Undeva, cândva… Anthony Quinn, Peter O’Toole și Omar Sharif
https://www.ziarulmetropolis.ro/undeva-candva-anthony-quinn-peter-otoole-si-omar-sharif/

Anthony Quinn, Peter O’Toole şi Omar Sharif, în 1962, în filmul ‘Lawrence of Arabia”. Omar Sharif s-a stins din viaţă pe 10 iulie 2015, la vârsta de 83 de ani.

Un articol de Petre Ivan|10 iulie 2018

Omar Sharif, pe numele său adevărat Michael Demitri Shalhoub, a studiat la Colegiul Victoria din Alexandria, devenind un bun sportiv, dar a dezvoltat, totodată, și un interes deosebit față de lumea teatrului.

Până în 1961, când a atras atenția producătorilor străini, Omar Sharif a jucat în peste 20 de filme. Primul film în limba engleză a fost “Lawrence of Arabia” (1962), în regia regizorului american David Lean, unde l-a interpretat pe Ali Ibn Kharish, prințului deșertului. Pelicula l-a propulsat pe scenele internaționale și i-a adus Premiul Globul de Aur pentru cel mai bun actor într-un rol secundar (1963), dar și o nominalizare la Premiul Oscar pentru cel mai bun actor într-un rol secundar (1963).

Omar Sharif a jucat în peste 60 de filme alături de actori precum Peter O’ Toole, Anthony Quinn, Catherine Deneuve, Jean-Paul Belmondo sau Barbra Streisand. A fost, totodată, unul dintre cei mai cunoscuți jucători de bridge din lume. A scris o carte pe acest subiect intitulată ”Ma vie au bridge” (Paris, 1982). Omar Sharif s-a stins din viaţă în iulie 2015, la vârsta de 83 de ani.

Foto: Undeva candva, Anthony Quinn, Peter O’Toole și Omar Sharif în filmul ‘Lawrence of Arabia” – captura youtube

04
/04
/13

CRONICĂ DE FILM În „The Gatekeepers“, şase foşti şefi ai agenţiei de securitate israeliene Shin Bet fac confesiuni brutal şi oarecum inexplicabil de sincere cu privire la acţiunile organizaţiei pe care au condus-o. Filmul va fi proiectat astăzi, de la ora 16.00, la Cinema Studio

01
/04
/13

Festivalul Internaţional de Film Cinepolitica (2 - 7 aprilie, Cinema Studio şi Elvira Popescu) începe marţi, 2 aprilie, ora 20.00, la Cinema Studio din Capitală, cu un subiect provocator şi un film proiectat în premieră în România: „Frumoasa adormită”/ „Bella addormentata”, în regia lui Marco Bellocchio.

25
/03
/13

„Toată lumea din familia noastră“, în regia lui Radu Jude, a câştigat premiul pentru cel mai bun film la Gala Premiilor Gopo. Radu Jude a câştigat premiul pentru regie, iar Şerban Pavlu premiul pentru cel mai bun actor în rol principal pentru prestaţia din acelaşi film