Victoria Cociaș, actriță: „Sunt sentimente care pot aduce belele“
https://www.ziarulmetropolis.ro/victoria-cocias-actrita-sunt-sentimente-care-pot-aduce-belele/

„Este un text nou, incitant, montat prima oară în Europa de un tânăr regizor ambiţios şi profund, şi cu o distribuţie excepţională“, spune actriţa Victoria Cociaş despre spectacolul „O casă de păpuşi – partea a doua”, care are premiera la Teatrul Metropolis din Bucureşti.

Un articol de Dan Boicea|27 ianuarie 2022

Replica favorită a actriței? „Nu trebuie să dai glas fiecărui sentiment pe care-l ai, pentru că sunt sentimente care pot aduce belele“. Spectacolul după o piesă de Lucas Hnath, regizat de Alexandru Mihail, se joacă în datele de 28, 29, 30 și 31 ianuarie, dar și în 8 și 12 februarie, de la ora 18.30, în Sala Olga Tudorache a Teatrului Metropolis. Biletele pot fi achiziționate online, apăsând pe acest link.

Oricare ar fi problemele cu care ne confruntăm astăzi, tot ne vom recunoaște în personajele din piesă și mai ales în felul în care ele răspund provocărilor.

Victoria Cociaș, actriță

Ce îi comunică piesa spectatorului de azi? Răspunde Victoria Cociaș: „O critică viguroasă a actualizării sinelui” (Alexis Solosky – Guardian). Este vorba despre autocunoașterea și acceptarea celorlalți care sunt diferiți si sigur gândesc altfel. De asemenea, apar eternele întrebări: să plec sau să rămân? Ce mi se potrivește?“.

Victoria Cociaș, alături de Oana Pellea, pe scena de la Metropolis

„O casă de păpuși – partea a doua” de Lucas Hnath
Spectacol nerecomandat tinerilor sub 14 ani!
Traducerea și adaptarea scenică: Alexandru Mihail
Scenografia: Maria Miu
Regia: Alexandru Mihail
Durata: 1h 30 min

Distribuția:
Nora: Oana Pellea
Torvald: Vlad Ivanov
Anne Marie: Victoria Cociaș
Emmy: Catinca Maria Nistor

Fotografii: Dragoș Ivan

22
/04
/24

460 de ani se împlinesc pe 23 aprilie de la nașterea celui considerat cel mai mare dramaturg al tuturor timpurilor. Multe povești și multe legende au circulat despre el în tot acest timp.

18
/04
/24

Astăzi, la Sibiu, a avut loc conferința de presă care prezintă programul spectacolelor celei de-a 31-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. În cadrul conferinței, Constantin Chiriac, președintele FITS şi directorul TNRS, a anunțat publicarea programului spectacolelor ediției din acest an și punerea în vânzare a biletelor, începând de mâine, 19 aprilie.

18
/04
/24

Cea de-a XII-a ediție a Săptămânii Haferland, cel mai îndrăgit festival cultural și etnologic al sașilor din Transilvania și din diaspora, va avea loc în perioada 8-11 august 2024 sub înaltul patronaj al Alteței Sale Serenissime Prințul Philipp von und zu Liechtenstein și sub auspiciile Familiei Regale a României. Este pentru prima oară când Familia Regală a României acordă în mod oficial susținere organizării acestui eveniment cultural.

17
/04
/24

După succesul recitalurilor din Iaşi, Suceava, Botoşani şi Neamţ, elevii bucureșteni vor avea ocazia întâlnirii directe cu muzica clasică interpretată de violonistul de talie internaţională Răzvan Stoica. Împreună cu vioara Stradivarius ex-Ernst din 1729 și acompaniat de pianista Andreea Stoica, Răzvan va fi prezent la Colegiul Sfântul Sava pe 22 aprilie şi la la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, pe 25 aprilie, în cadrul programului „Muzica Inspiră”, inițiat de Fundația Culturală Gaudium Animae.

17
/04
/24

„Experiențele depresiei” de Sidney J. Blatt este o incursiune în lumea uneia dintre cele mai răspândite boli ale epocii noastre și oferă diverse perspective asupra diferitelor chipuri ale depresiei.