Undeva, cândva… Pierce Brosnan și tragediile din viața sa
https://www.ziarulmetropolis.ro/undeva-candva-pierce-brosnan-fiul-fotomodel-si-tragediile-din-viata-sa/

„Când oamenii n-au încredere în tine, trebuie să crezi tu însuţi.” – Pierce Brosnan, fostul  James Bond (din 1995 până în 2002), considerat unul dintre cei mai frumoşi actori din istoria filmului, împlineşte, astăzi, 66 de ani.

Un articol de |16 mai 2019

În fotografia de mai jos, alături de Pierce Brosnan se află Paris Brosnan, un tânăr fotomodel de 18 ani, unul dintre cei patru fii ai faimosului actor.

Tragediile din viața lui Pierce Brosnan

Prima soţie a lui Pierce Brosnan, actriţa Cassandra Harris cu care era căsătorit de 11 ani, a murit de cancer la doar 43 de ani. Ulterior această boală cumplită i-a ucis şi fiica, Charlotte (provenind dintr-o relaţie anterioară a actriţei) pe care Pierce Brosnan a adoptat-o în timpul mariajului cu Cassandra.

Despre această dublă-tragedie din viaţa sa, Pierce declara că nu s-a vindecat niciodată şi că se întâmplă adesea să fie copleşit de această suferinţă, chiar dacă mai are patru fii şi s-a recăsătorit între timp.

”Nu mă uit la partea plină a paharului, credeţi-mă. Întunericul, melancolia mă pândeşte la orice pas. (…) Să priveşti pe cineva iubit cum este consumat de această boală cumplită, această suferinţă îşi pune, indubitabil, amprenta pe psihicul tău. Am ţinut-o de mână pe puternica şi frumoasa mea soţie, Cassie, în timp ce cancerul i-a luat viaţa atât de repede.

Câțiva ani mai târziu o țineam de mână pe amuzanta şi minunata mea fiică Charlotte, înainte ca şi ea să moară din cauza acestei boli viclene. Rămâi cu gaură neagră în inimă, care te trezeşte la patru dimineaţa. Nimeni nu poate fugi din calea durerii. Asta e viaţa”, mărturisea Pierce Brosnan căsătorit acum cu Keely Shaye Smith, alături de care are doi băieţi, Paris Brosnan și Dylan Brosnan.

Foto: Pierce Brosnan – facebook

23
/02
/21

CRONICĂ DE FILM Cu noul său film, „Servants” („Servitorii”, 2020), distribuit şi la noi în câteva din cinematografele deschise, regizorul slovac Ivan Ostrochovský pare a spune că cinema-ul este în primul rând o chestiune de stil. Însă e suficient asta?

22
/02
/21

UNATC „I.L. Caragiale” București, alături de Ambasada SUA la București, Centrul pentru Politicile Egalității de Șanse, Professional Fellows și American Council for International Education din România vă invită miercuri, 24 februarie, în intervalul orar 13:00-15:00, la dezbaterea online „De Dragobete, despre Loverboy”.

22
/02
/21

Producția Warner Bros. Pictures’ WONDER WOMAN 1984 va avea premiera pe 1 aprilie pe HBO GO. Filmul WONDER WOMAN 1984 va avea premiera în exclusivitate pe HBO GO. Regizat de Patty Jenkins și cu Gal Gadot în rolul principal, acțiunea din Wonder Woman 1984 se petrece în anii ’80, când Wonder Woman se pregătește pentru următoarea ei aventură și vrea să-și împlinească un vis, dar înainte trebuie să aibă de-a face cu Max Lord și Cheetah.

16
/02
/21

OPINIE Cinematografia română este aproape de un moment istoric – cel puţin o nominalizare la Premiile Oscar. În ciuda succesului internaţional uriaş, documentarul „colectiv” al lui Alexander Nanau a împărţit opinia publică din România. Unul dintre motivele de divizare – prezenţa lui Vlad Voiculescu. E bine, totuşi, când un film stârneşte valuri şi nu e primit cu indiferenţă.

11
/02
/21

„Les traducteurs” (2019), în regia lui Régis Roinsard, a intrat în cinematografele de la noi din 5 februarie, distribuit de Independența Film. Un lungmetraj captivant, care țese o adevărată enigmă în jurul unui bestseller, fentându-și spectatorul la fiecare pas.

10
/02
/21

Luni, 8 februarie, de la ora 18:00, pe pagina de Facebook a Festivalului Internațional Film O'Clock a putut fi urmărită conferința de presă care a anunțat selecția oficială de scurtmetraje din competiția festivalului. Cele 15 titluri au fost prezentate de Mirona Radu, fondator și director de festival, delegat pentru România, Ioanna Kryona, delegat pentru Grecia, Andrew Mohsen, delegat pentru Egipt și au fost urmate de o discuție cu criticul de film Cristi Mărculescu.

09
/02
/21

Întâlnirea lui Cioran cu Camus, care a avut loc chiar înainte ca filozoful plecat din România să debuteze în Franţa, l-a marcat profund pe autorul lui „Précis de décomposition”. Îndemnul intelectualului francez de a intra în „circulaţia ideilor” l-a umilit pe Cioran: „Îmi dădea mie lecţii. Avea o cultură de învăţător”.

08
/02
/21

CARTEA DE CINEMA În septembrie 1939, Franţa trebuia să găzduiască la Cannes, cu sprijinul SUA, un mare festival de film, o alternativă la Mostra de la Veneţia, din Italia fascistă. Izbucnirea războiului opreşte planul în ultimul moment. O carte a unui istoric francez, apărută şi în limba română, reconstituie această poveste fascinantă.

08
/02
/21

”Another Round / Încă un rând”, cel mai recent film în regia lui Thomas Vinterberg cu Mads Mikkelsen în rolul principal a fost nominalizat astăzi la categoria ”Cel mai bun film într-o limbă străină” la cea de 78-a ediție a Globurilor de Aur, care va avea loc anul acesta pe 28 februarie, într-o variantă online transmisă în direct, simultan din New York și Los Angeles.