Top 10 filme numai bune de (re)văzut la răcoare
https://www.ziarulmetropolis.ro/top-10-filme-numai-bune-de-revazut-la-racoare/

Zece ani de închisoare cu executare în România pot fi umpluţi cu lucruri extraordinare, dacă priveşti partea plină a paharului.

Un articol de Petre Ivan|8 august 2014

De pildă, se poate citi integral În căutarea timpului pierdut – Editura Leda, 2008, şase volume – sau, de ce nu, o grămadă de pagini din capodopera lui Tolstoi, Război şi Pace.

În serile ploioase merge chiar o reevaluare a câtorva filme cu zăbrele, dintre cele mai cele, la adevărata lor… valoare artistică:

1. Închisoarea îngerilor (1994), regia: Frank Darabont, cu: Morgan Freeman şi Tim Robbins

2. Marea evadare (1963 ), regia: John Sturges, cu: Richard Attenborough, Charles Bronson şi Steve McQueen

3. Evadare din Alcatraz (1979), regia: Don Siegel, cu: Clint Eastwood şi Jack Thibeau

4. Războiul lui Tom Hart (2002), regia: Gregory Hoblit, cu: Bruce Willis, Marcel Iureş şi Colin Farrell

5. Papillon (1973), regia: Franklin J. Schaffner, cu: Steve McQueen şi Dustin Hoffman

6. După gratii (1989), regia: John Flynn, cu: Sylvester Stallone şi Donald Sutherland

7. Drumul spre victorie (1981), regia: John Huston, cu: Michael Caine şi Sylvester Stallone

8. Luke, mână rece (1967), regia Stuart Rosenberg, cu Paul Newman

9. Culoarul Morţii (1999), regia: Frank Darabont, cu: Tom Hanks şi Michael Clarke Duncan

10. Un profet (2009), regia: Jacques Audiard, cu: Niels Arestrup, Tahar Rahim şi Adel Bencherif

Foto cu Top 10 filme, Închisoarea îngerilor – Cinemagia

19
/09
/22

Bazat pe cazul real al fostului șef francez al agenției antinarcotice, acuzat în 2017 de contrabandă cu droguri la scară largă, Ancheta unui scandal de stat / Enquête sur un scandale d'etat explorează o captivantă poveste despre corupție la cel mai înalt nivel și chestionează formele de discurs public în contextul traficului de droguri. Filmul lui Thierry de Peretti, cu Roschdy Zem, Pio Marmaï și Vincent Lindon este distribuit în cinematografe din 30 septembrie de Independența Film.

19
/09
/22

Iubirea, sub toate formele ei, este tema ediției cu numărul 17 a Festivalului Internațional de Film de Animație Animest. Între 7 și 16 octombrie, o vom celebra în sălile de cinema din București, urmărind peste 340 de filme sosite din întreaga lume. Printre acestea, 48 de povești cu și despre iubire, vor fi prezentate sub umbrela Animate the Love – temă ilustrată în posterul ediției de artista ucraineană Oksana Kurmaz.

19
/09
/22

Fairytale, cel mai recent film al regizorului Alexander Sokurov, și ultimul din tetralogia inspirată de cele mai controversate personaje politice ale secolului XX, va deschide cea de-a 12-a ediție a Festivalului Internațional de Film Experimental București. Luni, pe 26 septembrie, în anticiparea debutului oficial al festivalului, pelicula va avea parte de o primă întâlnire cu publicul din România, de la ora 18:30, la Cinemateca Eforie.

15
/09
/22

„Om Câine / Man and Dog”, primul lungmetraj regizat de Ștefan Constantinescu, cu Bogdan Dumitrache și Ofelia Popii în rolurile principale, intră în cinematografe din 16 septembrie, filmul fiind distribuit pe marile ecrane de microMULTILATERAL.

09
/09
/22

Experimente audiovizuale inovatoare care abordează în maniere adesea surprinzătoare problematici relevante pentru lumea contemporană, scurtmetrajele incluse anul acesta în Competiția Internațională BIEFF propun noi perspective asupra stării de echilibru fragil – definitorie pentru momentul istoric pe care îl traversăm.

08
/09
/22

Programat în perioada 7-16 octombrie la Bucureşti, Festivalul Internațional de Film de Animație Animest, singurul eveniment cinematografic din România care califică filme pe lista candidaților eligibili la Oscaruri, şi-a anunţat selecția de titluri din competiția oficială.

06
/09
/22

"Metronom", debutul în lungmetraj de ficțiune al regizorului Alexandru Belc, distins anul acesta la Cannes cu Premiul pentru regie al secțiunii Un Certain Regard, va avea premiera în cinematografe pe 4 noiembrie, prezentat de Strada Film.