VIDEO Amaro Del revin la Godot Cafe-Teatru
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-amaro-del-revin-la-godot-cafe-teatru/

Joi, 27 iunie, de la ora 21.45, trupa belgrădeană Amaro Del readuce spiritul muzicii „gipsy“ pe scena de la Godot, într-un concert eveniment.

Un articol de Andrada Văsii|26 iunie 2013

Joi, 27 iunie, la ora 21.45, trupa belgrădeană Amaro Del readuce spiritul muzicii „gipsy“ pe scena de la Godot, într-un concert eveniment.

Călătoria muzicală va purta publicul prin diverse colţuri ale lumii, pe ritmuri balcanice şi nu numai, în căutarea tradiţiei şi a sensibilităţii muzicii romanes.

23 de ani de muzică tradițională

Formată în 1988, la Belgrad, Serbia, trupa este compusă din Branislav Spasojevic (voce), Milena Bozovic (contrabas, voce), Darko Zezelj (chitară, voce), Marko Milovanovic (chitară, voce) şi Aleksandar Radojicic Sojka (percuţie). De-a lungul celor 23 de ani de activitate, Amaro Del au asimilat în repertoriu piese tradiţionale din Serbia, Ungaria, Rusia, România, Franţa, Polonia sau India, alături de elemente din muzica populară românească.

Pentru un sound cât mai autentic, membrii trupei au colaborat cu etnomuzicologi, au călătorit şi au studiat muzica romanes la ea acasă, ascultând şi înregistrând piese tradiţionale pe care le-au trecut, apoi, prin propriul filtru emoţional şi artistic.

Amaro Del revine la Godot

Amaro Del s-au bucurat de un mare succes în România, animând publicul la festivaluri ale diversităţii, dar şi în cluburi. În 2010, au susţinut două concerte la Godot Cafe-Teatru, cu sala plină.

Joi, 27 iunie, cei cinci revin pe scena de la Godot, cu un nou concert subintitluat „In quest for the gipsy sould of the world“, aducând din nou cu ei emoţia muzicii, pasiunea şi pofta de viaţă.

Info:

Godot Cafe-Teatru

Str. Blanari 14

Tel: 0736 41 42 44 | 021.316.16.82

[email protected]

www.godotcafeteatru.ro

Foto credit: Godot Cafe-Teatru

12
/02
/24

La început de primăvară, Opera Națională București propune publicului spectacolul „Carmen” de Georges Bizet în dublă reprezentație, pe 1 și 3 martie, cu o distribuție de excepție: mezzosoprana Ruxandra Donose invitată în rolul titular, tenorul Ramón Vargas invitat în rolul Don José, baritonul Mihai Damian invitat în rolul Escamillo. În rolul Micaela va evolua soprana Operei Marta Sandu Ofrim. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare.

07
/02
/24

Band-ul internațional TIME IN OUR HANDS TRIO va prezenta sâmbătă, în premieră în România, noul său program cu compozițiile celor trei membri, într-un concert marcat de improvizație conceptuală, de la jazz la baroc european și, interesant, muzică tradițională românească.

07
/02
/24

Eyedrops și Pinholes, trupe de rock alternativ, pleacă într-un turneu ce cuprinde nouă orașe prin țară dar și în Republica Moldova, începând cu data de 8 februarie, din Timișoara, urmând să transforme într-o petrecere, pe rând, alte opt puncte geografice importante.

05
/02
/24

Vineri, 9 februarie 2024 (19.00), ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO va fi dirijată de RADU PAPONIU, director artistic și muzical al ansamblului Southwest Florida Symphony Orchestra, dirijor asociat al Filarmonicii din Naples (Florida – S.U.A.) și director muzical al Orchestrei de Tineret din același oraș american. Din 2017, Radu Paponiu a dirijat Filarmonica din Naples în peste 100 de evenimente diferite de muzică clasică, pop sau în proiecte educaționale.

30
/01
/24

Pentru pasionații de muzică cultă, apare o noutate pe segmentul evenimentelor live: o nouă serie de concerte va avea loc periodic, la Sala Dalles din Capitală, sub titulatura Musical Extravaganza: evenimentele aduc intensitatea şi culoarea operei și operetei într-un cadru mai personal, prin concerte cu repertoriu specific dar şi alte tipuri de sonorităţi, în adaptare clasică şi interpretarea unor nume consacrate ale scenei lirice.

29
/01
/24

Duminică, 11 februarie 2024, de la ora 19:00, violoncelistul Marin Cazacu și Ansamblul Violoncellissimo vor susține un concert extraordinar pe scena Filarmonicii din Sofia, cu un program foarte divers: muzică de toate genurile, adaptată pentru violoncel, de la coloana sonorǎ a unor  filme celebre, la valsuri, marșuri și lucrări de Mozart în variantă... rock.