VăraTIC: Recomandări de weekend la Teatrul Ion Creangă
https://www.ziarulmetropolis.ro/varatic-recomandari-de-weekend-la-teatrul-ion-creanga/

Amfiteatrul VăraTIC al Teatrului Ion Creangă şi-a deschis porţile în weekendul 11-12 iulie în grădina Casei Eliad, cu spectacole şi poveşti pe placul celor mai mici spectatori şi părinţilor acestora. În decorul colorat, printre pernuţe şi umbreluţe, copiii s-au bucurat de reîntâlnirea cu personaje din basme clasice de Ion Creangă, dar şi din universul poveştilor create special pentru micuţii spectatori de astăzi.

Un articol de Petre Ivan|15 iulie 2020

18-19 iulie, orele 10:00 și 19:00
Amfiteatrul VăraTIC Grădina Casei Eliad

(Bd. Mircea Vodă nr. 5)

Programul, desfășurat în aer liber – într-un cadru pregătit cu respectarea măsurilor de siguranță și cu grijă pentru confortul întregii familii – continuă în weekendul 18-19 iulie cu două producții îndrăgite din repertoriul Teatrului Ion Creangă. Sâmbătă, de la orele 10:00 și 19:00, scena din grădina Casei Eliad găzduiește „Amintiri într-o valiză, un spectacol non-verbal creat de coregrafa Andra Burcă pentru copiii cu vârsta între 2 și 5 ani. Îmbrăcată în multiple straturi de sens, povestea amintirilor din valiză le vorbește celor mici și mari deopotrivă, fascinând prin simplitatea mijloacelor pe care le folosește și prin bogăția emoției pe care o transmite.

Fascinația este cuvântul cheie și pentru programul zilei de duminică, într-un spectacol care propune o călătorie inedită alături de doi pinguini pasionați de muzică. „Pinguinii melomani, pus în scenă și interpretat de Alexandrina Halic și Anca Zamfirescu, aduce în atenția copiilor de vârstă preșcolară povestea a doi exploratori curajoși care evadează de la Circ din dorința de a ajunge la Polul Sud. Însă cu un nou prieten alături și cu ajutorul muzicii, aceștia vor găsi cel mai potrivit loc pe care să-l poată numi… acasă. Spectacolul poate fi urmărit duminică, 19 iulie, de la orele 10:00 și 19:00.

Numărul de locuri disponibile este limitat, iar biletele se pot achiziționa exclusiv online, prin Entertix.ro sau Myticket.ro. Mai multe informații despre stagiunea estivală „VăraTIC: Miniteatru în Amfiteatru” sunt disponibile pe www.teatrulioncreanga.ro.

Stagiunea estivală VăraTIC

Organizată de Primăria Municipiului București, prin Teatrul Ion Creangă, în parteneriat cu ARCUB, stagiunea estivală „VăraTIC: Miniteatru în Amfiteatru” se desfășoară în fiecare weekend în perioada 11 iulie – 27 septembrie 2020, în grădina Casei Eliad (Bd. Mircea Vodă nr. 5, Sectorul 3), sub forma unui program de teatru în aer liber dedicat celor mai mici spectatori: copiii cu vârsta sub 6 ani.

Siguranța participanților

Pentru a asigura siguranța participanților la spectacole, programul și spațiul Amfiteatrului VăraTIC au fost gândite în concordanță cu normele și măsurile impuse de autorități pentru organizarea activităților culturale în aer liber (organizarea triajului epidemiologic la intrarea în amfiteatru, reducerea numărului de locuri, dezinfectarea frecventă a suprafețelor și echipamentelor etc.).

Accesul la spectacole

Accesul se face cu respectarea Regulamentului elaborat de Teatrul Ion Creangă în conformitate cu normele și măsurile aflate în vigoare în contextul pandemiei SARS-CoV-2. Documentul, care include și detalii despre politica de anulare/reprogramare a spectacolelor, poate fi consultat pe platformele Entertix sau Myticket și pe website-ul www.teatrulioncreanga.ro, în secțiunea Bilete. Nerespectarea regulamentului atrage după sine interzicerea accesului în spațiul Amfiteatrului.

Mai multe informații despre Stagiunea estivală „VăraTIC: Miniteatru în Amfiteatru” sunt disponibile pe teatrulioncreanga.ro și Facebook.com/TeatrulIonCreanga.

18
/09
/20

Cel mai nou cinematograf de tip multiplex din România a fost inaugurat de Cineplexx pe 16 septembrie la Târgu-Mureș, în prezența unui public nerăbdător să-și vadă vadă filmele preferate pe marele ecran. Locația nou deschisă reprezintă cea de-a cincea investiție făcută de companie în România într-un singur an de la intrarea pe piața locală.

18
/09
/20

Nu e un admirator al comunicării intense din vremea noastră, care culminează cu incomunicarea și explică dezamăgit că în era corectitudinii politice, pentru că suntem atacați, orice am spune, sfârșim prin a nu mai spune nimic. Jeremy Irons s-a născut pe 19 septembrie 1948.

17
/09
/20

CRONICĂ DE FILM Există filme de stare, filme de idei şi filme de subiect (şi diverse combinaţii între ele). Programate a fi lansate în curând în cinematografe, „Madre” (2019), al spaniolului Rodrigo Sorogoyen, şi „Corpus Christi” (2019), al polonezului Jan Komasa, sunt în primul rând filme de subiect.

17
/09
/20

Expoziția „Onoarea națiunilor. Ordine și decorații din patrimonial Muzeului Național de Istorie”, care își așteaptă vizitatorii până în luna noiembrie, constituie un proiect unic, potrivit organizatorilor cel mai mare proiect de acest gen care s-a pus în operă în țară după 1989.

17
/09
/20

În perioada 30 septembrie–4 octombrie, va avea loc o ediție specială a Festivalului Internațional de Literatură și Traducere Iași–FILIT. Sub semnul continuității, Muzeul Național al Literaturii Române Iași propune o formulă adaptată la condițiile crizei globale.

17
/09
/20

A 12-a ediție KINOdiseea – Festivalul de Film pentru Publicul Tânăr are loc în București, în perioada 17 septembrie–11 octombrie 2020, și aduce pe marile ecrane din aer liber cele mai noi filme pentru copii, dar numai bune pentru o seară petrecută cu întreaga familie.

16
/09
/20

La Teatrul de Comedie va începe în curând stagiunea 2020-2021. Deschiderea se va face cu trei reprezentații consecutive ale spectacolului „Doi pe o bancă” după Aleksandr Ghelman, în regia lui Mihai Bendeac, programate pentru pe 25, 26 și 27 septembrie, de la ora 19.00, la Sala Radu Beligan.

16
/09
/20

În perioada 16-28 septembrie 2020, Accademia di Romania in Roma, cu sprijinul Institutului Cultural Român, organizează expoziția de artă contemporană „In Between Repetition and Variation” a artistei Lucia Ghegu, bursieră „Vasile Pârvan” în 2019 și 2020.

Pagina 1 din 91512345...102030...Ultima »