Thor: Intunericul – lider în box office-ul nord-american
https://www.ziarulmetropolis.ro/thor-intunericul-lider-in-box-office-ul-nord-american/

Filmul Thor: Intunericul, cu Chris Hemsworth şi Natalie Portman în rolurile principale, s-a situat pe primul loc în box-office-ul nord-american, pentru al doilea weekend consecutiv, cu încasări de 38,45 milioane de dolari.

Un articol de Andrada Văsii|18 noiembrie 2013

Filmul Thor: Intunericul, cu Chris Hemsworth şi Natalie Portman în rolurile principale, s-a situat pe primul loc în box-office-ul nord-american, pentru al doilea weekend consecutiv, cu încasări de 38,45 milioane de dolari.

Filmul Thor: Intunericul fantasy, regizat de Alan Taylor („Urzeala tronurilor”, 2011), este continuarea lungmetrajului „Thor” din 2011, care prezintă aventurile fiului regelui Odin, inspirate din revistele de benzi desenate din seria Marvel Comics. După evenimentele din „Thor”, zeul luptă pentru a reinstaura ordinea în cosmos, însă o străveche rasă, în frunte cu răzbunătorul Malekith, se întoarce pentru a trimite Universul înapoi în întuneric.

Comedia romantică „The Best Man Holiday”, regizată de Malcolm D. Lee, a debutat direct pe locul al doilea, cu încasări neaşteptat de mari, 30,5 milioane de dolari. Filmul, care a avut un buget de 17 milioane de dolari, cu Morris Chestnut şi Taye Diggins în rolurile principale, prezintă întâlnirea dintre foşti colegi de facultate în timpul vacanţei de Crăciun, în timpul căreia se reaprind vechi rivalităţi şi poveşti de dragoste.

Pe locul al treilea se situează comedia „Last Vegas”, care urcă astfel o poziţie, cu încasări de 8,8 milioane de dolari. Cu Robert De Niro, Michael Douglas, Morgan Freeman şi Kevin Kline, comedia surprinde aventurile unor sexagenari care merg la Las Vegas pentru a organiza o petrecere a burlacilor.

Filmul de animaţie „Păsări libere” coboară, în schimb, o poziţie, de pe locul al treilea pe al patrulea, obţinând încasări de 8,3 milioane de dolari. Această comedie pentru toate vârstele povesteşte peripeţiile a doi curcani din medii diferite, care încearcă să schimbe cursul istoriei, cu scopul de a scoate această pasăre de pe mesele americanilor din Ziua Recunoştinţei.

Comedia cu farse „Jackass Presents: Bad Grandpa”, cu Johnny Knoxville şi Jackson Nicoll, despre un bunic de 86 de ani care porneşte într-o călătorie trăsnită prin America alături de nepotul său de opt ani, Billy, s-a situat pe locul al cincilea, cu încasări de 7,6 milioane de dolari.

Thor: Intunericul a depăşit Gravity 3D

Filmul SF „Gravity 3D: Misiunea în spaţiu”, cu actorii Sandra Bullock şi George Clooney în rolurile principale, se menţine pe locul al şaselea, cu încasări de 6,2 milioane de dolari. În acest film, Sandra Bullock şi George Clooney interpretează rolurile a doi astronauţi aflaţi în derivă în spaţiu, după ce naveta lor a fost distrusă în timp ce ei efectuau o ieşire pe orbită. Regizat de Alfonso Cuarón, thrillerul SF „Gravity” a fost foarte bine primit şi de criticii americani, iar unii dintre aceştia consideră că filmul are şanse reale în cursa pentru premiile Oscar.

Filmul SF „Jocul lui Ender/ Ender’s Game”, cu Harrison Ford în distribuţie, s-a situat pe locul al şaptelea, cu încasări de 6,2 milioane de dolari. Filmul „Jocul lui Ender” prezintă antrenamentele de elită ale forţelor militare terestre, efectuate pentru a face faţă ameninţărilor venite dintr-un spaţiu extraterestru ostil omenirii. Salvarea stă în mâinile lui Ender Wiggin (Asa Butterfield), un tânăr timid, dar incredibil de inteligent, care se impune în faţa tuturor colegilor săi, devenind astfel marea speranţă a forţelor armate.

Thor: Intunericul

Distribuţia filmului Thor: Intunericul

Filmul „12 Years a Slave”, care prezintă povestea adevărată a unui bărbat de culoare vândut ca sclav în anul 1840 în statul american Louisiana, pierde un loc în clasament şi se situează pe poziţia a opta, cu încasări de 4,7 milioane de dolari.

Filmul, regizat de cineastul Steve McQueen, cu Benedict Cumberbatch, Chiwetel Ejiofor, Michael Fassbender şi Brad Pitt în distribuţie, are la bază volumul de memorii scris în 1853 de Solomon Northup. „12 Years of Slave” a fost extrem de bine primit atât de spectatori, cât şi de criticii de cinema, la festivalul de la Toronto şi la Telluride Film Festival, fiind considerat deja unul dintre marii favoriţi din cursa pentru Oscaruri.

Lungmetrajul „Căpitanul Phillips/ Captain Phillips”, în care Tom Hanks joacă rolul căpitanului vasului Maersk Alabama din marina comercială americană, luat cu asalt de un grup de piraţi în largul coastelor somaliene în 2009, a coborât un loc în box office-ul nord-american şi a ajuns pe poziţia a noua, cu încasări de 4,5 milioane de dolari, notează Mediafax.

Comedia „Era şi timpul/ About Time”, cu Rachel McAdams şi Domhnall Gleeson, ocupă locul al zecelea, cu încasări de 3,4 milioane de dolari. În regia lui Richard Curtis, filmul prezintă povestea de dragoste dintre Tim, un bărbat ce are capacitatea de a călători în timp, şi Mary, o tânără frumoasă, dar nesigură pe ea, căreia trebuie să îi cucerească inima după o succesiune de călătorii prin epoci diferite.

Foto credit: Cinemagia, Thor: Intunericul

30
/07
/23

Asociația One World Romania şi centrul Mediawise Society duc educaţia media şi filmul documenar în mai multe biblioteci din România, activându-le ca hub-uri culturale și semnalând utilitatea lor ca noduri accesibile ale cunoașterii.

27
/07
/23

A 80-a ediţie a prestigiosului Festival de Film de la Veneţia se anunţă una promiţătoare, cel puţin pe hârtie: nume mari al cinematografiei mondiale concurează pentru Leul de Aur, iar secţiunile necompetiţionale includ la rândul lor cineaşti celebri.

27
/07
/23

August Film este o companie nouă de distribuție a cărei misiune este să aducă publicului din România filme care spun povești personale, filme care au curajul să vorbească despre subiecte incomode, păstrându-și în același timp abordarea umană, plină de emoții autentice, cu care te poți identifica ușor, filme care inspiră - pe scurt, filme pe care cineva le-ar recomanda oamenilor pe care-i iubește.

27
/07
/23

Festivalul Internațional de Film Independent ANONIMUL va fi deschis anul acesta de cel mai nou film al câștigătorului primului trofeu al său. În 2004, la prima ediție, filmul câștigător al competiției de lungmetraj era „Buongiorno, note” în regia lui Marco Bellocchio care revine pe marele ecran de la Sfântu Gheorghe, după douăzeci de ani, cu „Kidnapped” – povestea unui tânăr evreu răpit și convertit la catolicism în 1858.

25
/07
/23

De azi și până duminică, pe 30 iulie, poposește în Parcul Tăbăcăriei din Constanța, lângă Țara Piticilor, caravana Filme în aer liber și aduce publicului constănțean 6 proiecții în aer liber ale unor filme de Oscar, dar și spectacole de magie, percuție și pantomimă la care intrarea este liberă. Mai multe detalii se găsesc pe Facebook și pe https://filminaerliber.ro/.

25
/07
/23

Pe 19 iulie, sute de vedete din România au fost prezente la avanpremiera de gală a filmului Barbie distribuit la nivel național de Vertical Entertainment, producție care a pictat întreaga lume în roz. Evenimentul a avut loc la Cineplexx din Băneasa Shopping City și a adus o mică parte din Lumea Barbie, spre încântarea celor prezenți.

21
/07
/23

Creatrix Fama, organizatorul temerarului Film O’Clock International Festival desfășurat simultan în șapte țări aflate pe meridianul de 25 grade longitudine estică, anunță cu bucurie deschiderea înscrierilor pentru programul de mentorat "Her Story, Her Future". Acest program are ca scop sprijinirea și încurajarea femeilor din industria filmului, oferindu-le oportunitatea de a-și dezvolta abilitățile personale și profesionale într-un mediu sigur și susținător.

19
/07
/23

Festivalul Cinemascop vine agale cu a șasea ediție! Sunteți așteptați din nou în grădina de vară din Eforie Sud, între 1-6 august, cu filme, ateliere de creație pentru copii, dar și surprize, cum ar fi o petrecere silent disco. Ca de obicei, intrarea este liberă, iar grădina se deschide zilnic la ora 18:00.

19
/07
/23

Festivalul Ceau, Cinema! a sărbătorit zece ani alături de public şi invitaţi. Un cineconcert, cel puţin 30 de filme, întâlniri cu peste 20 de cineaşti din ţară şi străinătate, dezbateri, ateliere, o expoziţie aniversară şi o lansare de carte au făcut parte din programul ediţiei aniversare, care a avut loc între 12 şi 16 iulie la Timişoara.