Vacanță Activă în București, cu Opera Comică pentru Copii și Cantus Mundi
https://www.ziarulmetropolis.ro/vacanta-activa-in-bucuresti-cu-opera-comica-pentru-copii-si-cantus-mundi/

Au început înscrierile pentru proiectul „Vacanţă Activă în Bucureşti la OCC şi Cantus Mundi”, organizat în perioada 12 – 23 aprilie 2021 de Opera Comică pentru Copii şi Programul Naţional Cantus Mundi.

Un articol de Liliana Matei|5 aprilie 2021

Programul este gratuit pentru participanți și susținut de Primăria Capitalei. Formularul de înscriere în program este disponibil online aici, iar înscrierile au loc între 5 și 7 aprilie.

Vacanța Activă în București își propune să fie o experiență cât se poate de interesantă pentru copii, dar și o soluție pentru părinții bucureșteni în această perioadă plină de provocări.

Evenimentul se desfășoară în trei locații – sediul Operei Comice pentru Copii (Calea Giulești, nr. 16, sector 6), sediul Corului Madrigal (Aleea Dealul Mitropoliei, nr. 11, sector 4) și sediul Cantus Mundi (Strada Ion Câmpineanu, nr. 28, sector 1) – iar pentru siguranța tuturor participanților, aceștia vor fi distribuiți în două serii/locație, respectiv 08:00 – 12:00 și 13:00 – 17:00.

Sunt eligibili pentru participare elevii bucureșteni cu vârsta cuprinsă între 4 și 12 ani, ai căror părinți merg la serviciu în perioada aceasta (nu sunt în telemuncă). De asemenea, cel puțin unul dintre părinți trebuie să aibă domiciliul în București. Pentru înscrierea copiilor în acest program, părinții vor completa formularul mai sus menționat, în perioada 5 – 7 aprilie. Aceștia vor fi acceptați în ordinea înscrierii, în limita locurilor disponibile. Un copil poate participa la o singură grupă, într-o singură serie pe durata acestui program. Confirmarea înscrierii de către organizatori are loc în zilele de 8 – 9 aprilie 2021, iar perioada de desfășurare a proiectului este 12 – 23 aprilie 2021.

Scopul Vacanței Active în București este dezvoltarea creativității prin intermediul muzicii, actoriei, mișcării scenice și a altor activități educative. Programul asigură accesul la informații de prim rang din partea celor mai buni traineri care sunt ei înșiși profesioniști consacrați în domeniile lor (muzicieni, dirijori, actori, dansatori, formatori): dirijori și artiști lirici ai Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, precum și soliști vocali, balerini sau instrumentiști de la Opera Comică pentru Copii.

Toate materialele didactice necesare sunt incluse, iar asistența medicală este asigurată în fiecare locație. Accesul se face în urma triajului epidemiologic, iar fiecare spațiu este dezinfectat zilnic prin nebulizare.

Opera Comică pentru Copii, instituție publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei și a Consiliului General al Municipiului București, a primit anul acesta Ordinul ,,Meritul Cultural” în grad de Ofițer, Categoria D – ,,Arta spectacolului” din partea Președintelui Klaus Iohannis. A fost prima care a mutat activitatea în mediul online, imediat după aplicarea măsurilor de urgență din 9 martie 2020, prima instituție culturală cu aplicație mobilă proprie, cu spectacole și emisiuni originale.

Programul Național Cantus Mundi este cel mai mare program de integrare socială prin muzică din România, inițiat în anul 2011 de dirijorul de talie internațională Ion Marin și derulat prin implicarea membrilor Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”. La un deceniu de la lansare, comunitatea Cantus Mundi numără peste 60.000 de copii și 1.630 de coruri care schimbă chiar acum România prin muzică.

 

 

 

25
/08
/22

În perioada 10 – 14 septembrie 2022, Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură și Kaufland România, în parteneriat cu Primăria Municipiului București, prin CREART – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, Fundația Regală Margareta a României, Muzeul Național George Enescu, Biserica Neagră din Brașov, Vibrate Festival Brașov, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Asociația Autism Transilvania din Cluj-Napoca, Floria și Wagner Arte Frumoase și Povești, organizează turneul național „FIORI E COLORI”, turneu susținut de soprana Rodica VICĂ și harpista Maria BÎLDEA.

22
/08
/22

După 28 de ani de activitate neîntreruptă, în perioada 1-4 septembrie, Green Hours va prezenta a 14-a ediție a singurului festival internațional de jazz organizat de un club din România: Green Hours JAZZ Fest. În cunoscutul nucleu cultural din centrul orașului - grădina boemă a hub-ului nostru - vor avea loc, pe parcursul celor patru zile de festival, 9 sesiuni concertistice, reunind muzicieni valoroși din 12 țări de pe continentul european.

22
/08
/22

Orchestra Romanian Sinfonietta – parte a proiectului Orchestrele Naţionale de Tineret ale României – va concerta în cadrul tradiţionalelor festivaluri internaţionale de muzică clasică ale lunii august, mai exact la “Enescu și muzica lumii” – Sinaia pe 23 august, la Sala Casino şi Vara Magică – Bucureşti, pe 24 august, la Ateneul Român.

19
/08
/22

Două evenimente muzicale româneşti în Germania se vor petrece pe 20 şi 22 august, mai precis concertul susţinut de Orchestra Română de Tineret dirijată de Gabriel Bebeşelea pe 20 august, ora 11, la ElbPhilharmonie Hamburg, în cadrul Festivalului Schleswig-Holstein şi recitalul de pe 22 august, la ora 19, de la Ambasada României din Berlin, susţinut de violonistul Valentin Şerban şi violoncelistul Ştefan Cazacu – laureate în 2021 ai Concursului Enescu –, împreună cu pianistul Cristian Niculescu.

31
/07
/22

„Nu datorez nimic României, nu am fost susținută de acest stat sau de instituțiile lui niciodată în cariera mea, dimpotrivă eu am susținut muzicieni și colegi români, invitându-i în concertele și spectacolele mele, pe onorarii importante, în toată cariera mea“, scrie soprana Angela Gheorghiu într-o postare pe contul ei de Facebook.