Undeva, cândva… Pierce Brosnan și tragediile din viața sa
https://www.ziarulmetropolis.ro/undeva-candva-pierce-brosnan-fiul-fotomodel-si-tragediile-din-viata-sa/

„Când oamenii n-au încredere în tine, trebuie să crezi tu însuţi.” – Pierce Brosnan, fostul  James Bond (din 1995 până în 2002), considerat unul dintre cei mai frumoşi actori din istoria filmului, împlineşte, astăzi, 66 de ani.

Un articol de |16 mai 2019

În fotografia de mai jos, alături de Pierce Brosnan se află Paris Brosnan, un tânăr fotomodel de 18 ani, unul dintre cei patru fii ai faimosului actor.

Tragediile din viața lui Pierce Brosnan

Prima soţie a lui Pierce Brosnan, actriţa Cassandra Harris cu care era căsătorit de 11 ani, a murit de cancer la doar 43 de ani. Ulterior această boală cumplită i-a ucis şi fiica, Charlotte (provenind dintr-o relaţie anterioară a actriţei) pe care Pierce Brosnan a adoptat-o în timpul mariajului cu Cassandra.

Despre această dublă-tragedie din viaţa sa, Pierce declara că nu s-a vindecat niciodată şi că se întâmplă adesea să fie copleşit de această suferinţă, chiar dacă mai are patru fii şi s-a recăsătorit între timp.

”Nu mă uit la partea plină a paharului, credeţi-mă. Întunericul, melancolia mă pândeşte la orice pas. (…) Să priveşti pe cineva iubit cum este consumat de această boală cumplită, această suferinţă îşi pune, indubitabil, amprenta pe psihicul tău. Am ţinut-o de mână pe puternica şi frumoasa mea soţie, Cassie, în timp ce cancerul i-a luat viaţa atât de repede.

Câțiva ani mai târziu o țineam de mână pe amuzanta şi minunata mea fiică Charlotte, înainte ca şi ea să moară din cauza acestei boli viclene. Rămâi cu gaură neagră în inimă, care te trezeşte la patru dimineaţa. Nimeni nu poate fugi din calea durerii. Asta e viaţa”, mărturisea Pierce Brosnan căsătorit acum cu Keely Shaye Smith, alături de care are doi băieţi, Paris Brosnan și Dylan Brosnan.

Foto: Pierce Brosnan – facebook

15
/03
/21

CRONICĂ DE FILM Documentarele biografice mainstream nu prea au cum să ofere surprize formale. Au cam aceeaşi structură, iar diferenţele sunt marcate de personalitatea adusă în prim-plan. Produs şi lansat recent de Netflix, „Pelé” este un film cât se poate de convenţional. Însă e greu de criticat prea aspru: ni-l prezintă pe marele Pelé, aşa că patosul e mai uşor de trecut cu vederea.

11
/03
/21

CRONICĂ DE FILM Difuzat la 4 martie de postul de televiziune Cinemaraton, dar programat în aceeaşi seară şi la Cinematograful Muzeului Ţăranului Român din Bucureşti, „Mai presus de orice” (1977) este o docudramă mai puţin ştiută, realizată de Dan Piţa şi Nicolae Mărgineanu, despre cutremurul din 1977.

07
/03
/21

Poți spune o poveste bună în mai puțin de 4 minute? Atunci e momentul să te înscrii în competiția românească a Festivalului internațional de foarte scurt metraj TRÈS COURT, coordonat de Institutul Francez din România!

05
/03
/21

Festivalul Internațional Film O'Clock, eveniment gândit ca o mișcare culturală și interculturală cinematografică, dar și de socializare internațională, prin care oameni iubitori de cinematografie din toate colțurile lumii să poată trăi și împărtăși experiențe comune interesante, și-a încheiat prima ediție pe 3 martie, cu decernarea premiilor pentru competiția de scurtmetraje.

04
/03
/21

Ziarul Metropolis vă recomandă: un film cu Catherine Deneuve și Juliette Binoche, două tablouri despre lumea de azi dintr-o galerie bucureșteană, un festival de muzică clasică la Iași, un roman plin de mister al unei tinere scriitoare britanice și cartea unui istoric optimist care-și propune să redea speranța.

02
/03
/21

CRONICĂ DE FILM După o serie de filme care investigau trecutul, Radu Jude revine cu „Babardeală cu bucluc sau porno balamuc” (2021), un lungmetraj polemic care atacă în primul rând ipocrizia societăţii româneşti prezente, mai ales în privinţa sexualităţii.

26
/02
/21

CRONICĂ DE FILM Problema dureroasă a tăierilor ilegale de păduri din România, pusă în legătură cu situaţii asemănătoare din alte ţări, devine în sfârşit subiectul unui documentar de cinema care îşi aşteaptă în acest an întâlnirea cu publicul larg, „Lemn” (2020), realizat de Monica Lăzurean-Gorgan împreună cu alte două cineaste, Ebba Sinzinger din Austria şi Michaela Kirst din Germania.

23
/02
/21

CRONICĂ DE FILM Cu noul său film, „Servants” („Servitorii”, 2020), distribuit şi la noi în câteva din cinematografele deschise, regizorul slovac Ivan Ostrochovský pare a spune că cinema-ul este în primul rând o chestiune de stil. Însă e suficient asta?