

25
/10
/22

Publicul este așteptat miercuri, 26 octombrie, la Teatrul Naţional "Radu Stanca" din Sibiu la spectacolul de teatru-jazz "Aproape Înger", în cadrul Sibiu Jazz Festival 2022, o reprezentație ce a rezultat din întâlnirea mai multor orizonturi artistice ce au generat o frescă modernă a realităților pe care omul le trăiește într-un cuplu.

25
/10
/22

Ultima săptămână din luna octombrie aduce pe scena Operei Naționale București titluri celebre din repertoriul universal precum „La Bohème”, „Povestirile lui Hoffmann”, „Peer Gynt & Carmina Burana”, „La Traviata”, dar și „Podul”, o seară de operă româno-bulgară, dedicată împlinirii a celor 30 de ani de prietenie, cooperare și bună vecinătate între Republica Bulgaria și România.

24
/10
/22

Artiștii Filarmonicii „George Enescu” doresc să se prezinte în fața publicului în recitaluri și concerte tematice. Demersul se dorește și unul de popularizare a muzicii clasice în rândurile celor interesați să se apropie de un univers sonor fascinant.

24
/10
/22

Luni, 24 octombrie, de la ora 19,00, publicul român are întâlnire cu soprana Laura Tătulescu şi cu pianista şi compozitoarea Ana Giurgiu-Bondue la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, Sala „George Enescu”. În deschidere: lansarea oficială a albumului „Silence”, reunind înregistrări realizate de cele două muziciene în studiourile Radio România, în luna august.

21
/10
/22

După reprezentații inedite, la sfarșit de octombrie, pe scena unor festivaluri de jazz cu tradiție, precum Sibiu Jazz Festival și Ploiești Jazz Festival, Orchestra Națională de Jazz a Franței, aflată într-un tuneu național in România, după o absență de aproape 30 de ani, va susține un concert extraordinar la Palatul Bragadiru din București.

20
/10
/22

În cadrul proiectului Musiques Créatives de France, între 27 octombrie și 1 noiembrie, Orchestra Națională de Jazz a Franței revine în România într-un tuneu la Ploiești (27 octombrie, Filarmonica „Paul Constantinescu”, la Ploiești Jazz Festival), Sibiu (28 octombrie, Filarmonica de Stat, la Sibiu Jazz Festival) și București (1 noiembrie, Palatul Bragadiru).