VIDEO „Daţi un leu pentru Ateneu“– jubileul Ateneului Român la 125 de ani de la înfiinţare, astăzi, la TVR 2
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-dati-un-leu-pentru-ateneu-jubileul-ateneului-roman-la-125-de-ani-de-la-infiintare-astazi-la-tvr-2/

TVR 2 a pregătit pentru astăzi, de la ora 17.10, o emisiune-eveniment dedicată Ateneului Român, la împlinirea a 125 de ani de la înfiinţarea acestei instituţii de cultură naţională.

Un articol de Andrada Văsii|29 iunie 2013

TVR 2 a pregătit pentru astăzi, de la ora 17.10, o emisiune-eveniment dedicată Ateneului Român, la împlinirea a 125 de ani de la înfiinţarea acestei instituţii de cultură naţională. 

Emisiunea este moderată de către Daniela Zeca Buzura, care îi are ca invitaţi pe Prof. Univ. Dr. Viorel Cosma (muzicolog), Conf. Univ. Dr. Arh. Gabriela Mindu (din echipa de coordonatori ai lucrărilor de restaurare a Ateneului Român), Acad. Constantin Bălăceanu-Stolnici (cercetător) şi Andrei Dimitriu (directorul general al Filarmonicii „George Enescu“).

Reportaje inedite

Alături de ei, telespectatorii îi vor putea revedea, în intervenţiile din reportaje, pe Nicolae Licareţ (solist instrumentist şi director artistic al Filarmonicii „George Enescu“), Pavel Şuşară (critic şi istoric de artă), Prof. Univ. Dr. Dan Dediu (compozitor, rectorul Universităţii Naţionale de Muzică, Bucureşti), Marin Cazacu (solist concertist, violoncelist, fondator al Orchestrei Naţionale de Tineret), Prof. Univ. Dr. Adrian Cioroianu (istoric).

Momente de aur

Emisiunea cuprinde şi o serie de momente muzicale memorabile din arhiva de aur a Televiziunii Române, cu dirijorii: George Georgescu, Sergiu Celibidache, Vag Papian, Ionel Perlea, Iosif Conta, Isaac Karabtcevski (Brazilia), Roberto Benzi (Franţa), Mircea Cristescu, violonceliştii Vladimir Orloff, Marin Cazacu, pianiştii Valentin Gheorghiu, Horia Mihail, Mihaela Ursuleasa, violonistul şi dirijorul Ion Voicu, violonistul Alexandru Tomescu.

Info:

Emisiunea poate fi urmărită și online pe TVR+

Foto credit: TVR 2

27
/09
/23

Duminică s-a încheiat la București a 26-a ediție a Festivalului Internațional George Enescu printr-un concert susținut de Orchestra Regală Concertgebouw dirijată de Klaus Mäkelä cu o lucrare enesciană în interpretarea uneia dintre cele mai importante orchestre din lume: Uvertura de concert pe teme populare românești