Ultimul Zburator îşi uneşte forţele cu Harap Alb
https://www.ziarulmetropolis.ro/ultimul-zburator-isi-uneste-fortele-cu-harap-alb/

Revista „Harap Alb continuă“ şi filmul „Ultimul Zburător“ îşi vor uni forţele într-un eveniment special, dedicat celor care încă mai cred în poveşti şi în zburători!

Un articol de Andrada Văsii|12 decembrie 2013

Revista „Harap Alb continuă“ şi filmul „Ultimul Zburător“ îşi vor uni forţele într-un eveniment special, dedicat celor care încă mai cred în poveşti şi în zburători!

Evenimentul va avea loc marţi, 17 decembrie, în Silver Church, de la ora 19.00. Organizatorii au pregătit multe suprize, pe lângă zburători şi iele, cum ar fi concertele celor de la Tiarra Band, Ad-Hoc si Trupa 23. Intrarea este liberă!

Lansarea numărului 8 al revistei „Harap Alb continuă…” va avea loc în acelaşi timp cu un alt eveniment important pe piața românească: lansarea afişului primului film independent fantasy românesc, „Ultimul Zburator”, produs de Asociaţia Culturală Promissum.

Harap Alb şi Ultimul Zburator aduc în atenţia publicului mituri şi poveşti, date uitării, dar reînviate prin tipar şi prin film, şi chiar adaptate vremurilor noastre.

Ambele iniţiative promovează vechi valori culturale româneşti şi îşi doresc să readucă în atenţia publicului eroii autohtoni reinventaţi în modernitate.

Citiţi şi: Ultimul Zburator lansează trailerul oficial

Veţi avea ocazia să îi întâlniţi pe Ştefan (Harap Alb) şi pe Mara (Fata Impăratului Roşu), să luaţi autografe de la actorii din film, să vorbiţi cu membrii echipei din redacţie şi cu realizatorii „Ultimului Zburător”.

Ultimul Zburator

Afişul evenimentului care promovează filmul „Ultimul Zburator“ 

Numărul 8 al revistei „Harap Alb continuă…” conţine detalii picante petrecute în timpul filmărilor la „Ultimul Zburator”. Harap Alb Continuă! este singura revistă profesionistă de benzi desenate din România. Primul număr a fost lansat în octombrie 2012 şi apare o dată la 2 luni într-un tiraj de 10.000 de exemplare distribuite în toata ţara. Harap Alb nu este cu nimic mai prejos decât supereroii americani.

„Ultimul Zburător“ este un film independent, realizat în totalitate din finanţare privată, produs de Asociaţia Culturală „Promissum” şi distribuit în cinematografele din România de InterComFilm Distribution.

Toţi cei implicaţi în realizarea acestui film au fost fascinaţi de povestea lui: un mit clasic al culturii române, mitul Zburatorului, spus sub forma unui basm modern.

Filmul este o frumoasă poveste de iubire care transcende timpul şi spaţiul, prezentând o lume fascinantă, de mult uitată de o societate atât de cufundată în întunericul materialismului.

Foto: Marius Bodochi, în Ultimul Zburator

12
/05
/22

“Unde este Anne Frank?, în regia israelianului Ari Folman, este o modalitate inedită prin care publicul poate aprofunda istoria dincolo de manualele școlare sau cărțile de istorie, un promotor al memoriei și al cultivării valorilor democratice, un instrument al educației despre Holocaust, despre importanța combaterii discriminării, rasismului și a atitudinilor extremiste”, declară reprezentanții Institutului Național pentru Studierea Holocaustului în Romania “Elie Wiesel”, în contextul lansării filmului în cinematografele din țară începnd cu 20 mai.

12
/05
/22

În paralel cu cea de-a 15-a ediție a festivalului One World Romania, în luna mai se vor desfășura mai multe evenimente KineDok, inclusiv în cadrul festivalului. Programul promovează filmul documentar în spații neconvenționale din șase țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croația, Georgia și România.

10
/05
/22

Cel mai complex proiect documentar dedicat naturii din România vine la HBO Max. „România sălbatică”, realizat de Dan Dinu și Cosmin Dumitrache, va putea fi vizionat de abonații platformei de streaming din 12 mai, pe parcursul a trei episoade. În iulie, miniseria va fi difuzată și pe HBO.

09
/05
/22

Walter Robinson, jurnalistul care a condus echipa Spotlight din cadrul publicației Boston Globe în investigația care a primit în 2003 premiul Pulitzer pentru Public Service vine la București, pentru cea de-a 11-a ediție Superscrieri.

29
/04
/22

CRONICĂ DE FILM "Spioni de ocazie" (2021), noul documentar al Oanei Giurgiu, disponibil în cinematografe, aduce în atenţie o poveste fascinantă de spionaj din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, care a vizat şi România. Formal, însă, filmul nu se ridică la înălţimea subiectului său.