TNRS prezintă primul spectacol în Sala Studio, de la redeschiderea sălii
https://www.ziarulmetropolis.ro/tnrs-prezinta-primul-spectacol-in-sala-studio-de-la-redeschiderea-salii/

Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu prezintă joi, 26 iulie 2018, de la ora 19:30, prima reprezentaţie a spectacolului „Vulpoiul” în Sala Studio din incinta Centrului Cultural „Ion Besoiu” Sibiu, locaţie de spectacole recent redeschisă anul acesta, cu ocazia FITS 2018, după o perioadă de aproape trei ani în care întreg spaţiul a fost închis pentru renovare şi reautorizare.

Un articol de Petre Ivan|20 iulie 2018

„Vulpoiul” este primul spectacol al TNRS în Sala Studio, după redeschiderea Centrului Cultural „Ion Besoiu”. Spectacolul se joacă săptămâna viitoare, cu o distribuție nouă.

Spectacolul cu piesa „Vulpoiul” de H. D. Lawrence, în regia lui Florin Zamfirescu, a avut premiera la TNRS în urmă cu treisprezece ani, în data de 9 aprilie 2005.

Reprezentația de joi, 26 iulie 2018, îi va avea în distrbuție pe Veronica Arizancu, Cendana Trifan și Florin Coșuleț și este totodată primul spectacol pe care TNRS îl prezintă publicului în Sala Studio din incinta Centrului Cultural „Ion Besoiu”, după redeschiderea, în iunie 2018, a acestei locații de spectacole.

 „Vulpoiul” – info

Autorul piesei: H. D. Lawrence

Regia: Florin Zamfirescu

Dramatizare de Allan Miller

Traducerea și adaptarea: CătălinaMustaţă

Scenografia: AlinGavrilă

Asistentregie: Diana Fufezan

În distribuție: Veronica Arizancu, Cendana Trifan, Florin Coşuleţ

Durata aproximativă: 1h 20 min

Biletele pentru spectacolele Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu pot fi cumpărate de la Agenția Teatrală (Strada Nicolae Bălcescu, nr. 17, Sibiu) sau de pe siteul partenerului entertix.ro.

Foto: TNRS, Vulpoiul – TNRS, Dragos Dumitru

 

17
/07
/14

Povestea fostului preot Daniel Corogeanu, care a inspirat filmul "Dupa dealuri", regizat de Cristian Mungiu şi premiat la Cannes în 2012, este prezentată în publicaţia britanică Daily Mail, în contextul în care Vaticanul şi-a dat binecuvântarea privind exorcizările ca practică a Bisericii Catolice.

16
/07
/14

MEMORIA CULTURALĂ Pentru actorul Gheorghe Cozorici, teatrul însemna arta cuvântului rostit cu inflexiuni poematice. După interpretarea lui Becket din spectacolul ,,Becket sau onoarea zeilor” de Jean Anouilh, a fost comparat cu marele actor de film Richard Burton.

15
/07
/14

Andreea Bibiri spune că în teatru nu există democrație. Mărturisește că regizorul care a influențat-o cel mai mult a fost Liviu Ciulei și vorbește despre prima ei colaborare cu actorul Marius Manole, într-un spectacol „un pic cam personal“, „Cremă de zahăr ars. Astăzi îi spunem dragoste“.

15
/07
/14

Pentru prima dată în Festivalul Naţional de Teatru, musicalul a atras la preselecţia organizată de UNITER împreună cu dansatorul şi coregraful Răzvan Mazilu aproape 100 de tineri aspiranţi.

15
/07
/14

Superlativul relativ (grad de comparaţie al adverbului şi al adjectivului), care se formează cu ajutorul articolului demonstrativ cel, le dă multora bătăi de cap. Cum este corect? „Doctorița cel mai bine plătită” sau „doctorița cea mai bine plătită”?

15
/07
/14

INTERVIU. Aflat la prima ediţie, festivalul Ceau, Cinema! (17-20 iulie) îşi propune să apropie publicul de filmul european, într-o oraş fără nici un cinematograf de stat funcţional, dar cu ambiţii de capitală culturală: Timişoara. Pentru a afla ce înseamnă un astfel de eveniment, am stat de vorbă cu iniţiatorul şi organizatorul principal: copywriterul şi criticul de film Lucian Mircu.

14
/07
/14

Ajunsă la cea de-a treia ediție, Caravana Metropolis – ‘Cinema în aer liber’, cel mai mare festival nomad de film din ţară, revine în Piața Mică din Sibiu, al șaptelea oraş de pe itinerariul din acest an, unde va rămâne între 15 - 20 iulie.