VIDEO Artişti internaţionali la ArCuB Live Open Air – Jazz, Blues & More
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-artisti-internationali-si-parteneri-de-marca-la-arcub-live-open-air-jazz-blues-more/

Astăzi, în Piaţa George Enescu din Capitală, începe cea de-a II-a ediţie a festivalului internaţional ArCuB Live Open Air – Jazz, Blues & More.

Un articol de Andrada Văsii|3 iulie 2013

Astăzi, în Piaţa George Enescu din Capitală, începe cea de-a II-a ediţie a festivalului internaţional ArCuB Live Open Air – Jazz, Blues & More. Timp de cinci zile, în centrul oraşului va răsuna muzica selectă a unora dintre cei mai cunoscuţi şi îndrăgiţi artişti ai genului.

Invitată să cânte în deschiderea festivalului, trupa Sebastian Spanache Trio va urca pe scenă (miercuri, 3 iulie) de la ora 19.00. Sánta, Pieloiu şi Spanache, cei trei tineri talentaţi din componenţa grupului, vor aduce în faţa publicului piese incitante, reunite pe albumul Humanized, lansat la începutul acestui an („Nao Dancar’’; „Argentina’’; „A Waltz’’; „On Such Short Notice’’; „Seven IS Your Friend’’; „New I’’; ,,Red’’).

Muzică englezească la aniversare

În cea de-a doua parte a serii, pe scena de la ArCuB Live Open Air – Jazz, Blues & More se va afla un invitat special. Este vorba despre celebrul muzician britanic Robert Mitchell, care, alături de band-ul său, Panacea, şi de binecunoscutul instrumentist Corey Mwamba, va intona live, pentru publicul bucureştean, piese precum:  „Lullaby No1’’, „Essence’’, „A Map of the Sky“, „Lucid Dreamt’’, „The Stargazer’’, „The Memoir Casts A Spell“, ,,Pure’’, „Flawless’’.

Concertul Robert Mitchell’s Panacea, prezentat în cadrul ArCuB Live Open Air – Jazz, Blues & More este realizat în parteneriat cu British Council, care anul acesta aniversează 75 de ani de activitate în România. De-a lungul timpului, British Council şi-a consolidat imaginea unei puternice instituţii de cultură şi educaţie, fiind un partener constant în numeroase proiecte realizate de ArCuB.

Artistul cu aproximativ 40 de albume

O prezenţă inedită pe scena festivalului ArCuB Live Open Air – Jazz, Blues & More este cea a celebrului trompetist şi compozitor polonez Tomasz Stańko, care va concerta joi, 4 iulie, de la ora 20.00.

Apreciat drept unul dintre cei mai originali muzicieni de jazz din lume, Stańko a înregistrat aproximativ 40 de albume, a susţinut concerte pe zeci de scene internaţionale şi a semnat coloana sonoră a numeroase producţii de teatru şi film. Tomasz Stańko este şi primul muzician distins cu Premiul European pentru Jazz (2003).

Info :

Accesul este gratuit.

Foto credit: ArCuB

05
/12
/23

„O, ce veste minunată!”, „La Vitleem colo-n jos”, „Bună dimineața la Moș Ajun”, „Have Yourself a Merry Little Christmas” sau „Noël”? Cele mai frumoase și mai îndrăgite colinde românești, dar și cântece internaționale de Crăciun vor răsuna pe scena Sălii Radio în luna decembrie, în cadrul a patru concerte extraordinare.

05
/12
/23

Dacă printre dorințele pe care vi le stabiliți pentru Noul An se numără mai multe momente de relaxare și seri petrecute cu cei dragi ascultând muzică bună, atunci o idee perfectă ar fi noile abonamente sau bilete la Sala Radio, pentru concertele din perioada ianuarie-martie 2024!

04
/12
/23

Începutul lunii decembrie aduce primele concerte din turneul de lansare al noilor albume Alternativ Quartet — Deocamdată suntem / Departe de solstiţiu. Acestea vor avea loc pe 5 decembrie la Muzeul Naţional de Artă al României din Bucureşti, pe 8 decembrie la Palatul Culturii din Iaşi, şi pe 14 decembrie la Casa Tranzit din Cluj-Napoca.

04
/12
/23

Turneul Național ”Duelul Viorilor” a început cu un concert sold out la Ateneul Român din București. În fața unei săli arhipline, violoniștii Liviu Prunaru, din echipa Stradivari și Gabriel Croitoru, din echipa Guarneri, arbitrați de pianistul Horia Mihail, au susținut sâmbătă, 3 decembrie, prima rundă din Duelul Viorilor.

04
/12
/23

Începutul ultimei luni a anului aduce pe scena operei din București un spectacol al Studioului Experimental în Artele Spectacolului Muzical ,,Ludovic Spiess” (DescOperă La Traviata), conferințele operei (Scena Gândirii îl va avea ca invitat pe președintele Academiei Române, istoricul Ioan-Aurel Pop), două titluri de operă (La Traviata de Giuseppe Verdi și Lohengrin de Richard Wagner) și un balet (Spărgătorul de nuci de Piotr Ilici Ceaikovski).

20
/11
/23

Vineri, 24 noiembrie 2023 (de la 19.00) veți asculta la Sala Radio una dintre creațiile muzicale religioase care s-au bucurat de un mare succes în sec. XIX: Stabat mater, lucrare semnată de ROSSINI, marele compozitor italian cunoscut mai ales pentru operele sale, printre care celebrele Il barbiere di Siviglia (Bărbierul din Sevilla) sau La Cenerentola (Cenușăreasa).

20
/11
/23

Vineri, 1 decembrie, de la ora 18:30, vă propunem Concertul Extraordinar de Ziua României, o punte între generații, eveniment în cadrul căruia soliști ai Operei Naționale București vor interpreta arii, lied-uri și duete din creația românească alături de tinerii membri ai Studioului Experimental în Artele Spectacolului Muzical ,,Ludovic Spiess”, acompaniați la pian de către Luminița Berariu și Bogdana Grecova.