Trei avanpremiere şi un spectacol extraordinar de Crăciun, în decembrie, la Teatrul Naţional din Sibiu
https://www.ziarulmetropolis.ro/trei-avanpremiere-si-un-spectacol-extraordinar-de-craciun-in-decembrie-la-teatrul-national-din-sibiu/

Decembrie este luna cadourilor la Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu, unde publicul este aşteptat cu trei titluri în avanpremieră şi un spectacol ce va aduce pe scenă spiritul Sărbătorilor de iarnă. Regizorul Radu Afrim va prezenta pe 20 şi 21 decembrie două spectacole montate pe textele autorului catalan Pau Miró, „Girafe” şi „Bizoni”.

Un articol de Petre Ivan|29 noiembrie 2014

Departamentul de Artă Teatrală al Universităţii „Lucian Blaga” Sibiu anunţă avanpremiera spectacolului „Jubileul” după A.P. Cehov, regia Veronica Pătru, în 9 decembrie, iar pe tot parcursul lunii vor avea loc şase reprezentaţii ale spectacolului „Ţesătorul de vise – Poveste de Crăciun”, în regia lui Florin Coşuleţ.

După recenta premieră de la Secţia Germană a TNRS, regizorul Radu Afrim a continuat lucrul la Naţionalul sibian, cu actorii Secţiei Române. Cele două spectacole care se repetă intens în această perioadă vor fi prezentate în avanpremieră sâmbătă, 20 decembrie şi duminică, 21 decembrie, ora 19:00, la sala mare a TNRS.

„Girafe” , Fabula urbană #1 şi „Bizoni”, Fabula urbană #2 sunt construite pe texte ale autorului catalan Pau Miró, inedite pe scena teatrală din România. Echipa artistică a celor două spectacole este completată în mod strălucit de scenograful Dragoş Buhagiar şi coregrafa Andrea Gavriliu.

Departamentul de Artă Teatrală al Universităţii „Lucian Blaga” Sibiu prezintă marţi, 9 decembrie, 2014, ora 20:00, avanpremiera spectacolului „Jubileul” după A.P. Cehov, regia Veronica Pătru, la Studioul CAVAS din cadrul Facultății de Litere și Arte Sibiu.

“Jubileul” este o înlănțuire de situații comice ce se produc într-o instituţie bancară, în momentul aniversării a 15 ani de la înființare. Personajele care intră în scenă vin să pună diverse probleme directorului băncii, care trece prin situații limită pe care reușește mai mult sau mai puțin să le rezolve.

Şi pentru că luna decembrie nu poate exista fără un spectacol extraordinar de Sărbători, Teatrul Naţional „Radu Stanca” a realizat un remake după premiera stagiunii trecute „Ţesătorul de vise – Poveste de Crăciun”, în regia lui Florin Coşuleţ.

Cu o distribuţie nouă, şi cu decoruri şi costume noi, spectacolul va avea şase reprezentaţii la Sala Studio din spatele Casei de Cultură a Sindicatelor, în zilele de 6 decembrie (ora 21:00) şi 17, 18, 19, 20 şi 21 decembrie, ora 19:00.

„Ţesătorul de vise - Poveste de Crăciun”, în regia lui Florin Coşuleţ.

„Ţesătorul de vise – Poveste de Crăciun”, în regia lui Florin Coşuleţ.

Povestea scrisă de actorii Alexandru Curta şi Florin Coşuleţ descrie speranţele şi decepţiile unor tineri care se întâlnesc într-o staţie de tren, în Ajunul Crăciunului. Toţi sunt legaţi printr-un fir invizibil, acelaşi care leagă trecutul de viitor, denumit de unii destin, iar de alţii noroc. Cu umor, surprize şi drag de poveste, se întrevede la final o ţesătură din care luminează un singur ţel, acela de a colinda şi de a împărtăşi cu ceilalţi propria poveste.

Alte producţii pe care vi le recomandăm în luna decembrie sunt: prima reprezentaţie din această stagiune a spectacolului „Am angajat un ucigaş profesionist”, la Secţia Germană (2 decembrie), cea mai nouă producţie a Secţiei Germane, „Tattoo”, regia Radu Afrim (4 decembrie) – ambele având traducere în limba română – , comediile de succes ale Secţiei Române: „Take, Ianke şi Cadâr” (5 decembrie), „O noapte furtunoasă” (6 decembrie), „Încurcă-i drace” (7 decembrie), precum şi bijuteriile teatrale într-un singur personaj programate la Sala Studio: „De hălăduială” (12 decembrie), „Damen Vals” (13 decembrie) şi „Oscar şi buni Roz” (14 decembrie).

Programul complet al spectacolelor, aici.

Foto: Trei avanpremiere şi un spectacol extraordinar de Crăciun – tnrs.ro.

04
/09
/23

Balkanik Festival – Home of World Music, ajuns la ediția X, se va desfășura între 8 și 10 septembrie, la București, în Grădina Uranus și pe Strada Uranus, conturând într-o atmosferă unică trei zile pline de concerte live, un târg meșteșugăresc amplu, expoziții, DJ seturi, ateliere, demonstrații, dezbateri, relaxare în natura din mijlocul orașului, la umbra turnului de apă proiectat de Anghel Saligny.

03
/09
/23

Seria Concertelor pentru familii și copii debutează azi, de la ora 11:00, la Teatrul Odeon, cu concertul ”Orchestra merge la Zoo” al ansamblului Camerata Regală, sub bagheta dirijorului Andrei Feher. Muzicienilor le vor sta alături muzicologul Cristina Bohaciu Sârbu și actorul Mihai Bisericanu, în rol de narator.

02
/09
/23

Cum se simte Dora Gaitanovici după un concert bun? Parcă plutește. Mental, rămâne pe scenă multe alte zeci de minute după ce a coborât în lumea reală.

01
/09
/23

Creativitatea dobândește o nouă definiție la cea de-a 18-a ediție a Festivalului Internațional de Film de Animație Animest. Între 6 și 15 octombrie, singurul eveniment cinematografic din România care califică filme pe lista candidaților eligibili la Oscaruri aduce pe marile ecrane din capitală cea mai bogată și mai diversă selecție de filme de până acum.

01
/09
/23

Începutul anului 2024 va aduce pe marile ecrane cel mai de anvergură documentar realizat în România despre Generația de Aur a fotbalului românesc. Și despre performanțele sale uluitoare, care au pus România pe harta lumii și au oferit unei țări întregi cele mai frumoase cadouri: identitate, într-o epocă a uniformizării, și multă speranță, într-una a tranziției.

01
/09
/23

Dincolo de a fi o celebrare a mișcării sistemului nostru solar în jurul centrului Căii Lactee, Galactic Tick Festival este un eveniment cultural și educativ dedicat copiilor și tinerilor. O sărbătoare a bucuriei transpusă în activități ce implică, printre altele, dans galatic și ateliere creative menite să facă din această călătorie o poveste de neuitat, asemeni celor pe care bunicii noștri ni le împărtășeau la gura sobei.

01
/09
/23

Ultima săptămână de Cinema în aer liber, care se desfășoară pe Insula Artelor din Parcul Titan, încheie sezonul de anul acesta și aduce pe marele ecran filme de luni până duminică, de la ora 20:00: un documentar, trei filme românești, trei thrillere și o comedie savuroasă.