„Uși Deschise” UNATC – Ediția XXIII – 7-9 aprilie 2022
https://www.ziarulmetropolis.ro/usi-deschise-unatc-editia-xxiii-7-9-aprilie-2022/

În perioada 7-9 aprilie, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiale” din Bucureşti organizează cea de-a XXIII-a ediţie a Uşilor Deschise, în cele două sedii ale sale, din Str. Matei Voievod nr. 75-77 şi Str. Tudor Arghezi nr. 3b.

Un articol de Petre Ivan|4 aprilie 2022

După cei doi ani de restricții cauzate de contextul pandemic, ediția actuală a Ușilor Deschise UNATC are bucuria de a se reîntoarce la tradiția întâlnirilor față în față și a interacțiunii directe cu publicul. Timp de trei zile, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” își deschide larg porțile și invită pe toți cei interesați de programele sale de studiu să experimenteze pe viu viața de student și de membru deplin al acestei comunități artistice și universitare.

Cei care își doresc o carieră artistică în domeniul teatral, cinematografic sau media vor putea participa la ateliere sau cursuri deschise de actorie, regie, imagine, fotografie, coregrafie, multimedia, păpuși-marionete, sunet și montaj etc. În program nu vor lipsi proiecții de film, spectacole întregi, un flashmob realizat de studenții UNATC, precum și multe altele.

Universitatea Naţională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București (UNATC) este o instituţie publică de învăţământ superior recunoscută pe plan internațional. Prin programele sale care pun accentul pe cercetare, inovație, diversitate și interdisciplinaritate, universitatea le oferă studenților oportunitatea de a se specializa în domeniul teatrului și filmului, precum și în domenii mixte, la nivel de licență, masterat și doctorat.

UNATC nu s-a lăsat blocată de restricțiile pandemice și, în paralel cu activitatea universitară de profil, a desfășurat în ultimii doi ani un amplu proiect de renovare și modernizare a sediilor sale, devenind parte activă a procesului educațional artistic și oferind unul din cele mai imersive spații academice din Europa.

Programul complet al evenimentului va fi public pe www.unatc.ro și pe rețelele de socializare ale UNATC. Participarea este gratuită.

15
/05
/22

TIFF propune la ediţia din acest an un Focus Polonia, care cuprinde o selecție a Festivalului Internațional de Film New Horizons din Wrocław, producții contemporane, filme cult  și o retrospectivă Krzysztof Kieślowski.

13
/05
/22

Într-o mobilizare fără precent, foarte multe muzee, entități culturale, dar și spații neconvenționale din România au pregătit pentru vizitatori peste 210 evenimente, expoziții și activări pe 14 mai, la Noapea Muzeelor.

12
/05
/22

Pe 15 mai, de la ora 19:00, la Teatru³, va avea loc premiera spectacolului „Oameni singuratici”, un proiect al Teatrului Național Iași, realizat în coproducție cu FaPt - Fabrica de Artă și Producție Teatrală și Centrul Cultural German Iași / Deutsches Kulturzentrum Iași; o adaptare după piesa omonimă a lui Gerhart Hauptmann (laureat al Premiului Nobel pentru Literatură), tradusă de Paul B. Marian, montată pe scena ieșeană de Florin Caracala.

12
/05
/22

Un nou concept de eveniment cultural, dedicat în premieră absolută segmentului de vârstă 0 - 3 ani, a epuizat deja biletele pentru prima serie de 4 spectacole, pusă în vânzare de organizatorul Opera Comică pentru Copii. “Bubu și Anotimpurile” este un concept creativ semnat Andreea Soare și Irina Furdui și constituie primul spectacol senzorial și muzical adresat bebelușilor. Reprezentații suplimentare au fost deja programate pentru 27, 28 mai și 4, 5 iunie.

12
/05
/22

“Unde este Anne Frank?, în regia israelianului Ari Folman, este o modalitate inedită prin care publicul poate aprofunda istoria dincolo de manualele școlare sau cărțile de istorie, un promotor al memoriei și al cultivării valorilor democratice, un instrument al educației despre Holocaust, despre importanța combaterii discriminării, rasismului și a atitudinilor extremiste”, declară reprezentanții Institutului Național pentru Studierea Holocaustului în Romania “Elie Wiesel”, în contextul lansării filmului în cinematografele din țară începnd cu 20 mai.