Valley of the Lost Ants încheie Anim’est Braşov
https://www.ziarulmetropolis.ro/valley-of-the-lost-ants-imcheie-animest-brasov/

Festivalul internaţional al filmului de animaţie Anim’est şi-a încheiat duminică seara cea de-a doua ediţie, prin proiecţia în aer liber a filmului Minuscule – Valley of the Lost Ants, din Piaţa Sfatului. Încrezători în rezultate, organizatorii încep deja planurile şi pregătirile pentru ediţia a treia.

Un articol de Petre Ivan|1 iulie 2015

În ciuda vremii nefavorabile, prezenţa publicului braşovean a fost semnificativ mai consistentă la proiecțiile şi evenimentele festivalului, faţă de prima ediţie. Acest lucru reprezintă o promisiune pentru viitor.

Cele patru zile ale festivalului au inclus 24 de proiecții şi au adunat peste 2500 de spectatori. Aceştia s-au delectate cu cele mai bune filme animate ale ultimilor ani, printre care The Wind Rises al regizorului Hayao Myiazaki, Shaun the Sheep – The Movie al studioului Aardman, capodopera Minuscule – Valley of the Lost Ants, programul dedicat celor mici, Minimest, precum și cele două nopți de animații extreme, Creepy Animation Night şi Trippy Animation Night.

Primul workshop de animație pentru copii organizat la Brașov l-a avut ca trainer pe regizorul și animatorul Dan Panaitescu. 11 participanți, cu vârste cuprinse între 8 şi 12 ani, au luat parte la crearea unei animaţii stop-motion.Anim’est

Micul film de animație rezultat a fost proiectat în Piața Sfatului, la închiderea festivalului, și a fost primit cu entuziasm de către publicul prezent.

Festivalul internaţional de film de animaţie Anim’est Braşov s-a desfăsurat între 25 şi 28 iunie, în Piaţa Sfatului şi la Centrul Cultural Reduta, în cadrul candidaturii municipiului Braşov pentru Capitală Europeană a Culturii – 2021.

Foto: Valley of the Lost Ants , Anim’est Braşov – animest.ro

12
/05
/22

“Unde este Anne Frank?, în regia israelianului Ari Folman, este o modalitate inedită prin care publicul poate aprofunda istoria dincolo de manualele școlare sau cărțile de istorie, un promotor al memoriei și al cultivării valorilor democratice, un instrument al educației despre Holocaust, despre importanța combaterii discriminării, rasismului și a atitudinilor extremiste”, declară reprezentanții Institutului Național pentru Studierea Holocaustului în Romania “Elie Wiesel”, în contextul lansării filmului în cinematografele din țară începnd cu 20 mai.

12
/05
/22

În paralel cu cea de-a 15-a ediție a festivalului One World Romania, în luna mai se vor desfășura mai multe evenimente KineDok, inclusiv în cadrul festivalului. Programul promovează filmul documentar în spații neconvenționale din șase țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croația, Georgia și România.

10
/05
/22

Cel mai complex proiect documentar dedicat naturii din România vine la HBO Max. „România sălbatică”, realizat de Dan Dinu și Cosmin Dumitrache, va putea fi vizionat de abonații platformei de streaming din 12 mai, pe parcursul a trei episoade. În iulie, miniseria va fi difuzată și pe HBO.

09
/05
/22

Walter Robinson, jurnalistul care a condus echipa Spotlight din cadrul publicației Boston Globe în investigația care a primit în 2003 premiul Pulitzer pentru Public Service vine la București, pentru cea de-a 11-a ediție Superscrieri.

29
/04
/22

CRONICĂ DE FILM "Spioni de ocazie" (2021), noul documentar al Oanei Giurgiu, disponibil în cinematografe, aduce în atenţie o poveste fascinantă de spionaj din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, care a vizat şi România. Formal, însă, filmul nu se ridică la înălţimea subiectului său.

18
/04
/22

Selecția de filme OWR#15 surprinde la scară mică complexitatea mediului natural și este gândită ca un ecosistem în sine, secțiunile dezvoltându-se ca niște ramuri care cresc din același trunchi și care doar împreună formează un întreg.