Tur virtual în interiorul Internetului: Google a făcut publice imagini din centrele sale de date
https://www.ziarulmetropolis.ro/tur-virtual-in-interiorul-internetului-google-a-facut-publice-imagini-din-centrele-sale-de-date/

Google a făcut publice câteva imagini din mai multe centre de date ale sale situate în Statele Unite ale Americii. Cu ajutorul unui nou serviciu integrat în Street View, gigantul IT&C oferă acum curioşilor posibilitatea de a vizita clădirile unde sunt găzduite serverele sale. Google a fost întotdeauna o companie secretoasă în ceea ce priveşte […]

Un articol de |18 octombrie 2012

Google a făcut publice câteva imagini din mai multe centre de date ale sale situate în Statele Unite ale Americii. Cu ajutorul unui nou serviciu integrat în Street View, gigantul IT&C oferă acum curioşilor posibilitatea de a vizita clădirile unde sunt găzduite serverele sale.

Google a fost întotdeauna o companie secretoasă în ceea ce priveşte infrastructura serverelor sale, reuşind până acum să păstreze confidenţialitatea centrelor de date pe care le deţine, scrie Daily Mail.
 
 
 
Pentru prima dată, compania a decis să ofere tuturor celor interesaţi un scurt tur virtual în câteva dintre centrele sale de date, cu ajutorul serviciului Street View.

Sediu google2

„Foarte puţine persoane au avut acces în interiorul centrelor de date ale Google, iar asta pentru un motiv foarte bine întemeiat. Principala noastră prioritate este confidenţialitatea datelor voastre, iar noi depunem eforturi destul de mari pentru a le proteja”, a afirmat Google, conform sursei citate.

Sediul Google2

În anumite centre în care sunt găzduite serverele companiei, Google pune la dispoziţia angajaţilor biciclete pentru ca aceştia să se poată deplasa, deoarece suprafaţa pe care sunt dispuse serverele este una destul de mare.

Servere Google2

„Am făcut publice o mare parte din tehnicile noastre de design şi mod de lucru pe parcursul anilor, dar doar un mic grup de angajaţi are acces pe secţiile în care sunt găzduite serverele. Pentru prima dată, le veţi putea vedea acum, prin intermediul unui tur virtual. Chiar aici, în clădirile unde sunt ţinute serverele, trăieşte internetul. Veţi putea vedea imagini în premieră cu tehnologia şi oamenii care lucrează la noi”, se mai arată într-o descriere a Google.

În videoclipul de promovarea al noului serviciu de pe StreetView, Google prezintă imagini surprinse de fotograful Connie Zhou din opt centre de date din Statele Unite ale Americii, Finlanda şi Belgia.

Locatie servere google2

Pentru anii următori Google susţine că va continua să construiască astfel de centre în Hong Kong, Taiwan, Singapore şi Chile.

Centrele de date ale companiei americane reprezintă punctul nervos al Google, însă niciunul dintre acestea nu este situat în vecinătatea sediului central din Mountain View, California.

Google este folosit zilnic de peste un miliard de persoane la nivel mondial.
 
 

Sursa: Mediafax

22
/06
/17

În februarie 1938, vocea Mariei Tănase răsuna pentru prima dată „pe viu" la Radio România, într-un program de cântece româneşti, la emisiunea „Ora satului". Douăzeci de ani mai târziu, celebră deja, Maria Tănase era invitată din nou la microfonul Radioului, să vorbească despre locul în care s-a născut şi despre cântecele sale. Autorul interviului a rămas anonim, ca şi violonistul care cântă discret în fundal.

22
/06
/17

După o stagiune intensă, care a adus în fața publicului nume sonore ale scenei muzicale naționale și internaționale, și un program la granița între clasic și contemporan, Orchestra Națională Radio susține, alături de Corul Academic Radio, ultimul concert din acest sezon la Sala Radio vineri, 23 iunie, ora 19.00.

22
/06
/17

După ce primul sezon al serialului "Genius", realizat de National Geographic, i-a fost dedicat lui Albert Einstein, sezonul al doilea îl va avea ca subiect pe Pablo Picasso. "Genius" este serialul original cu cea mai mare audiență din istorie a canalului de educație științifică. În SUA serialul a avut în medie 1,8 milioane de spectatori pe episod, dar serialul a fost urmărit în întreaga lume de 45 de milioane de telespectatori.

22
/06
/17

În ziua dinaintea prezentării spectacolului ”Naharin’s Virus” în FITS 2017, una dintre conferințele de la Librăria Habitus l-a avut ca invitat pe unul dintre cei mai aclamați coregrafi contemporani, colaborator al celor mai importante companii de dans din lume. Un om și un artist care intrigă, năucește și totodată provoacă revelații profunde despre dans, corp și mișcare.

21
/06
/17

Ultimul film al marelui regizor polonez Andrzej Wajda, "Imaginea de apoi", şi câştigătorul Ursului de Aur la ediţia din acest an a Festivalului de la Berlin, "Despre trup şi suflet", al cineastei maghiare Ildikó Enyedi, se numără printre atracţiile celei de-a patra ediţii a festivalului de film Ceau, Cinema!, care va avea loc în perioada 20-23 iulie la Timişoara şi Gottlob.

21
/06
/17

Mai multe scrisori în care fizicianul Albert Einstein prezenta unor colegi opiniile sale despre fizică, Dumnezeu și Israel, expediate în anii '50, au fost vândute în cadrul unei licitații organizate la Ierusalim, pentru suma de aproximativ 210.000 de dolari.

21
/06
/17

Legendarul actor britanic Daniel Day-Lewis, care a făcut istorie câștigând trei statuete Oscar pentru cel mai bun actor, a surprins anunțând decizia sa de a părăsi definitiv platourile de filmare. Daniel Day-Lewis "nu mai lucrează ca actor", a declarat purtătoarea sa de cuvânt, Leslee Dart, într-un comunicat citat marți de revista de specialitate Variety.

21
/06
/17

"În teatru dacă nu eşti cercetător, căutător continuu, în clipa în care te-ai mulţumit, eşti ruinat." - Andrei Șerban. Renumitul regizor împlinește astăzi 74 de ani. Născut la 21 iunie 1943, în București, Andrei Șerban a studiat regia la IATC, la clasa lui Radu Penciulescu.

20
/06
/17

Dragi cititori, sunt în măsură să vă informez că a apărut începutul unui teatru nou la noi în oraș (teatru în toată puterea cuvântului). Așadar, nu doar o clădire, ci o companie de teatru. Se cheamă TAG și au făcut deja un spectacol despre care se va mai vorbi: „Clasa conducătoare”.

20
/06
/17

Orchestra de Cameră Radio încheie stagiunea la Sala Radio miercuri, 21 iunie, ora 19.00, cu un concert-eveniment sub bagheta lui Jankó Ferenc - Zsolt, dirijor permanent al Operei de Stat din Cluj-Napoca, al Filarmonicii din Oradea și dirijor asistent al Budapest Festival Orchestra.

20
/06
/17

Prima noapte/ First Night, scris și regizat de Andrei Tănase, se califică în cursa pentru nominalizările la Oscarul acordat celui mai bun scurtmetraj de ficțiune, ediția 2018, după ce a câștigat marele premiu al competiției internaționale la Festival International de Cine de la Huesca, ajuns la a 45-a ediție și încheiat la finalul săptămânii trecute în orașul spaniol.

20
/06
/17

Într-o zi de 20 iunie se stingea din viaţă, la Paris, Emil Cioran, unul dintre cei mai importanți gânditori ai secolului al XX-lea. Afectat de Alzheimer, filosoful uitase cine este în ultimele zile ale vieţii sale şi reîncepuse să vorbească în limba română, după mai bine de 50 de ani. Tot pe 20 iunie murea istoricul, scriitorul și politicianul român Mihail Kogălniceanu si se năşteau compozitorul Jacques Offenbach, actorii Errol Flynn şi Nicole Kidman, regizorul Radu Gabrea sau cântăreţul Lionel Richie.