Trofeul InnerSound, adjudecat de Românul Gabriel Durlan
https://www.ziarulmetropolis.ro/trofeul-innersound-adjudecat-de-romanul-gabriel-durlan/

Cea de-a treia ediţie a Festivalului de Arte Noi InnerSound a adus la Bucureşti 70 de artişti din 10 ţări şi o seară unică, dedicată filmului mut de scurtmetraj: Regizorul Gabriel Durlan (România) a câştigat Trofeul InnerSound pentru filmul “ÎnCerc”. Muzica a fost scrisă de Șerban Marcu (Cluj)

Un articol de Petre Ivan|3 octombrie 2014

Premiul Publicului pentru Filmul preferat s-a dus la Julio Pot (Chile)pentru scurtmetrajul mut “The Gift”, în timp ce Premiul Vortex pentru fotografie i-a revenit artistei Ana-Maria Tatu.

Cea de-a treia ediție a Festivalului de Arte Noi InnerSound a avut loc între 17 și 20 septembrie la ArCuB, Universitatea Națională de Muzică București, InSpayer Batiștei, Modulab și CNDB.

InnerSound Festival este singurul din România care dedică o seară filmului mut de scurtmetraj. 9 muzicieni din tânăra generație de compozitori școliți pe băncile universităţilor de muzică din ţară şi străinătate au realizat coloanele sonore pentru fiecare film în parte, acestea fiind interpretate live, sub bagheta dirijorului Gabriel Bebeșelea.

Juriul competiției de film a fost format din: regizorul Claudiu Mitcu (Wearebasca), monteurul Cătălin Cristuțiu și Andrei Butică. Proiectele au venit din SUA, Olanda, Chile și România. La secțiunea fotografie, au jurizat: fotografii Cosmin Bumbuț, Gyuri Ilinca, Șerban Mestecăneanu, Lucian Muntean și Sabina Ulubeanu,

Gabriel Durlan

Gabriel Durlan

compozitoare, fotograf, co-director al Festivalului Internațional de Arte Noi INNERSOUND.

Gabriel Durlan, laureatul Trofeului InnerSound este deopotrivă Scenarist, regizor, monteur și fotograf. S-a născut la Onești, în anul 1989, și a absolvit Facultatea de Cinematografie și Televiziune, secția Regie de Film, din cadrul Universitatii Media din București.

Licențiat în Cinematografie, Fotografie, Media la Universitatea Babeș Bolyai din Cluj-Napoca în 2012, Gabriel a realizat diverse scurtmetraje de ficțiune și documentar, clipuri muzicale pentru artiști rap sau electro, filme experimentale proiectate în Paris și expoziții foto în București.

Foto: Trofeul InnerSound – innersoundfestival.webs.com

23
/10
/23

De pe scenele Scala din Milano şi Theater an der Wien, soprana Letiția Vițelaru şi bas baritonul Sorin Coliban, remarcabili reprezentanţi ai diasporei artistice româneşti, vin la Bucureşti, unde, acompaniaţi de Orchestra Metropolitană București, cu maestrul Daniel Jinga la pupitrul dirijoral vor putea fi ascultaţi luni, 30 octombrie, de la ora 18:30, la Opera Națională din București.

19
/10
/23

Vineri, 20 octombrie 2023 (de la 19.00), ORCHESTRA NAŢIONALĂ RADIO și apreciatul pianist român HORIA MIHAIL vă invită să ascultați la Sala Radio o partitură cu o poveste inedită în istoria muzicii: Concertul nr. 3 pentru pian și orchestră, semnat de BEETHOVEN.

18
/10
/23

Joi, 19 octombrie 2023, Corul Național de Cameră „Madrigal - Marin Constantin”, alături de dirijorul italian Luca Scaccabarozzi, susține un Concert Extraordinar de Muzică Sacră la Sinaia. Evenimentul va avea loc de la ora 18:00, la Biserica Romano-Catolică „Presfânta Inimă a lui Isus” din Sinaia.

16
/10
/23

Marți, 24 octombrie, de la ora 19:00, pianistul Cătălin Răducanu va ajunge la Ateneul Român cu spectaculosul său recital ce încheie seria Turneului național Un artist, un pian și un țambal - clasic, jazz, folclor, primul său turneu solo în care a concertat în mai multe orașe mari și localități din țară, cântând cu egală măiestrie la pian şi la ţambal.

09
/10
/23

An de an, Munteanu își donează ziua de naștere către diverse cauze sociale. Anul acesta, a fost aleasă campania Asociației Casa Bună prin intermediul căreia se strâng fonduri pentru construcția Grădiniței Bune, astfel încât copiii din Ferentari să aibă grădinița lor și să pornească la școală cu șanse egale cu ale copiilor care au acces la educație preșcolară.

06
/10
/23

Peste 1.000.000 de participanți, locuitori ai Capitalei și turiști au participat la a treia ediție a proiectului outdoor „Străzi deschise – București, Promenadă urbană”, organizat de Primăria Capitalei, prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism, alături de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București și PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive al Municipiului București.