Twenty One Pilots: „Electric Castle e șansa de a ne cunoaște offline fanii din România”
https://www.ziarulmetropolis.ro/twenty-one-pilots-electric-castle-e-sansa-de-a-ne-cunoaste-offline-fanii-din-romania/

Un rockstar adevărat trăieşte energia publicului din mijlocul mulţimii. Au demonstrat-o cei de Twenty One Pilots, care şi-au încheiat turneul european vineri seară, cu un show la înălţime marca Electric Castle – ,,festivalul cu cel mai cool nume, dintre toate la care am cântat’’, după cum au declarat chiar artiştii sosiţi pentru prima dată în România.

Un articol de Petre Ivan|17 iulie 2022

Fanii nu s-au lăsat mai prejos, entuziasmul lor amintind faptul că nu există granițe reale între artiști și public atunci când muzica își manifestă puterea de a ne aduce mai aproape unii de ceilalți.

Toți cei prezenți au savurat în premieră mondială momentul Heathens x Stranger Things, un mash-up devenit viral pe YouTube, pe care spectatorii din întreaga lume și-ar fi dorit să-l urmărească live. Momentul surpriză pregătit de Netflix a deschis show-ul artiștilor care s-au declarat emoționați pentru șansa de a-și cunoaște offline fanii din România.

Domeniul Bánffy s-a transformat într-un imens ring de dans pentru cei peste 65.000 de participanți care au trăit experiența #EC8 în cea de-a treia și cea mai intensă zi de până acum. Inima festivalului a continuat să bată la scena principală, acolo unde Enter Shikari s-au întors după 6 ani, aruncând publicul în extaz cu un performance exploziv. ,,Dansează de parcă nu te-ar vedea nimeni!’’, i-au încurat artiștii pe toți cei prezenți la scena principală. ,,Aveți grijă unii de ceilalți’’, au mai adăugat aceștia, după ce le-au dedicat cele mai romantice versuri din repertoriul lor membrilor comunității LGBT+ de pretutindeni.

Ultimele două zile de festival vor continua să ofere experiențe de neegalat publicului. În această seară, atracția principală vor fi cei de la Gorillaz – pentru prima dată în formulă completă pe o scenă din România. De urmărit momentul surpriză pe care trupa l-a pregătit cu un artist român invitat în show. Tot pe scena mare sunt așteptați Caribou și britanicii de la Disclosure.

Noi descoperiri care vor ajunge cu siguranță în playlist-urile participanților? Electric Castle pariază pe coreenii de la Balming Tiger, invitați la Hangar Stage, sau pe duo-ul autohton Balkan Taksim, care va concerta la Backyard Stage. De neratat în programul de sâmbătă sunt întâlnirile cu Dub Pistols, Lola Marsh și Wicked.

Sunt și ultimele zile în care participanții pot profita de activitățile de zi din festival: Royal Wheel a oferit cele mai bune panorame pentru peste 14.000 de oameni care au ales să vadă festivalul de la înălțime în primele 3 zile, EC Talks continuă, azi, cu o dezbatere despre leadership la feminin cu Emilia Șercan și Mona Dîrțu, iar cine are nevoie de mai multă energie poate încerca oricând Flying Bikes, bicicletele care te ridică în aer prin simpla pedalare.

Abonamente și bilete pentru o zi mai sunt disponibile pe www.electriccastle.ro

07
/10
/22

Soprana Diana Alexe este un artist cu un foarte frumos și promițător început de carieră. Invitată pentru prima oară în Stagiunea de marți seara, secondată de pianista Raluca Ouatu, artista va evolua pe scena Sălii mici a Ateneului Român, marți, 11 octombrie 2022, la ora 19.00, într-un program de lieduri și arii din operă.

26
/09
/22

A XVII-a ediție a Festivalului Internațional de muzică de cameră SoNoRo, intitulată Orient Express, va avea loc în Cluj-Napoca, în perioada 26 septembrie – 2 octombrie 2022. Festivalul a început în București, în data de 16 septembrie, și va continua în Cluj cu opt concerte inedite.

21
/09
/22

Cel mai renumit festival de jazz din România a ajuns la a 50-a ediție. Sibiu Jazz Festival reprezintă o întâlnire cu istoria, cu capitole scrise pe note înșirate peste jumătate de secol. În perioada 25-30 octombrie (începând de marți până duminică) jazzul va suna în inima Sibiului, în spațiile deja consacrate și cunoscute precum: Filarmonica de Stat Sibiu, Teatrul Național ‘Radu Stanca’, Biblioteca Județeană ASTRA, Biserica Evanghelică ‘Sfânta Maria’ și Centrul Istoric (parada de jazz).

20
/09
/22

Yasmin Levy, legenda muzicii iudeo-spaniole, revine în decembrie în România după 10 ani de la primul concert. Prima sa apariție artistică în România a avut loc în 2011 în cadrul Festivalului Internațional George Enescu de la București. Artista din Israel va susține un concert pe 11 decembrie la Sala Palatului din Capitală alături de chitaristul său și Orchestra Metropolitană București formată din peste 80 de artiști, sub bagheta dirijorului Daniel Jinga.

20
/09
/22

Dulce Pontes, regina muzicii fado, revine în România într-un spectacol extraordinar pe 10 decembrie la Sala Palatului din București. Celebra cântăreață portugheză a mai încântat și în 2015 spectatorii români, promițând atunci că va reveni.

19
/09
/22

Filarmonica „George Enescu” anunţă deschiderea noii stagiuni camerale 2022-2023 cu o serie de concerte de excepţie strânse sub egida S#arp Festival, ce va avea loc între 29 septembrie - 2 octombrie 2022, în Sala mare a Ateneului Român.