VăraTIC: Recomandări de weekend la Teatrul Ion Creangă
https://www.ziarulmetropolis.ro/varatic-recomandari-de-weekend-la-teatrul-ion-creanga/

Amfiteatrul VăraTIC al Teatrului Ion Creangă şi-a deschis porţile în weekendul 11-12 iulie în grădina Casei Eliad, cu spectacole şi poveşti pe placul celor mai mici spectatori şi părinţilor acestora. În decorul colorat, printre pernuţe şi umbreluţe, copiii s-au bucurat de reîntâlnirea cu personaje din basme clasice de Ion Creangă, dar şi din universul poveştilor create special pentru micuţii spectatori de astăzi.

Un articol de Petre Ivan|15 iulie 2020

18-19 iulie, orele 10:00 și 19:00
Amfiteatrul VăraTIC Grădina Casei Eliad

(Bd. Mircea Vodă nr. 5)

Programul, desfășurat în aer liber – într-un cadru pregătit cu respectarea măsurilor de siguranță și cu grijă pentru confortul întregii familii – continuă în weekendul 18-19 iulie cu două producții îndrăgite din repertoriul Teatrului Ion Creangă. Sâmbătă, de la orele 10:00 și 19:00, scena din grădina Casei Eliad găzduiește „Amintiri într-o valiză, un spectacol non-verbal creat de coregrafa Andra Burcă pentru copiii cu vârsta între 2 și 5 ani. Îmbrăcată în multiple straturi de sens, povestea amintirilor din valiză le vorbește celor mici și mari deopotrivă, fascinând prin simplitatea mijloacelor pe care le folosește și prin bogăția emoției pe care o transmite.

Fascinația este cuvântul cheie și pentru programul zilei de duminică, într-un spectacol care propune o călătorie inedită alături de doi pinguini pasionați de muzică. „Pinguinii melomani, pus în scenă și interpretat de Alexandrina Halic și Anca Zamfirescu, aduce în atenția copiilor de vârstă preșcolară povestea a doi exploratori curajoși care evadează de la Circ din dorința de a ajunge la Polul Sud. Însă cu un nou prieten alături și cu ajutorul muzicii, aceștia vor găsi cel mai potrivit loc pe care să-l poată numi… acasă. Spectacolul poate fi urmărit duminică, 19 iulie, de la orele 10:00 și 19:00.

Numărul de locuri disponibile este limitat, iar biletele se pot achiziționa exclusiv online, prin Entertix.ro sau Myticket.ro. Mai multe informații despre stagiunea estivală „VăraTIC: Miniteatru în Amfiteatru” sunt disponibile pe www.teatrulioncreanga.ro.

Stagiunea estivală VăraTIC

Organizată de Primăria Municipiului București, prin Teatrul Ion Creangă, în parteneriat cu ARCUB, stagiunea estivală „VăraTIC: Miniteatru în Amfiteatru” se desfășoară în fiecare weekend în perioada 11 iulie – 27 septembrie 2020, în grădina Casei Eliad (Bd. Mircea Vodă nr. 5, Sectorul 3), sub forma unui program de teatru în aer liber dedicat celor mai mici spectatori: copiii cu vârsta sub 6 ani.

Siguranța participanților

Pentru a asigura siguranța participanților la spectacole, programul și spațiul Amfiteatrului VăraTIC au fost gândite în concordanță cu normele și măsurile impuse de autorități pentru organizarea activităților culturale în aer liber (organizarea triajului epidemiologic la intrarea în amfiteatru, reducerea numărului de locuri, dezinfectarea frecventă a suprafețelor și echipamentelor etc.).

Accesul la spectacole

Accesul se face cu respectarea Regulamentului elaborat de Teatrul Ion Creangă în conformitate cu normele și măsurile aflate în vigoare în contextul pandemiei SARS-CoV-2. Documentul, care include și detalii despre politica de anulare/reprogramare a spectacolelor, poate fi consultat pe platformele Entertix sau Myticket și pe website-ul www.teatrulioncreanga.ro, în secțiunea Bilete. Nerespectarea regulamentului atrage după sine interzicerea accesului în spațiul Amfiteatrului.

Mai multe informații despre Stagiunea estivală „VăraTIC: Miniteatru în Amfiteatru” sunt disponibile pe teatrulioncreanga.ro și Facebook.com/TeatrulIonCreanga.

17
/09
/21

OPINIE Mai mulţi cineaşti români importanţi, deopotrivă producători şi regizori, printre care Stere Gulea, Tudor Giurgiu, Ada Solomon şi Nae Caranfil, îşi exprimă nemulţumirea faţă de felul în care se desfăşoară concursurile de finanţare organizate de Centrul Naţional al Cinematografiei.

17
/09
/21

Astăzi începe de-a 7-a ediție a Danube Rock Sounds, festivalul de rock din Galați, ce are loc între 17 și 19 septembrie pe Plaja Dunărea. Este primul eveniment important organizat pe plaja recent inaugurată și promite o atmosferă de neuitat și multă distracție.

17
/09
/21

Tiberiu Soare se va afla la pupitrul Orchestrei de Cameră Radio în concertul de sâmbătă, 18 septembrie, din cadrul seriei Concerte și Recitaluri de la Ateneul Român. Solista acestui concert este Alisa Weilerstein, una dintre cele mai apreciate violonceliste ale zilelor noastre. În program vor fi lucrări de Ceaikovski (Serenada pentru orchestră și coarde și Variațiunile rococo pentru violoncel și orchestră) și Haydn (Concertul nr. 1 în do major pentru violoncel și orchestră).

17
/09
/21

La 100 de ani de la instituționalizare, Opera Națională București deschide Stagiunea Centenară, intitulată simbolic „Opera 100”, cu spectacolul „Tosca” de G. Puccini, invitat special fiind celebrul bas-bariton Sir Bryn Terfel. Cele două reprezentații vor fi programate în zilele de 1 și 3 octombrie, începând cu ora 18:30. Alături de cel mai mare bas-bariton din lume, în distribuțiile celor două spectacole se vor regăsi nume sonore ale primei scene lirice a țării.

17
/09
/21

După mii de kilometri parcurși, sute de ore de filmare și 10 ani de pre-producție, cel mai mare proiect de film documentar dedicat naturii din țara noastră, România Sălbatică, se lansează oficial astăzi, 17 septembrie, pe marile ecrane. În prima săptămână de proiecții filmul va putea fi văzut în peste 80 de cinematografe din 40 de orașe din țară.

16
/09
/21

„Poetic Invasion of the Cities” (PIC), o platformă europeană pentru artele spectacolului în spații neconvenționale, care își propune să ajungă la un public nou din comunitățile implicate, inclusiv la cel aflat în zone defavorizate, a avut o prezență notabilă la cea de-a XXVIII-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu.

16
/09
/21

În 2021, toamna începe oficial și fabulos, odată cu ediția anuală a celui mai mare eveniment de artă românească, Art Safari. Cea de-a VIII-a ediție a Pavilionului de Artă București va avea loc în perioada 16-26 septembrie în duplex, atât la Palatul Dacia-România, cât și la Arcub – Hanul Gabroveni.

16
/09
/21

Caravana Metropolis- cinema în aer liber se întoarce în Piața Sfatului din Brașov cu cele mai bune filme din ultimul an, cu distincții importante la festivaluri de film internaționale prestigioase. Acestea vor putea fi urmărite între 21 și 26 septembrie, de la ora 20:00, în spațiul de proiecție amenajat în centrul Brașovului. Intrarea la proiecții este liberă.

16
/09
/21

Cea de-a 5-a ediție Bucharest Short Film Festival va avea loc în perioada 17-23 septembrie, la Teatrul Godot - Palatul Bragadiru (17 și 23, în aer liber) și Cinemateca Eforie (18 -22).

15
/09
/21

Irina Marinescu de la asociația Developing Art a inițiat UnShame Dance, un proiect care aduce împreună opt coregrafe și trei muzicieni cu care explorează diferite tehnici și abordări ale dansului contemporan, pentru cei care vor să danseze și nu au făcut-o niciodată.