Trei felii de București, la Walk & Shoot
https://www.ziarulmetropolis.ro/trei-felii-de-bucuresti-la-walk-shoot/

Pe 2 septembrie are loc prima ediţie Walk & Shoot destinată începătorilor în fotografie. Fotograful coordonator va fi Alex Axon, iar echipa de povestitori va fi asigurată de Merg.În.România.

Un articol de Liliana Matei|29 august 2017

Participanții vor auzi poveștile zonelor Parcul Carol, Filaret, 13 Septembrie și Cotroceni și vor învăța să fotografieze străzi, clădiri, portrete de artiști, sporturi alternative, produse culinare și panorame.

➣ 11 ore / maxim 12 participanți

➣ Workshop destinat începătorilor

➣ Pasiunea e cea care contează, nu aparatura. Participanții pot veni cu un aparat foto profi sau de un telefon deștept

Prețul unui workshop este de 300 RON + TVA, iar înscrierile se pot face până vineri, 1 septembrie, completând formularul de aici.

Ce presupune workshop-ul WALK & SHOOT #8 / 3 Felii de București

✔ Experiența WALK

Ghizii Walk & Shoot, buni cunoscători ai Bucureștiului și ai poveștilor lui te vor purta prin locuri ascunse, unde vei găsi exterioare pe care sigur nu le-ai privi dacă nu ți le-ar arăta cineva, dar vei găsi și interioare mai puțin sau deloc cunoscute care îți vor satisface pofta de explorare.

Walk & Shoot #8 vrea să arate participanților trei cartiere adiacente și totuși extrem de diferite ale Bucureștiului, cartiere cu istorii tumultoase, povești mai mult sau mai puțin știute și cu multă personalitate – cartierul Parcul Carol-Filaret, cartierul 13 Septembrie și cartierul Cotroceni. Astfel participanții vor regăși aerul de mahala, communism și burghezie și vor putea pune fotografiile realizate într-un context istorico-social.

 

Va fi câte o ședință foto per cartier:

  • Vlad Matei de la Cuibul Artiștilor va oferi o reprezentație de violoncel în Parcul Carol
  • JW Marriott Bucharest Grand Hotel va fi gazda unui show culinar
  • Un spectacol de trick-uri de skate în Cotroceni

Mai mult, grupul va urca pe un bloc din 13 Septembrie și pe hotelul JW Marriott Bucharest Grand Hotel pentru admira și fotografia cartierul de la înălțime și se va plimba prin locuri pline de istorie și povești, căutând subiecte ad-hoc.


✔ ︎Experiența SHOOT

Workshop-ul începe cu o scurtă introducere teoretică în fotografie și se încheie cu o sesiune de feedback. În total va dura cam 11 ore, din care cel puțin 7 sunt pentru fotografiat.

Fotograful coordonator Alex Axon revine la Walk & Shoot pentru o nouă ediție, dedicată începătorilor. Alex va trece participanții prin regulile de compoziție, îi va ajuta să înțeleagă modul manual al aparatului foto și îi va sprijini să se perfecționeze pe tot parcursul zilei.

Sfatul lui Alex Axon pentru un începător:
„Ce sfaturi i-aș da? Să experimenteze foarte mult. Să treacă peste chestiile astea de comoditate, de «hai bă că e târziu, să ne întoarcem». Eu nu prea sunt genul spontan, explorator și hai să fac chestii noi. Dar când am reușit să fac chestia asta, să merg un pic mai departe și să trec peste granițele mele, atunci mi-au ieșit cele mai faine poze”.

✔ ︎FEEDBACK

După încheierea traseului În jurul Bucureștiului, participanții se opresc la sediul Merg.În.România pentru o sesiune de feedback alături de Alex Axon.

Fiecare își alege câteva fotografii realizate în cadrul workshop-ului, acestea sunt proiectate, discutate și ziua se încheie cu o cultură mai bogată, cu sute, chiar mii, de fotografii și cu prietenii noi, toate legate în jurul pasiunii comune: fotografia și orașul.

Mai multe detalii, aici. Foto: Ștefan Trăsnea

 

 

 

08
/02
/18

Iubitorii de poezie și nu numai sunt asteptați, astăzi (8 februarie), de la ora 19.00, la Muzeul Național al Literaturii Române,la sediul MNLR din Str. Nicolae Crețulescu nr. 8 (în spatele Bisericii Albe), la lansarea unui mărțișor literar aparte – Cărţişorul de Autor Nichita Stănescu.

07
/02
/18

1.060 de femei artiste din România indexate, un premiu pentru întreaga creație și 10 lucrări de artă donate celui mai vechi muzeu din țară. Sâmbătă 10 februarie 2018, orele 12:30, va avea loc un nou eveniment cuprins în proiectul de cercetare și cultură vizuală „Centenarul femeilor din arta românească”, coordonat de PostModernism Museum în parteneriat cu Muzeul Național Brukenthal din Sibiu.

05
/02
/18

Manchester Art Gallery a retras temporar un tablou din perioada victoriană - "Hylas and the Nymphs", de JW Waterhouse - în care apar adolescente nud într-o acţiune menită să "încurajeze dezbaterea" despre cum astfel de imagini ar trebui afişate în epoca modernă. În urma reacţiilor apărute în mediul online tabloul a fost expus din nou, la o săptămână de la retragere.

27
/01
/18

Joi, 1 februarie 2018, începând cu ora 19:00, va avea loc o primul eveniment din cadrul expoziției aNORMAL a artistului Gheorghe Rasovszky, deschisă la etajul al treilea al Muzeului Național de Artă Contemporană București în perioada 23 noiembrie 2017 – 1 aprilie 2018.

22
/01
/18

O expoziţie de pictură intitulată „Bucureştiul de azi, Micul Paris de ieri”, cu lucrări semnate de artistul Zoltan Lörencz, va fi vernisată marţi, la ora 18.30, la Teatrul „Constantin Tănase”. Expoziţia este itinerantă şi va fi vernisată în luna martie şi la Paris. La Teatrul de Revistă „Constantin Tănase” din Bucureşti va rămâne deschisă până pe 28 februarie.

16
/01
/18

Secretarul de stat în Ministerul Culturii, şef al Departamentului Identitate Naţională, Paul Claudiu Cotîrleţ, a declarat luni, la Târgu-Jiu, că la nivel naţional au fost acceptate 2.200 de proiecte dedicate Centenarului Marii Uniri, pentru care Guvernul a alocat suma de 150 de milioane de lei.

14
/01
/18

Începând de astăzi, timp de 30 de zile, “Ziarul Metropolis” va prezenta  zilnic pe pagina sa de Facebook câte o fotografie din expoziția “On the Path of Hope”/ “Pe calea speranței”, realizată de fotografa Dimitra Stasinopoulou, în cadrul proiectului internațional “Rolul mass-media în tratarea temei refugiaților și migranților”.

12
/01
/18

Geta Brătescu, marea doamnă a artei conceptuale din România, a primit, în atelierul său de lucru, distincția oferită de Excelența Sa, Domnul Klaus Werner Iohannis, Președintele României. Decorația a fost înmânată pe 10 ianuarie 2018 de consilierul prezidențial pentru Cultură, Culte și Centenar, domnul Sergiu Nistor, și de doamna Liliana Țuroiu, președintele Institutului Cultural Român. 

11
/01
/18

Emisiunea cu ajutorul căreia telespectatorii răsfoiesc, de peste 52 de ani, singurul dicţionar enciclopedic pe micul ecran surprinde cu noutăţi la începutul anului 2018. Documentare realizate de profesioniştii de la reputatele companii ARTE, ORF, AMPERSAND etc. vor putea fi urmărite în premieră pe postul TVR 1, la Teleenciclopedia, începând cu sâmbătă, 13 ianuarie, ora 18.50.

07
/12
/17

Miercuri, 6 decembrie, Muzeul Național de Artă al României a redeschis Sala Constantin Brâncuși. Evenimentul a avut loc în prezența lui Lucian Romașcanu - Ministrul Culturii și Identității Naționale, a Directorului Liviu Constantinescu, a Directorului Științific Octavian Boicescu și a echipei de specialiști MNAR. Alături de aceștia au fost de față invitați ai corpului diplomatic și personalități ale vieții culturale românești.

04
/12
/17

Expoziţia „Frida Kahlo and Diego Rivera: Polish Context” a fost deschisă la ZAMEK Culture Centre din Poznan în încercarea de a da de urma tabloului „The Wounded Table” văzut ultima dată în 1955, la Varşovia.