TransylvaniaMusic&Art Festival revine la Cluj
https://www.ziarulmetropolis.ro/transylvaniamusicart-festival-revine-la-cluj/

TransylvaniaMusic&Art Festival revine la Cluj cu cea de-a doua ediṭie . Festivalul este un concept inedit în România, deoarece abordeazã publicul într-o manierã cu totul şi cu totul nouã. Toate cele 13 arte vor reprezenta mijloc de delectare pentru participanṭii din acest an prin intermediul unor reprezentaṭii cu tematicã de dans, gastronomie, street art, teatru, […]

Un articol de |17 octombrie 2012

TransylvaniaMusic&Art Festival revine la Cluj cu cea de-a doua ediṭie . Festivalul este un concept inedit în România, deoarece abordeazã publicul într-o manierã cu totul şi cu totul nouã. Toate cele 13 arte vor reprezenta mijloc de delectare pentru participanṭii din acest an prin intermediul unor reprezentaṭii cu tematicã de dans, gastronomie, street art, teatru, muzicã, film, arte decorative, design, publicitate, arte marṭiale şi arte plastice.

 
Clujul va fi locul în care zilnic vor avea loc manifestaṭii culturale în perioada 5-28 octombrie. Fiecare categorie culturalã se va desfãşura dupã un anumit pattern : va avea loc un eveniment principal cu artişti de renume internaṭional care vor încerca sã prezinte cât mai atractiv arta pe care o practicã, o componentã educaṭionalã în cadrul cãreia cei tineri vor putea sã înveṭe de la traineri, dar şi o componentã competiṭionalã- concursuri.

 

 

 

27
/04
/14

Rusia – controversată și ȋntinsă, țara marilor artiști și a marilor orgolii politice. Ar fi aproape imposibil să o cuprinzi ȋntr-o singură carte. Natalia Kliuceariova ȋși propune să-i capteze esența, sufletul alcătuit din frȃnturi de viață. Uneori triste, alteori posedȃnd o carismă neȋnțeleasă, piesele de puzzle se compun pentru a crea o Rusie ȋn care descoperi mereu ceva surprinzător.

26
/04
/14

Am citit abia acum, bărbat la 30 de ani, “De ce fierbe copilul în mămăligă” (Polirom, 2013). Am simțit, abandonându-mă unui entuziasm când insolent, când resemnat, inima îmbătrânindu-mi. Trăiesc de atunci ca și cum aș ști răspunsul la o întrebare care nu i-a fost pusă, de fapt, niciodată nimănui. M-am întâlnit cu Aglaja Veteranyi, autoarea, așa cum un drum îmbrățișează un alt drum la o răscruce.

26
/04
/14

Este actriţă la Teatrul „Constantin Tănase” şi profesor de actorie la Universitatea Hyperion. A absolvit două facultăţi, a publicat trei cărţi de bucate şi este la a doua soacră. Adriana Trandafir, care împlinește 58 de ani pe 26 aprilie, vorbește despre oamenii și locurile care i-au influenţat viaţa.

25
/04
/14

Al Pacino împlineşte, astăzi, 74 de ani. Printre interviurile pe care le-a dat de-a lungul vieţii s-a numărat şi unul publicat de revista Esquire România. În acest interviu, din care vă prezentăm fragmente, Al Pacino vorbeşte despre secretele carierei şi despre viaţa personală.

24
/04
/14

Crâmpeie din istoria României desfășurate pe o bancă. Este un titlu plictisitor care are legătură doar cu una dintre temele comediei „În Parc“, spectacol care s-ar putea încadra ușor în programul Școala Altfel. E o lecție de istorie cuprinzătoare, la care sunt invitați elevi de toate vârstele.

24
/04
/14

Spectacolul Furtuna după William Shakespeare, o nouă premieră a Teatrului Naţional „I.L.Caragiale” din Bucureşti se pregăteşte de prima întâlnire cu publicul, care va avea loc duminică, 27 aprilie 2014, de la ora 19.30, pe scena Sălii Studio.

24
/04
/14

Am fost la premiera spectacolului „Folia, Shakespeare & co.” al coregrafului, balerinului, profesorului Gigi Căciuleanu, mare maestru internațional, directorul artistic al Baletului Național din Chile, dar nu numai, om care se împarte, dacă nu se sfâșie, între munca sa din America Latină, Paris, București, Constanța și așa mai departe.

24
/04
/14

Coregraful Gigi Căciuleanu a declarat, după avanpremiera spectacolului "Folia, Shakespeare &Co" de la Teatrul Metropolis din Capitală, că a citit toată opera lui William Shakespeare, care i-a deschis tot felul de "ferestre", de unde a ales replici "care înseamnă ceva".