Victoria Cociaș, actriță: „Sunt sentimente care pot aduce belele“
https://www.ziarulmetropolis.ro/victoria-cocias-actrita-sunt-sentimente-care-pot-aduce-belele/

„Este un text nou, incitant, montat prima oară în Europa de un tânăr regizor ambiţios şi profund, şi cu o distribuţie excepţională“, spune actriţa Victoria Cociaş despre spectacolul „O casă de păpuşi – partea a doua”, care are premiera la Teatrul Metropolis din Bucureşti.

Un articol de Dan Boicea|27 ianuarie 2022

Replica favorită a actriței? „Nu trebuie să dai glas fiecărui sentiment pe care-l ai, pentru că sunt sentimente care pot aduce belele“. Spectacolul după o piesă de Lucas Hnath, regizat de Alexandru Mihail, se joacă în datele de 28, 29, 30 și 31 ianuarie, dar și în 8 și 12 februarie, de la ora 18.30, în Sala Olga Tudorache a Teatrului Metropolis. Biletele pot fi achiziționate online, apăsând pe acest link.

Oricare ar fi problemele cu care ne confruntăm astăzi, tot ne vom recunoaște în personajele din piesă și mai ales în felul în care ele răspund provocărilor.

Victoria Cociaș, actriță

Ce îi comunică piesa spectatorului de azi? Răspunde Victoria Cociaș: „O critică viguroasă a actualizării sinelui” (Alexis Solosky – Guardian). Este vorba despre autocunoașterea și acceptarea celorlalți care sunt diferiți si sigur gândesc altfel. De asemenea, apar eternele întrebări: să plec sau să rămân? Ce mi se potrivește?“.

Victoria Cociaș, alături de Oana Pellea, pe scena de la Metropolis

„O casă de păpuși – partea a doua” de Lucas Hnath
Spectacol nerecomandat tinerilor sub 14 ani!
Traducerea și adaptarea scenică: Alexandru Mihail
Scenografia: Maria Miu
Regia: Alexandru Mihail
Durata: 1h 30 min

Distribuția:
Nora: Oana Pellea
Torvald: Vlad Ivanov
Anne Marie: Victoria Cociaș
Emmy: Catinca Maria Nistor

Fotografii: Dragoș Ivan

19
/05
/22

Asociația Bloc Zero a lansat primul număr al revistei de bandă desenată documentară POC!

15
/05
/22

TIFF propune la ediţia din acest an un Focus Polonia, care cuprinde o selecție a Festivalului Internațional de Film New Horizons din Wrocław, producții contemporane, filme cult  și o retrospectivă Krzysztof Kieślowski.