The Cure, în premieră în România. Ce preț au biletele
https://www.ziarulmetropolis.ro/the-cure-%c3%aen-premier%c4%83-%c3%aen-rom%c3%a2nia-ce-pre%c8%99-au-biletele/

The Cure va susţine pe 22 iulie 2019 primul concert în România. Alături de celebra trupă britanică va concerta şi grupul irlandez de post-rock God Is An Astronaut. Evenimentul va avea loc în Piaţa Constituţiei din Bucureşti, fiind prezentat de Rock The City. Biletele se vor pune în vânzare marţi, 6 noiembrie, de la ora 9.00.

Un articol de Petre Ivan|5 noiembrie 2018

Trupa britanică de rock The Cure s-a format în Crawley, Sussex, în 1976, ca Easy Cure și este considerată pionieră în zona rockului alternativ englezesc. Formație cu un trecut muzical extrem de interesant, a suferit mai multe schimbări de componență, vocalistul, chitaristul și principalul compozitor, Robert Smith, fiind singurul membru constant al formației britanice.

Încă de la înființare, The Cure a abordat sonorități cu totul diferite. Primul material, ”Three Imaginary Boys”(1979) și câteva single-uri ce au precedat acest album au făcut ca trupa The Cure să fie considerată o emblemă a post-punk-ului si mișcării New Wave, ce s-a conturat în urma revoluției punk din Regatul Unit.

După lansarea albumului “Pornography” (1982), viitorul trupei devine nesigur și Robert Smith este dornic de a schimba imaginea dark, pe care o dobândise trupa sa. Odată cu lansarea single-ului “Let’s Go To Bed”, din 1982, Smith a început să injecteze treptat și sigur un touch pop în muzica formatiei, formația căpătând și un aspect scenic diferit. Popularitatea trupei era în creștere, cu precădere în Statele Unite, unde piesele „Just Like Heaven”, „Lovesong” și „Friday I’m in Love” și-au găsit loc în topul Billboard Hot 100.

La începutul anilor 1990, The Cure era una dintre cele mai populare trupe de rock alternativ din lume. În 1990, au câștigat cu piesa “Lullaby” sectiunea Best Video la premiile Brit Awards, iar în 1991, au primit, tot la Brit Awards, premiul Best British Band.

Urmăriți obsesiv de cifra 13, formația are la activ 13 albume de studio, cu vânzări de peste 27 de milioane de copii, mai mult de 40 de single-uri, materiale live, valoroase coloane sonore și o multitudine de alte activități culturale conexe. Din 2018, membrii trupei au început să lucreze la cel de-al paisprezecelea album de studio.

La evenimentul din București, de pe 22 iulie 2019, The Cure se va prezenta pe scenă în formula: Simon Gallup – bas, Jason Cooper – baterie, Roger O’donnell – clapă, Reeves Gabrels – chitară și Robert Smith – voce și chitară.

Prețuri bilete la concertele The Cure și God Is An Astronaut:

Biletele vor putea fi achiziționate începând de marți, 6 noiembrie, de la ora 9.00, la următoarele categorii de prețuri:

Diamond Circle – 390 lei

Golden Circle – 280 lei

GA/Standing – 220 lei

GA Early Bird – 170 lei

Tribune seats – 420 lei

(sursa: www.infomusic.ro)

Foto: The Cure – facebook

02
/11
/15

Doi violoniști români, două viori Stradivarius, o singură scenă: Alexandru Tomescu și Răzvan Stoica susțin o reprezentație inedită în fața publicul român, joi, 3 decembrie, de la ora 20.00, în cadrul evenimentului Duo Stradivarius, găzduit și organizat de Palatul Bragadiru în parteneriat cu TVR.

28
/10
/15

Orchestrele și Corurile Radio își reafirmă “promisiunea” adresată publicului la începutul acestei stagiuni, aceea de a invita la Sala Radio tineri muzicieni români care și-au desăvârșit pregătirea artistică în afara țării și sunt deja aplaudaţi pe scene din străinătate. De această dată, în concertul derulat miercuri, 4 noiembrie  (19.00), Orchestra de Cameră Radio, sub bagheta dirijorului său, CRISTIAN BRÂNCUȘI, vă oferă şansa de a asculta la Bucureşti pe unul dintre apreciaţii pianişti români ai noii generaţii, într-un concert 100% MOZART.

28
/10
/15

Intitulat „Magia muzicii de film“, concertul extraordinar cu Ruxandra Maria Urdăreanu (soprană) şi Dan Stoenescu (pian) va avea loc joi, 29 octombrie 2015, de la ora 19:00, în Aula Bibliotecii Centrale (intrarea prin Calea Victoriei nr.88).

27
/10
/15

Fundaţia Calea Victoriei vă invită la un nou eveniment din seria conferinţelor interactive „Vorbe despre Muzică şi Muzicieni”, pe 31 octombrie, de la ora 18.00, la Grand Hotel Continental. Dirijorul Tiberiu Soare va povesti despre compozitorul Gustav Mahler.

27
/10
/15

În continuarea tradiţiei instaurate în stagiunile precedente, ORCHESTRA NAŢIONALĂ RADIO vă invită în jurul datei de 1 noiembrie la un concert special, dedicat ZILEI RADIO ROMÂNIA. La 1 noiembrie 1928, cu 87 de ani în urmă, a avut loc difuzarea primei emisiuni a serviciul public de radio al Societăţii de Difuziune Radiotelefonică, instituţie ce poartă astăzi numele de Societatea Română de Radiodifuziune - SRR (cunoscută sub numele de brand Radio România).

26
/10
/15

În seara asta, la Sibiu, debutează cea de a II-a ediție a Festivalului Internațional de Muzică Clasică Clara Haskil. Ca urmare a colaborării strânse cu Fundația Clara Haskil din Elveția, cel care va deschide ediția din acest an a Festivalului de la Sibiu este muzicianul brazilian de origine română Cristian Budu, cel mai recent câștigător al prestigiosului Concurs Internațional Clara Haskil de le Vevey, Elveția.

26
/10
/15

Am să încerc să vă prezint una dintre aniversări care mi s-a părut cea mai originală, cea mai ieșită cu totul din comun. (...) Am stat pe plajă, în apă, toată ziua. Am vrut la un moment dat să beau o gură din sticla de șampanie, pe care o înghesuisem în nisip în apropierea apei și o băteau valurile ca să o mai răcească. Era atât de caldă și avea un gust atât de rău, încât am preferat să o torn pe mine și să-mi urez singură 'La mulți ani! - Corina Chiriac. Îndrăgita cântăreață şi actriţă împlineşte astăzi 66 de ani.

26
/10
/15

Într-o zi de 26 octombrie (1673) se năştea Dimitrie Cantemir, domnu al Moldovei în două rânduri și important cărturar al umanismul românesc. Printre ocupațiile sale diverse s-au numărat cele de enciclopedist, etnograf, geograf, filozof, istoric, lingvist, muzicolog și compozitor. A fost membru al Academiei de Științe din Berlin.

24
/10
/15

Cel mai proaspăt şi dinamic festival de jazz are loc în Sibiu, între 13 și 15 noiembrie, la Casa de Cultură a Sindicatelor. Si anul acesta au fost invitați artişti cu abordări muzicale spectaculoase, cu povești şi perspective inedite.

24
/10
/15

Doctorandă în anul I la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti sub îndrumarea prof. univ. dr. Șerban-Dimitrie Soreanu, pianista Mădălina Claudia Dănilă este pentru a doua oară oaspete al Stagiunii de marţi seara, de la Ateneu, pe 27 octombrie.

23
/10
/15

Joi, 29 octombrie, ora 19.30, Jazz:ish te va introduce într-o atmosferă electrică alături de Nils Petter Molvær, unul dintre pionierii “future jazz-ului”, un subgen format prin fuziunea muzicii electronice cu jazz-ul.