Vasile Ernu, Thomas Ciulei şi Andra Cărbunaru înoată mâine pentru FILB la Swimathon Bucureşti
https://www.ziarulmetropolis.ro/vasile-ernu-thomas-ciulei-si-andra-carbunaru-inoata-maine-pentru-filb-la-swimathon-bucuresti/

Mâine, 6 iulie, începând cu ora 12.00, la Bazinul olimpic „Lia Manoliu” din capitală, Vasile Ernu, Thomas Ciulei şi Andra Cărbunaru înoată pentru Festivalul Internaţional de Literatură de la Bucureşti (FILB).

Un articol de Andrada Văsii|5 iulie 2013

Mâine, 6 iulie, începând cu ora 12.00, la Bazinul olimpic „Lia Manoliu” din capitală, Vasile Ernu, Thomas Ciulei și Andra Cărbunaru înoată pentru Festivalul Internațional de Literatură de la București (FILB).

Evenimentul face parte din prima ediţie a Swimathon Bucureşti, o iniţiativă a Fundaţiei Comunitare Bucureşti şi a Asociaţiei pentru Relaţii Comunitare, destinată strângerii de fonduri.

Festivalul Internațional de Literatură de la București, un proiect independent, inițiat în 2008 de Oana Boca, Bogdan-Alexandru Stănescu și Vasile Ernu, își propune ca, prin prezența la Swimathon București, să strângă o parte dintre banii necesari desfășurării celei de a VI-a ediții, plănuită să aibă loc în perioada 4-6 decembrie 2013.

O echipă mărită

În planul inițial, Festivalul era reprezentat la Swimathon doar de scriitorul și eseistul Vasile Ernu, însă, zilele acestea, echipa s-a mărit, prin prezența regizorului și producătorului Thomas Ciulei și a Andrei Cărbunaru, cunoscută iubitorilor de carte ca membră a echipei Bastilia.

FILB a reușit să strângă, până în prezent, doar 15% din suma pe care și-a propus să o atragă prin prezența la Swimathon București, bani destinați plății transportului invitaților la cea de a VI-a ediție.

Un concurs cu 20 de echipe

FILB participă la Swimathon alături de alte 19 organizaţii, precum Mai Mult Verde, Fundaţia Principesa Margareta a României,  Asociaţia „Învingem Autismul”, Salvaţi Copiii, Incubator107, Centrul de resurse pentru participare publică, Fundaţia PACT, Habitat for Humanity România, Asociaţia pentru Dravet şi alte epilepsii rare, Asociaţia Christophori International, Pot şi Eu.Ro , Asociaţia „Bună dimineaţa, Bucureşti”, Fundaţia Comunitară Bucureşti,  Fundaţia Inocenţi, Asociaţia pentru naştere naturală şi alăptare, Fundaţia Regina Maria, Motivation România şi ALIAT.

Invitați de marcă

Cea de a VI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Literatură de la Bucureşti, care va avea loc în perioada 4-6 decembrie 2013, la Clubul Ţăranului din cadrul Muzeului Ţăranului Român, va prilejui iubitorilor de literatură din capitală întâlnirea cu: Kei Miller, poet şi prozator jamaican stabilit în Marea Britanie, profesor de creative writing la Universitatea din Glasgow, sau cu îndrăgitele prozatoare Sarah Dunant (Marea Britanie), ale cărei cărei au fost traduse în limba română la Humanitas Fiction, şi Zeruya Shalev (Israel), cu un volum tradus la Humanitas Fiction şi 3 romane la Polirom. Lista finală a invitaților va fi făcută publică la începutul toamnei.

Info:

Donaţiile pentru FILB se pot face online, prin intermediul platformei Swimathon, sau mâine, 6 iulie, la locul evenimentului.

Foto credit: FILB

07
/05
/18

Volumele de „Povestiri din Kolîma”, traducere din limba rusă și note de Ana-Maria Brezuleanu și Magda Achim, au fost publicate la Editura Polirom în anul 2015.

07
/05
/18

Fundația Corneliu Coposu, Asociatia 21 Decembrie 1989, Seniorii Ligii Studentilor, dar și alți semnatari au înaintat către Parlament și Guvern o solicitare, în semn de omagiu și recunoaștere a meritelor Doinei Cornea, prin care fostei disidente a regimului comunist să îi fie organizate funeralii naționale și măcar o zi de doliu național. Printre cei care au semnat petiția se numără și marii noștri actori Oana Pellea și Victor Rebengiuc.

04
/05
/18

Fosta disidentă a regimului comunist Doina Cornea (88 de ani) a murit, în noaptea de joi spre vineri la locuința sa din Cluj Napoca. Născută pe 30 mai 1929, la Braşov, a fost publicist, traducător și profesor. În perioada regimului comunist, Doina Cornea a difuzat numeroase texte şi proteste prin radio "Europa Liberă”, făcând astfel cunoscută opiniei publice internaţionale adevărata situaţie din România.

29
/04
/18

CĂRȚI DE NEOCOLIT Una din cărțile de căpătâi ale tinerilor matematicieni este cea a grecului Euclid (365-290 în. Ch.), considerată piatră de hotar în istoria matematicii, și anume Elementele.

28
/04
/18

Volumul „Putere și sânge. O aventură indiană” de Aurora Liiceanu, apărut de curând la Editura Polirom, va avea lansarea pe vineri, 4 mai, la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu. Cu acest prilej, va avea loc o întâlnire cu Aurora Liiceanu. Vor vorbi, alături de autoare, Sabina Fati și Alina Purcaru, iar întâlnirea va fi moderată de George Onofrei.

27
/04
/18

CĂRȚI DE NEOCOLIT O specie literară mult gustată din antichitate până astăzi rămâne biografia. Omul e totdeauna curios să afle mai mult despre viața particulară a unui personaj ilustru; bârfe, taine descoperite de vreun servitor, orice îl poate apropia pe acesta de el, cititorul de rând.

26
/04
/18

 Are invitaţi garantat 100% interesanţi în emisiunile sale. De data aceasta, Cătălin Ştefănescu trece în postura de invitat. Şi nu oriunde, ci în bucătăria lui Mircea Dinescu. La ce teste îl supune poetul pe jurnalistul TVR, vedem în ediţia „Politică şi delicateţuri” de duminică, 29 aprilie, ora 15.30, la TVR 1 şi TVR+.

25
/04
/18

Guzel Iahina vine la București pentru lansarea romanului „Zuleiha deschide ochii“, recent publicat în colecția Raftul Denisei, în traducerea Luanei Schidu. Publicul român se va putea întâlni cu scriitoarea de origine tătară Guzel Iahina în această seară, de la ora 19.00 în cadrul unui eveniment găzduit de Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bld. Regina Elisabeta nr.38).

23
/04
/18

„Acolo unde ești se află lumea întreagă.”— William Shakespeare. Se împlinesc, astăzi, 454 de ani de la naşterea celui mai mare dramaturg din toate timpurile, ale cărui existenţă și opera au fost marcate de numeroase mistere şi dileme, neelucidate încă pe deplin.