Trupe de renume european la Infinite Dance Festival
https://www.ziarulmetropolis.ro/trupe-de-renume-european-la-infinite-dance-festival/

Între 20-25 octombrie, Teatrul Szigligeti organizează cea de-a patra ediţie a festivalului de dans şi multiart Infinite Dance Festival.

Un articol de Liliana Matei|14 octombrie 2020

Spectacolele în Sala Mare din cadrul celor 6 zile de eveniment vor fi jucate de trupe românești și maghiare de renume european. Festivalul va fi organizat cu respectarea tuturor măsurilor epidemiologice în vigoare.

Pe 20 octombrie, de la ora 19, publicul este invitat să urmărească o repetiție a spectacolului „Spărgătorul de nuci”, realizat în coproducție de Ansamblul Nagyvárad și trupa GG Tánc Eger. Coregrafia pe muzica clasică de Ceaikovski este îmbogățită cu mișcări specifice circului.

În prima zi de festival, de la ora 19.00, GG Tánc Eger urcă pe scena Sălii Mari cu un „eco-balet” intitulat „Bolero”. Trei artiști au creat trei coregrafii diferite pe cele trei părți ale operei binecunoscute de Ravel, fiecare dintre ele având scopul de a atrage atenția asupra importanței protecției mediului.

În 22 octombrie, de la ora 19.00, publicul e invitat la două producții în cadrul unui singur spectacol. În prima parte, trupa bucureșteană Contemporary Creative Dreamers prezintă coregrafia intitulată „Nihil Sine Deo”. Iar în a doua parte a serii, budapestanii de la Asociația Culturală „Létra” aduc un spectacol de teatru-dans cu elemente de circ, intitulat „Awakening (Treziri)”.

În 23 octombrie, vă invităm la spectacolul a două trupe de renume internațional din lumea dansului contemporan maghiar: la începutul programului, de la ora 19.00, urcă pe scenă Compagnie Pál Frenák cu coregrafia „Twins”. În continuare, publicul va putea urmări spectacolul de teatru-dans „Wonderland”, prezentat de Trupa Duda Éva.

Sâmbătă, 24 octombrie, de la ora 19, urcă pe scena teatrului juniorii din lumea dansului, adică studenții Universității Maghiare de Arta Dansului, specializările balet clasic și contemporan, respectiv dans popular.

În ultima zi de festival, duminică, 25 octombrie, de la ora 19, Trupa „Duna Táncműhely” prezintă spectacolul de dans popular „Al zecelea mire”.

18
/09
/14

Continuă a IV a ediţie a Stagiunii “Sunetul muzicii” de la Castelul Peleş, eveniment organizat de ExcesMusic şi Muzeul Naţional Peleş. Sâmbătă 27 septembrie 2014, de la ora 16, la Sinaia, în sala de concerte a castelului, va evolua un ansamblu cameral românesc de mare valoare - Duo Atris.

18
/09
/14

În avanpremiera celei de-a șasea ediții a “Festivalului Internațional de Film Comedy Cluj”, bucureștenii sunt așteptați la o proiecție specială, duminică, 28 septembrie de la ora 22:00 în Club Control.

18
/09
/14

Romanul Degete mici de Filip Florian va apărea în Turcia, în anul 2015, la Editura Altin Bilek. Este cea de-a 11 traducere a romanului, unul dintre bestsellerurile Polirom, după publicarea în limbile: engleză (Houghton Mifflin Harcourt, SUA, drepturile pentru întreaga lume), germană (Suhrkamp), maghiară (Magvető), polonă (Czarne), slovacă (Kalligram), slovenă (Didakta), spaniolă (Acantilado, Spania), italiană (Fazi), bulgară (Ciela), arabă (Animar).

18
/09
/14

“România face documentar” exprimă simplu și concis dorința de a educa prin intermediul cinematografiei, folosindu-se de ideea de unitate întru cultură prin mijloace artistice. Documentarul aduce povești reale din viață, nemodificate și spuse întru totul așa cum sunt. De aceea, poveștile filmate despre români, aparținând unor români participanți la festival, demonstrează că România poate și face documentar.

18
/09
/14

Doi dintre cei mai apreciați actori ai momentului în teatrul românesc, Ofelia Popii și Sorin Leoveanu, se întâlnesc pentru prima dată într-o producție – nu una de teatru, ci una de film: „Q.E.D.”, în regia lui Andrei Gruzsniczki. Filmul intră în cinematografe din 10 octombrie, după ce a circulat prin marile festivaluri și a adunat câteva premii importante.

18
/09
/14

În perioada 16 octombrie – 4 decembrie, poți afla mai multe despre mecanismele din spatele industriei de cinema și poți să înveți să scrii informat și competent despre ele. Asociația Culturală Control N lansează un nou atelier, de data aceasta dedicat jurnalismului de film. 

17
/09
/14

Juriul de specialitate a decis concurenţii calificaţi pentru Finala Concursului Enescu, Secțiunea Vioară: Roudine Fedor (Franța), Bae Wonhee (Coreea de Sud) și Ștefan Tarara (Germania). Ultimul dintre aceștia, Ștefan Tarara (28 de ani), este un violonist de origine română stabilit în Germania.

17
/09
/14

Scriitorul Matei Vişniec va fi prezent la Sibiu duminică, 21 septembrie pentru a asista la avanpremiera spectacolului „De ce Hecuba?!”, pus în scenă la Teatrul Naţional Radu Stanca pe un text care îi aparţine. La ora 18:30, cu 30 de minute înainte de începerea spectacolului, va avea loc lansarea cărţii "Omul din care a fost extras rǎul", care cuprinde şi textul piesei „De ce Hecuba”.

17
/09
/14

Activă atât în teatrul de stat, cât și în cel independent, actrița Nicoleta Lefter vorbeşte despre cum se îmbogățește sufletește datorită meseriei sale și despre exigențele pe care trebuie să le aibă un regizor atunci când lucrează cu ea.

17
/09
/14

Dem Rădulescu, unul din cei mai mari comedianţi pe care i-a avut cinematografia românească, se stingea din viaţă în urma unui infarct, înainte de a împlini vârsta de 69 de ani. Și-a început cariera în 1959, fiind actor de teatru, film şi televiziune, dar şi profesor la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică “I.L. Caragiale”.