Tori Amos, unul dintre “cei mai buni 5 artişti live ai lumii”, la Bucureşti
https://www.ziarulmetropolis.ro/tori-amos-unul-dintre-cei-mai-buni-5-artisti-live-ai-lumii-la-bucuresti/

Cântăreaţa Tori Amos revine în România, unde a susţinut un concert în urmă cu şapte ani, pentru un nou spectacol, care va avea loc pe 19 iunie, la Arenele Romane. Evenimentul este inclus în turneul de promovare a noului album, „Unrepentant Geraldines”.

Un articol de Petre Ivan|13 februarie 2014

Cântăreaţa Tori Amos revine în România, unde a susţinut un concert în urmă cu şapte ani, pentru un nou spectacol, care va avea loc pe 19 iunie, la Arenele Romane. Evenimentul este inclus în turneul de promovare a noului album, „Unrepentant Geraldines”.

Cu opt nominalizări la premiile Grammy, Tori Amos este una dintre cele mai talentate artiste de pe scena internaţionala, stilul său fiind greu de încadrat într-un singur gen muzical.

Piano rock, alternative rock, art pop, art rock, electronic, clasic, baroque pop sunt doar câteva dintre elementele care definesc identitatea sa artistică, notează Mediafax.

Tori Amos

 

Potrivit revistei Rolling Stone, Tori Amos se înscrie printre primii cinci cei mai buni artişti live ai lumii, având nu mai puţin de 13 turnee internaţionale şi peste 1.000 de concerte susţinute de-a lungul carierei.

Tori Amos a început să cânte la pian de la o vârstă fragedă, la 5 ani scriindu-şi deja primele creaţii instrumentale

La 13 ani susţinea concerte în baruri şi cluburi, însoţită de tatăl ei, însă primii paşi spre o carieră profesională i-a făcut în 1977, când a câştigat un concurs de tinere talente, urmat, în 1980, de un prim single, o compoziţie realizată împreună cu fratele ei.

La sfârşitul anului 2011, artista a lansat primul ei album de muzică clasică, „Night of Hunters”, un tribut adus compozitorilor J. S. Bach, F. Chopin, C. Debussy, E. Granados, E. Satie şi F. Schubert.

Doi ani mai târziu a urmat un alt proiect ambiţios, musical-ul „The Light Princess”, realizat alături de scriitorul Samuel Adamson. Producţia a avut premiera la Teatrul Naţional din Londra şi a fost deja nominalizată la premiul pentru cel mai bun musical la UK Evening Standard Drama Awards.

Single-uri de succes, precum „Crucify”, „Silent All These Years”, „God”, „Cornflake Girl”, „Caught a Lite Sneeze”, „Professional Widow”, „Spark”, „1000 Oceans”, „Flavor” şi „A Sorta Fairytale”, i-au adus artistei numeroase nominalizări şi premii, de la MTV Video Music Award până la Echo (prestigioasa distincţie din muzica clasică).

Albumele lui Tori Amos s-au vândut în aproximativ 12 milioane de copii

„Unrepentant Geraldines” este cel de-al 14-lea material de studio al artistei şi va fi lansat în primăvara aceasta, urmând să fie promovat printr-un nou turneu mondial, care va debuta pe 7 mai, în Dublin, şi va include show-uri în Londra, Paris, Berlin, Amsterdam, Moscova, dar şi Bucureşti, informează Mediafax.

Biletele pentru concertul de la Bucureşti vor costa între 95 de lei şi 245 de lei.

Foto Tori Amos – wikipedia

25
/08
/22

În perioada 10 – 14 septembrie 2022, Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură și Kaufland România, în parteneriat cu Primăria Municipiului București, prin CREART – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, Fundația Regală Margareta a României, Muzeul Național George Enescu, Biserica Neagră din Brașov, Vibrate Festival Brașov, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Asociația Autism Transilvania din Cluj-Napoca, Floria și Wagner Arte Frumoase și Povești, organizează turneul național „FIORI E COLORI”, turneu susținut de soprana Rodica VICĂ și harpista Maria BÎLDEA.

22
/08
/22

După 28 de ani de activitate neîntreruptă, în perioada 1-4 septembrie, Green Hours va prezenta a 14-a ediție a singurului festival internațional de jazz organizat de un club din România: Green Hours JAZZ Fest. În cunoscutul nucleu cultural din centrul orașului - grădina boemă a hub-ului nostru - vor avea loc, pe parcursul celor patru zile de festival, 9 sesiuni concertistice, reunind muzicieni valoroși din 12 țări de pe continentul european.

22
/08
/22

Orchestra Romanian Sinfonietta – parte a proiectului Orchestrele Naţionale de Tineret ale României – va concerta în cadrul tradiţionalelor festivaluri internaţionale de muzică clasică ale lunii august, mai exact la “Enescu și muzica lumii” – Sinaia pe 23 august, la Sala Casino şi Vara Magică – Bucureşti, pe 24 august, la Ateneul Român.

19
/08
/22

Două evenimente muzicale româneşti în Germania se vor petrece pe 20 şi 22 august, mai precis concertul susţinut de Orchestra Română de Tineret dirijată de Gabriel Bebeşelea pe 20 august, ora 11, la ElbPhilharmonie Hamburg, în cadrul Festivalului Schleswig-Holstein şi recitalul de pe 22 august, la ora 19, de la Ambasada României din Berlin, susţinut de violonistul Valentin Şerban şi violoncelistul Ştefan Cazacu – laureate în 2021 ai Concursului Enescu –, împreună cu pianistul Cristian Niculescu.

31
/07
/22

„Nu datorez nimic României, nu am fost susținută de acest stat sau de instituțiile lui niciodată în cariera mea, dimpotrivă eu am susținut muzicieni și colegi români, invitându-i în concertele și spectacolele mele, pe onorarii importante, în toată cariera mea“, scrie soprana Angela Gheorghiu într-o postare pe contul ei de Facebook.