„Uși deschise” la UNATC
https://www.ziarulmetropolis.ro/usi-deschise-la-unatc-2/

Anul 2020 aduce sărbătoarea în UNATC. La aniversarea a şaptezeci de ani, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale” Bucureşti îşi păstrează tradiţiile pe care le îmbogăţeşte constant cu noi obiceiuri.

Un articol de Liliana Matei|3 martie 2020

Evenimentul dedicat tinerilor curioşi, creativi şi pasionaţi de artă, UȘI DESCHISE, are loc în weekendul 6 – 8 martie.

„Vă aşteptăm să desenăm împreună o schiţă a vieţii de student în sălile pline de emoţie şi visuri. Într-o lume în care clişeele au obosit, vă invităm să privim spre viitor, participând cu încredere şi curaj la workshopurile şi cursurile deschise de Actorie, Păpuşi-Marionete, Regie Teatru, Coregrafie, Scenografie, Teatrologie (Management cultural, Jurnalism teatral), Pedagogie teatrală, Regie şi Imagine de film şi TV, Multimedia: sunet-montaj, Producţie de film, Film de animaţie. În fiecare seară, studenţii actori vor prezenta spectacole de absolvire: „Visul unei nopţi de vară” de William Shakespeare, „Fluturii sunt liberi” de Leonard Gershe, „Audiţia” de Alexandr Galin şi musicalul „Nine”, adaptare scenică după scenariul lui Michael Tolkin şi Anthony Minghella”, se arată într-un comunicat al instituției.

Începând de vineri, 6 martie, sunteți invitați „să depășiți împreună contururile şi să vă reconfigurați limitele” la UȘI DESCHISE 2020, în Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică (UNATC) „I.L. Caragiale” Bucureşti, str. Matei Voievod 75-77 şi la Centrul Internaţional de Cercetare și Educație în Tehnologii Inovativ Creative (CINETic), str. Tudor Arghezi 3B.

Programul complet al evenimentului este disponibil pe unatc.ro şi facebook.com/usideschiseofficialpage. Pentru mai multe informații: [email protected]

09
/05
/24

Cu ocazia Centenarului Giacomo Puccini, de la a cărui trecere în eternitate se omagiază 100 de ani, Institutul Italian de Cultură, alături de Artexim, organizează la Ateneul Român luni, 13 mai 2024, ora 19:00, Gala Puccini.

08
/05
/24

Echipa Asociației „Albert și zâmbete” este încântată să anunțe „Galeria terapiilor, ediția a treia”, un eveniment unic și inovator dedicat conectării, cunoașterii și inspirației, din credința în șansa copiilor cu nevoi speciale.

30
/04
/24

Violoncelistul de talie internațională Andrei Ioniță va cânta la Iași în cadrul seriei concertelor organizate de Fundația Culturală Gaudium Animae. Recitalul va avea loc joi, 9 mai 2024, ora 19.00, în sala Henri Coandă de la Palatul Culturii Iași.

30
/04
/24

Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” București, prin Departamentul de Cercetare, Dezvoltare, Inovare, și Centrul de Teatru Educațional Replika desfășoarpă, în perioada 27 mai-1 iunie 2024, evenimentul care încheie proiectul european TabThePAST. Taboo History. Fill the Past to Sense the Present (Istoria Tabu. Umple golurile din trecut pentru a percepe prezentul).

30
/04
/24

Luni, pe 29 aprilie, la Teatrului Național ,,I. L. Caragiale’’ din București, a avut loc cea de-a 18-a ediție a Galei Premiilor Gopo, în cadrul căreia au fost celebrate performanțele înregistrate de cinematografia română în ultimii ani.

30
/04
/24

În pofida starturilor false, primăvara pare a se fi împământenit. Asta mai ales dacă te iei după lumina care se filtrează printre copaci. Pare greu de crezut, iar oamenii de la meteo sunt fiecare un soi de Cassandra care a tot strigat „lup” până a rămas fără voce. Dar e suficient să tragem adânc aer în plămâni și, printre moleculele de îndoială își va face loc și aerul proaspăt. În întâmpinarea căldurii, acum că am trecut de cea mai crudă dintre luni, Vanner Collective invită publicul la trei spectacole dezghețate.

30
/04
/24

Galeria Jecza din Timișoara alături de Fundația Interart Triade magnetizează publicul din Veneția cu o expoziție în premieră în orașul celebrei Bienale de Artă, redeschizând vizitatorilor, după un deceniu un spațiu vechi de peste 900 de ani, cu o expoziție intens apreciată de critici, colecționari și iubitori de artă.

29
/04
/24

După „MANual”, spectacolul care a umplut sala la fiecare reprezentație de la Centrul Național al Dansului București (CNDB), Sergiu Diță, un coregraf în plină ascensiune, revine cu o nouă premieră. Publicul este invitat la „Memetics”, un spectacol de dans contemporan inspirat din cultura digitală, în 11 și 12 mai. Un spectacol care va ajunge viral, însă nu pe Internet, ci pe scenă.