Victor Wooten Band, la Jazz Night Out
https://www.ziarulmetropolis.ro/victor-wooten-band-la-jazz-night-out/

Basistul Victor Wooten cântă la Bucureşti pe 23 octombrie, în cadrul Jazz Night Out.

Un articol de Petre Ivan|17 aprilie 2014

E foarte posibil ca atunci când cauți pe Google „bass player” să fii întrebat dacă nu ai vrut să scrii „Victor Wooten”. În orice caz, iubitorii de jazz pot spune „mă simt norocos”. Victor Wooten vine în premieră la București .

Pentru cei care totuși nu îl cunosc, le vom spune că a fost comparat cu Michael Jordan. Nu pentru că e de culoare, ci pentru că a câștigat cam toate distincțiile care se puteau câștiga în domeniul său. Victor Wooten are câte un premiu Grammy pentru fiecare coardă a basului său. Cinci. Tot atâția ani avea și la primul său concert, ca basist în trupa fraților săi.

Urmează o carieră fantastică, intră în topul Billboard împreună cu trupa Béla Fleck and the Flecktones, își pune semnătura pe 29 de albume, cântă împreună cu Stanley Clarke și Marcus Miller, iar revista Rolling Stones îl include în topul celor mai buni basiști ai tuturor timpurilor.

Victor Wooten e unul dintre muzicienii care folosește instrumentul său atât pentru ritm, cât și pentru linia melodică. Momentele sale solo sunt un monument vibrant plin de forță, cu care campionul american își lovește audiența și o bagă, de fiecare dată, în corzi.

Victor Wooten concertează la Sala Radio împreună cu fratele său– Elijah ’Regi’ Wooten (chitară), Karlton Taylor ( clape), Derico Watson (tobe) și vocalista Krystal Peterson, pata de culoare care transformă un recital de virtuozitate într-un spectacol total.

BILETE

Biletele pentru acest eveniment costă 85, 125, 145 de lei în funcţie de categorie şi pot fi achiziţionate prin reţeaua Eventim (magazinele Germanos, Orange Shop, Vodafone, Domo, librăriile Cărtureşti şi Humanitas) şi online pe www.eventim.ro.

Foto Victor Wooten: Steve Parker

10
/11
/14

Trei recitaluri și un concert cu orchestra, muzică de cea mai bună calitate cântată cu pasiune, talent și virtuozitate de trei maeștri ai scenei clasice, răsplătite cu cu minute în șir de aplauze de spectatorii ce au umplut sălile de la Craiova, Râmnicu Vâlcea și de două ori la Timișoara.

06
/11
/14

Unul dintre artiștii emblematici ai jazzului mondial, Steve Coleman, cel care va susține un concert la Sibiu alături de trupa sa în cadrul Mozaic Jazz Festival, a câștigat premiul “MacArthur Genius”, premiu acordat anual de Fundația MacArthur din SUA pentru 21 de personalități care au inovat în domeniul în care activează: justiție, muzică, teatru, matematică, medicină, cercetare și altele.

05
/11
/14

“Somn Bizar”, “Noaptea”, “Să nu crezi nimic”, “Ultimul mic dejun al lui Bon”,”Baby”,”Totul sau nimic”, “De vei pleca” sunt numai câteva dintre piesele de legendă care i-au consacrat pe cei de la Iris, una din trupele de legendă ale rock-ului românesc, şi care vor putea fi reascultate live, vineri, în Club Fabrica (str. 11 Iunie, nr. 50)

31
/10
/14

În perioada 4 – 6 decembrie, la Teatrul Sică Alexandrescu din Brașov, va avea loc a doua ediție a festivalului Brașov Jazz & Blues Festival. Pe parcursul celor 3 zile ale festivalului vor avea loc 7 concerte, printre care cel al celebrului grup de artiști scoțieni Hidden Orchestra, a căror muzică este difuzată de radiourile din întreaga lume.

30
/10
/14

Duminică, 14 decembrie, Ateneul Român va găzdui cele două concerte de Crăciun ale Corului Național de Cameră Madrigal - Marin Constantin. Dirijate de Anna Ungureanu, cele două evenimente (ora 17:30 și ora 20:00) aduc în fața publicului bucureștean tradiționalele colinde de Crăciun pe care Madrigalul le interpretează de 51 de ani.

29
/10
/14

Sâmbătă, 29 noiembrie, în cadrul seriei de concerte bilunare Jazzaj la ARCUB, va avea loc concertul „In Memoriam Johnny Răducanu“, susținut de Nicolas Simion Trio feat. Kruno Levačić și Sorin Romanescu. Evenimentul se desfășoară la Sala ARCUB din Str. Batiște nr. 14, de la ora 20:00.

29
/10
/14

Marţi, 4 noiembrie, ora 19:00, A1 găzduieşte ultimul eveniment din seria CIMRO DAYS 2014, FRESCOMANIA - un proiect inedit prin care Centrul de Informare Muzicală din România al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti a provocat tineri şi foarte tineri compozitori să creeze variaţiuni contemporane pe o temă de Girolamo Frescobaldi (sec. XVII).