#UNDERCLOUD13 se desfășoară la Muzeul Național al Țăranului Român și Muzeul Național Grigore Antipa până pe 18 august
https://www.ziarulmetropolis.ro/undercloud13-se-desfasoara-la-muzeul-national-al-taranului-roman-si-muzeul-national-grigore-antipa-pana-pe-18-august/

Cea de-a 13-a ediţie a UNDERCLOUD – Festival de Teatru Independent de Orice, primul festival de teatru independent din România, se desfăşoară în curtea Muzeului Naţional al Țăranului Român şi în grădina Muzeului Grigore Antipa, respectând toate măsurile şi normele în vigoare pentru siguranţa spectatorilor.

Un articol de Petre Ivan|14 august 2020

După o serie de spectacole sold-out, #UNDERCLOUD continua până pe 18 august cu spectacole de teatru independent premiate în edițiile precedente, o secțiune de performance-lectură, spectacole pentru copii, spectacole online și cinema de artă.

Sâmbătă, 15 august, în curtea Muzeului Național al Țăranului Român se vede OMUL PERNĂ (sold-out), urmat de proiecția filmului ”Totul nu va fi bine”, proaspăt premiat la TIFF cu Premiul Fipresci.

Duminica dimineață este dedicată celor mici: Magicianul a pregătit special pentru UNDERCLOUD spectacolul „Cetatea Poveștilor” adresate copiilor între 3 și 14 ani. Seara, cel mai bun actor din 2019, Marian Râlea, va urca pe scenă alături de Dana Rogoz, Ionuț Vișan și Florentina Ţilea în PROOF (sold out).

Pe Oana Pellea o vom putea vedea luni în EFECTUL RAZELOR GAMA ASUPRA CRĂIȚELOR LUNATICE (Premiul Under any Cloud în 2017). În aceeași seară, mai sunt disponibile câteva bilete la spectacolul CUM AM DRESAT UN MELC PE SÂNII TĂI, după un text scris de Matei Vișniec. O întâlnire artistică unică în filigran poetic cu muzică live și proiecții video. Actrița Carla-Maria Teaha, muzicienele Mădălina Pavăl și Raluca Stratulat, artistul visual Vlad Lăzărescu și regizoarele Amalia Iorgoiu și Mariana Cămărășan vă dau întâlnire în grădina Muzeului Antipa, de la ora 22:30.

Din seria spectacolelor online, luni, de la 22:00, “Work. No Travel”, spectacolul regizat la Teatrul Replika de Bobi Pricop, îndeamnă la solidarizare cu toți cei care migrează în căutarea unui loc de muncă. Spectacolul, cu Dan Basu (video), Eduard Gabia (muzică) și Alex Călin, Nicoleta Lefter, Katia Pascariu, Alexandru Potocean (actori), scanează fragmente din vieți trăite în nesiguranță și alienare, vieți improvizate care ajung să însemne un singur lucru: bani trimiși acasă pentru familie.

Ultima zi de festival aduce pe scenă spectacolul BASMA CURATĂ, câștigător al Premiului Juriului în 2019, un spectacol de dans contemporan construit pe baza rememorării originii culturale românești, pornind de la elemente specifice de folclor, precum basmele și poveștile tradiționale sau obiceiuri tradiționale românești.

Seara se încheie cu spectacolul-lectură ”Nebunul” – după romanul lui Savatie Baștovoi, cu Antoaneta Cojocaru, în dramatizarea și regia Chris Simion – Mercurian cu suport video semnat Bogdan Botofei. Secțiune susținută de CBRE.

Biletele vor putea fi achiziționate prin 2 metode:

De la Librăriile Humanitas Crețulescu și Humanitas Cișmigiu și de la Muzeul Antipa contactless, cu cardul sau telefonul.

De pe site-urile EventBook și Mystage prin achiziție on-line. Biletele vor fi livrate pe mail și pot fi printate sau accesate din telefon.

Mai multe detalii despre spectacolele #UNDERCLOUD13 și programul festivalului se găsesc pe www.undercloud.ro , pe facebook.com/undercloudfestival și instagram.com/undercloudfestival.

22
/02
/24

Niki (12 ani) și Vika (11 ani) se întâlnesc pentru prima dată în metroul din Harkiv, unde familiile lor s-au refugiat de război. O poveste de dragoste neașteptată și emoționantă, care ne amintește că empatia, generozitatea și speranța în ceilalți sunt singurele lucruri care ne pot salva umanitatea pe timp de război.

22
/02
/24

Pe 27 februarie se împlinesc 2 ani de la dispariţia regizorului Nicolae Corjos, autorul celebrelor filme Liceenii şi Declaraţie de dragoste. Mai multe televiziuni vor puncta momentul, cu totul excepţională fiind iniţiativa postul de televiziune prin cablu Cinemaraton care pe 27 februarie va difuza întreaga zi titluri din filmografia lui Nicolae Corjos, atât filme artistice, cât şi documentare şi interviuri cu acesta.

21
/02
/24

Producția este adaptarea live-action a îndrăgitului serial de animație și urmărește aventurile lui Aang, tânărul avatar, în încercarea de a stăpâni cele patru elemente (Apă, Pământ, Foc, Aer), pentru a reinstaura echilibrul într-o lume amenințată de înfricoșătoarea Națiune a Focului. Serialul va avea premiera globală pe 22 februarie 2024, doar pe Netflix.

20
/02
/24

De vineri, 23 februarie, în 15 orașe din România va putea fi urmărit unul dintre cele mai premiate și apreciate filme din ultimul an: Sauna Secretelor / Smoke Sauna Sisterhood (regia Anna Hints), proaspăt distins cu trofeul pentru Cel mai bun documentar al anului la Premiile Academiei Europene din Film 2023, inclus de prestigioasa publicație The New York Times în Top 10 al celor mai valoroase filme din 2023.

20
/02
/24

După cum ne-am obișnuit în ultimii 3 ani, luna februarie marchează primul anunț de artiști al Jazz in the Park! Primele nume confirmate la ediția a XII-a sunt: Cymande (UK), Avishai Cohen Trio (IL), Manu Katche (FR), Tigran Hamasyan Trio (AM), Jazzanova Live (DE), Kinga Glyk (POL), KRiSPER (RO), Amphitrio (RO), Oreglo (UK) și Wasted Generation (IT)!

20
/02
/24

Horia, filmul de debut în lungmetraj al regizoarei Ana-Maria Comănescu, va fi lansat pe marile ecrane din țară în 10 aprilie și este distribuit de August Film. Vladimir Țeca, Angelina Pavel sunt în rolurile principale. Din distribuție mai fac parte Liviu Cheloiu, Daniela Nane,  Mihaela Velicu, Dragoș Olaru și Robert Onofrei.