Victor Man a fost desemnat „Artistul Anului“ 2014
https://www.ziarulmetropolis.ro/victor-man-a-fost-desemnat-artistul-anului-2014/

Grupul german Deutsche Bank l-a desemnat joi pe românul Victor Man drept ,,Artistul Anului” 2014.

Un articol de Andrada Văsii|29 noiembrie 2013

Grupul german Deutsche Bank l-a desemnat joi pe românul Victor Man drept „Artistul Anului“ 2014.

Stefan Krause, membru al consiliului director al Deutsche Bank, responsabil cu activităţile instituţiei în domeniul artelor, l-a descris pe Victor Man ca fiind „unul dintre cei mai interesanţi protagonişti de pe scena artei contemporane”, care „abordează teme şi tehnici din istoria artei, rămânând totodată foarte contemporan şi vizionar’.

Născut la Cluj-Napoca, în 1974, Victor Man a obţinut pentru prima dată succes pe scena internaţională cu contribuţia sa la Bienala de la Veneţia din 2007. Lucrările sale cu un aer enigmatic au fost recent expuse la Villa Medici de la Roma şi la o galerie de artă din Berlin.

Victor Man a fost ales Artistul Anului pe baza recomandărilor Consiliului consultativ pentru arta globală al Deutsche Bank, din care fac parte patru curatori renumiţi pe plan internaţional – Okwui Enwezor, Hou Hanru, Udo Kittelmann şi Victoria Noorthoorn.

Victor Man

Expoziţie la galeria IKON semnată de către Victor Man 

Galeria de artă a Deutsche Bank va expune lucrări ale artistului român de la 20 martie până la 1 iunie anul viitor, într-o expoziţie personală.

Înaintea lui Victor Man au mai fost onoraţi de Deutsche Bank artiştii Wangechi Mutu (Kenya), Yto Barrada (Franţa/Maroc), Roman Ondák (Slovacia) şi Imran Qureshi (Pakistan).

Text preluat în  parteneriat cu Modernism.ro

Foto credit: Galeria Plan B, Victor Man

26
/08
/19

"Du-te! Îmbrăţişează Columna infinirii cu palmele mâinilor deschise. Apoi, înălţându-ţi ochii, priveşte-o şi vei cunoaşte, astfel, într-adevăr, sinele cerului." - Constantin Brâncuși. Turnată în fontă în septembrie 1937 la Atelierele Centrale din Petroșani, Coloana (cu o înălțime de 29, 35 metri) a fost inaugurată la 27 octombrie 1938.

21
/08
/19

„Cultura de masă în Epoca de Aur - Cîntarea României & Cenaclul Flacăra” este un proiect de cercetare ce prezintă și analizează politicile culturale din perioada lui Nicolae Ceaușescu, declinat în expoziție și publicație. Lansarea cărții omonime are loc pe 23 august 2019 la ora 11.00, în expoziția găzduită de Muzeul Nicolae Minovici București.

14
/08
/19

Pavilionul de Artă București — Art Safari va oferi, în premieră, iubitorilor de artă șansa de a admira expozițiile, în cadrul unor tururi nocturne. Experiența vizitării pe timp de noapte a Pavilionului va include, pe lângă tururi ghidate, sesiuni de pictură live (o lucrare de artă creată sub ochii vizitatorilor) și muzică live. Art Safari – ediția 2019 va avea loc între 27 septembrie și 6 octombrie, la Palatul Oscar Maugsch BCR, din Piața Universității.

13
/08
/19

În luna august Happy Cinema București prezintă trei documentare din seria “Expoziții pe marele ecran”: din 16 august Van Gogh & Japan, din 23 august Young Picasso și din 30 august Goya: Visions of Flesh and Blood.

02
/08
/19

Ultima lună de vară vine cu evenimente culturale de impact, precum Festivalul Anonimul, în Delta Dunării, Festivalul de Teatru Independent Undercloud, la Muzeul Țăranului din București, sau Festivalul Internațional George Enescu, ce-și deschide porțile în ultima zi din august.

31
/07
/19

Pavilionul de Artă București — Art Safari, cel mai amplu eveniment dedicat artei din România, va găzdui, în premieră, un pavilion dedicat exclusiv artei secolului XXI: Pavilionul Supercontemporan. „Young Blood. Arta timpului tău”, curatoriat de Mihai Zgondoiu. Art Safari – ediția 2019 va avea loc între 27 septembrie și 6 octombrie, la Palatul Oscar Maugsch BCR, din Piața Universității.

28
/07
/19

Cea de-a șasea ediție a Festivalului Strada Armenească are loc anul acesta între 2 și 4 august și aduce în inima Cartierului Armenesc din București o serie de evenimente pentru întreaga familie. Expoziții și workshopuri, meșteșugari, tururi ghidate, delicii culinare, dansuri tradiționale și concerte de neuitat, toate vă așteaptă în cele trei zile de festival pe strada Armenească. Intrarea este liberă.

21
/07
/19

Asociația CRIES-Centrul de Resurse pentru Inițiative Etice și Solidare invită artiști români să lucreze cu mămăligă, în cadrul rezidenței artistice Gastronom: artă contemporană cu patrimoniu culinar, la Timișoara.

13
/07
/19

Scena Control-ului capătă acum o nouă dimensiune lansând primul „canvas” de artă urbană open space, ce aduce împreună artiști vizuali și branduri care simt că orașul vibrează mai puternic dinspre strada Constantin Mille nr.4.