Trupa Szigligeti pregătește „Vizita bătrânei doamne”
https://www.ziarulmetropolis.ro/trupa-szigligeti-pregateste-vizita-batranei-doamne/

Trupa Szigligeti pregăteşte o nouă premieră: miercuri, 17 noiembrie, de la ora 19, în Sala Mare, publcul este aşteptat la  comedia tragică de Friedrich Dürrenmatt, „Vizita bătrânei doamne”. Spectacolul este regizat de directorul artistic al Trupei Szigligeti, Novák Eszter, iar rolurile principale sunt interpretate de actorii trupei, Fábián Enikő şi ifj. Kovács Levente, ambii aflaţi […]

Un articol de Liliana Matei|11 noiembrie 2021

Trupa Szigligeti pregătește o nouă premieră: miercuri, 17 noiembrie, de la ora 19, în Sala Mare, publcul este așteptat la  comedia tragică de Friedrich Dürrenmatt, „Vizita bătrânei doamne”.

Spectacolul este regizat de directorul artistic al Trupei Szigligeti, Novák Eszter, iar rolurile principale sunt interpretate de actorii trupei, Fábián Enikő și ifj. Kovács Levente, ambii aflați la ceas aniversar în carieră.

Piesa lui Dürrenmatt spune povestea unei răzbunări din dragoste. Claire Zachanassian, multi-miliardara devoratoare de bărbați, se întoarce în orașul ei natal, aflat în pragul falimentului. Vizita sa aduce speranță în viața cetățenilor care așteaptă ajutor de la ea. Claire oferă o recompensă financiară locuitorilor orașului dacă sunt de acord să-l omoare pe fostul ei iubit, Alfred Ill, din cauza căruia femeia fusese judecată pe nedrept și izgonită din oraș cu mai multe decenii în urmă.

La realizarea spectacolului, contribuie personalități ai teatrului maghiar, precum scenografa Zeke Edit, distinsă cu premiul Jászai, dramaturgul Kárpáti Péter , distins cu premiul József Attila, designer-ul de costume Cs. Kiss Zsuzsanna, respectiv compozitorul distins cu premiul Kossuth, Selmeczi György. Rolul titular al producției este interpretat de Fábián Enikő, aflată la aniversarea de 40 de ani de la debutul său pe scenă, iar partenerul său, Alfred Ill, este jucat de Kovács Levente Jr., membru al Trupei Szigligeti de 30 de ani.

Bilete pentru premieră sunt deja disponibile la casieria Teatrului Szigligeti, sau online, pe pagina www.szigligeti.biletmaster.ro, respectiv sunt valabile abonamentele „Szigligeti”.

În cursul lunii noiembrie, spectacolul se va mai juca de încă 2 ori: în 21 noiembrie, de la ora 19, sunt valabile abonamentele „Halasi”, iar în 28 noiembrie, de la ora 17, sunt invitați posesorii abonamentelor „Papp Magda”.

Accesul la spectacolele Teatrului Szigligeti se face în continuare pe baza măsurilor de prevenție a răspândirii infecției de Covid-19. Astfel, persoanele cu vârste peste 12 de ani pot intra în sală doar cu prezentarea certificatului european care atestă ori faptul că titularu este vaccinat, ori faptul că a trecut prin boală în ultimele 180 de zile. În timpul spectacolelor, este obligatorie purtarea măștii și menținerea distanței între persoane.

07
/10
/22

Soprana Diana Alexe este un artist cu un foarte frumos și promițător început de carieră. Invitată pentru prima oară în Stagiunea de marți seara, secondată de pianista Raluca Ouatu, artista va evolua pe scena Sălii mici a Ateneului Român, marți, 11 octombrie 2022, la ora 19.00, într-un program de lieduri și arii din operă.

06
/10
/22

Organizatorii proiectului „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului” lansează un apel către toți brașovenii care doresc să contribuie la construirea unei hărți emoționale a orașului, alcătuită din imagini din arhivele lor personale.

05
/10
/22

Unul dintre cele mai așteptate festivaluri de artă vizuală în aer liber din București, Spotlight revine între 14 şi 16 octombrie cu o ediţie dedicată în întregime artiştilor din România.

04
/10
/22

Clasicul film "Manasse" (1925), de Jean Mihail, poate fi redescoperit acum în versiune restaurată 4k, ceea ce înseamnă că imaginea are un aspect cât mai apropiat de cel al peliculei originale. Filmul poate fi văzută la Cinemateca Eforie.

04
/10
/22

Gaep prezintă „Ecologies of Repair” (10 septembrie – 5 noiembrie 2022), o expoziție de lucrări noi de la opt artiste emergente – Amaia Molinet, Anca Bucur, Andreea Medar & Mălina Ionescu, Diana Popuț, Lucia Ghegu, Stanca Soare și Thea Lazăr – care aduc în discuție relația umanului cu non-umanul și dinamicile construire-distrugere, risipă-creație, extracție-adiție.

04
/10
/22

Spectacolul „Aproape”, titlu original „Almost, Maine”, de John Cariani, va avea premiera pe 7, 8, 9 octombrie 2022, de la ora 19:00, la Teatrul Excelsior, în regia lui Eugen Gyemant.