Ultimul Zburator îşi uneşte forţele cu Harap Alb
https://www.ziarulmetropolis.ro/ultimul-zburator-isi-uneste-fortele-cu-harap-alb/

Revista „Harap Alb continuă“ şi filmul „Ultimul Zburător“ îşi vor uni forţele într-un eveniment special, dedicat celor care încă mai cred în poveşti şi în zburători!

Un articol de Andrada Văsii|12 decembrie 2013

Revista „Harap Alb continuă“ şi filmul „Ultimul Zburător“ îşi vor uni forţele într-un eveniment special, dedicat celor care încă mai cred în poveşti şi în zburători!

Evenimentul va avea loc marţi, 17 decembrie, în Silver Church, de la ora 19.00. Organizatorii au pregătit multe suprize, pe lângă zburători şi iele, cum ar fi concertele celor de la Tiarra Band, Ad-Hoc si Trupa 23. Intrarea este liberă!

Lansarea numărului 8 al revistei „Harap Alb continuă…” va avea loc în acelaşi timp cu un alt eveniment important pe piața românească: lansarea afişului primului film independent fantasy românesc, „Ultimul Zburator”, produs de Asociaţia Culturală Promissum.

Harap Alb şi Ultimul Zburator aduc în atenţia publicului mituri şi poveşti, date uitării, dar reînviate prin tipar şi prin film, şi chiar adaptate vremurilor noastre.

Ambele iniţiative promovează vechi valori culturale româneşti şi îşi doresc să readucă în atenţia publicului eroii autohtoni reinventaţi în modernitate.

Citiţi şi: Ultimul Zburator lansează trailerul oficial

Veţi avea ocazia să îi întâlniţi pe Ştefan (Harap Alb) şi pe Mara (Fata Impăratului Roşu), să luaţi autografe de la actorii din film, să vorbiţi cu membrii echipei din redacţie şi cu realizatorii „Ultimului Zburător”.

Ultimul Zburator

Afişul evenimentului care promovează filmul „Ultimul Zburator“ 

Numărul 8 al revistei „Harap Alb continuă…” conţine detalii picante petrecute în timpul filmărilor la „Ultimul Zburator”. Harap Alb Continuă! este singura revistă profesionistă de benzi desenate din România. Primul număr a fost lansat în octombrie 2012 şi apare o dată la 2 luni într-un tiraj de 10.000 de exemplare distribuite în toata ţara. Harap Alb nu este cu nimic mai prejos decât supereroii americani.

„Ultimul Zburător“ este un film independent, realizat în totalitate din finanţare privată, produs de Asociaţia Culturală „Promissum” şi distribuit în cinematografele din România de InterComFilm Distribution.

Toţi cei implicaţi în realizarea acestui film au fost fascinaţi de povestea lui: un mit clasic al culturii române, mitul Zburatorului, spus sub forma unui basm modern.

Filmul este o frumoasă poveste de iubire care transcende timpul şi spaţiul, prezentând o lume fascinantă, de mult uitată de o societate atât de cufundată în întunericul materialismului.

Foto: Marius Bodochi, în Ultimul Zburator

26
/04
/14

Este actriţă la Teatrul „Constantin Tănase” şi profesor de actorie la Universitatea Hyperion. A absolvit două facultăţi, a publicat trei cărţi de bucate şi este la a doua soacră. Adriana Trandafir, care împlinește 58 de ani pe 26 aprilie, vorbește despre oamenii și locurile care i-au influenţat viaţa.

25
/04
/14

Al Pacino împlineşte, astăzi, 74 de ani. Printre interviurile pe care le-a dat de-a lungul vieţii s-a numărat şi unul publicat de revista Esquire România. În acest interviu, din care vă prezentăm fragmente, Al Pacino vorbeşte despre secretele carierei şi despre viaţa personală.

23
/04
/14

MARI FILME ROMÂNEŞTI UITATE „Vânătoarea de vulpi“ (1980), unul din filmele nedreptăţite şi mai puţin cunoscute ale lui Mircea Daneliuc, trebuie redescoperit urgent şi discutat aplicat. Pentru că este o bijuterie ascunsă a cinematografiei române.

22
/04
/14

Acting in English by James Longshore, Academia americană de Actorie, înfiinţată acum 2 ani în Bucureşti de actorul american James Longshore şi de producătorul Bianca Mina, anunţă cea de-a 7-a ediţie, Acting in English INTENSIVE.

19
/04
/14

Cristi Puiu, unul dintre realizatorii filmului colectiv „Les ponts de Sarajevo", selectat la Cannes, a declarat pentru Mediafax că a regizat în cadrul acestui proiect scurtmetrajul „Das Spektrum Europas", cu Valeria Seciu şi Marian Râlea, în care vede Sarajevo de la distanţă, din România.

18
/04
/14

Indiferent de cum vor arăta filmele selecționate în competiția oficială a ediției din acest a Festivalului de la Cannes (14-25 mai), un lucru e cert după anunțarea regizorilor aruncați în lupta pentru Palme d’Or: este anul numelor cunoscute, o îmbinare între cineaști deja clasicizați, maeștri recenți și valori în ascensiune.