VIDEO Dezvăluiri despre aventura actriţei Marilyn Monroe cu Orson Welles, într-o nouă carte apărută în SUA
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-dezvaluiri-despre-aventura-actritei-marilyn-monroe-cu-orson-welles-intr-o-noua-carte-aparuta-in-sua/

Cartea „My Lunches with Orson”, apărută în Statele Unite ale Americii, conţine o serie de conversaţii purtate de Orson Welles cu prietenul său, Henry Jaglom, la începutul anilor 1980, în care regizorul vorbea despre „aventura” sa cu Marilyn Monroe.

Un articol de Andrada Văsii|23 iulie 2013

Cartea „My Lunches with Orson”, apărută în Statele Unite ale Americii, conţine o serie de conversaţii purtate de Orson Welles cu prietenul său, Henry Jaglom, la începutul anilor 1980, în care regizorul vorbea despre „aventura” sa cu Marilyn Monroe.

Cartea este descrisă de site-ul The Millions ca fiind „plină de divertisment, captivantă pentru cei care iubesc vechile bârfe de la Hollywood”.

Humphrey Bogart – „un laş”

Potrivit dezvăluirilor din acest volum, Orson Welles (foto sus- stânga) îl considera pe actorul american Humphrey Bogart „un laş”. De asemenea, Orson Welles spunea că actriţa Katharine Hepburn „s-a culcat cu tot oraşul”. Totodată, acesta vorbea despre întâlnirile romantice pe care le avea cu tânăra Marilyn Monroe, notează Mediafax.

Jurnaliştii de la cotidianul „The Guardian“ afirmă că relaţia dintre cei doi a început în anul 1947, când actriţa abia împlinea vârsta de 21 de ani. Cartea prezintă o parte din această poveste, potrivit căreia regizorul a avut „o scurtă aventură cu Marilyn Monroe, care s-a terminat cu un mic incident; un alt bărbat a crezut că soţia lui îl înşală cu Orson Welles şi a intrat în camera în care se aflau regizorul şi Marilyn Monroe, cineastul fiind lovit în maxilar de către soţul furios”.

Povestea unui simbol

Marilyn Monroe a făcut senzaţie ca model, actriţă şi cântăreaţă, jucând într-o serie de filme cu succes de public în anii ’50 şi la începutul anilor ’60 şi devenind un sex simbol inegalabil.

Marilyn Monroe a fost o prietenă de-ale mele. Obişnuiam să mă duc cu ea la petreceri, asta înainte să devină un star… Nimeni nu se uita la Marilyn. (…) I-am prezentat-o lui Darryl (Zanuck, un producător în vogă la Hollywood), şi a spus «Ce fată minunată», după care a spus să îl las în pace, că are destule astfel de feţe în stoc, cu 125 de dolari pe săptămână. Apoi, după şase luni, Darryl o plătea pe Monroe cu 400.000 de dolari.

Orson Welles,
regizor

Marilyn a murit pe 5 august 1962 din cauza unei supradoze de barbiturice, circumstanţele decesului ei, clasat oficial drept „sinucidere probabilă”, nefiind însă complet elucidate.

George Orson Welles (1915- 1985) a fost un regizor de film şi teatru, actor, scenarist, distribuitor şi producător american. Fiind considerat un copil minune, acesta a ajuns să exceleze în artele divertismentului şi spectacolului.

Foto credit: Cinemagia

27
/08
/17

Romanul „Clar de femeie” (traducere din limba franceză de Daria-Laura Bârsan) a fost publicat la editura Humanitas Fiction în 2017. În original, cartea a apărut acum patruzeci de ani și a fost ecranizată de Costa-Gavras, în 1979. A ieșit un film de cinema inubliabil, cu Romy Schneider și Yves Montand.

21
/08
/17

Cartea „Confesiunile unei măști” (traducere din limba japoneză de Emil Eugen Pop) a fost publicată la editura Humanitas Fiction.

14
/08
/17

Cartea „Țara Vinului” (traducere din chineză de Luminița Bălan) a fost publicată la editura Humanitas Fiction în anul 2014.

14
/08
/17

Din clipa în care trece pragul grădiniței, copilăria fericită a micului Grégoire se transformă într-un adevărat coșmar. Chestiile sforăitoare cu care îl pisează educatorii și profesorii nu-i intră în cap orice-ar face, colegii își bat joc de el, iar părinții îl cicălesc și-l ceartă fără încetare.

11
/08
/17

Teatrul Evreiesc de Stat prezintă sâmbătă, 12 august, de la ora 19.30, la Muzeul Naţional al Literaturii Române spectacolul de muzică şi poezie Poeţi-Actori, Actori-Poeţi, un remember liric dedicat poeţilor-actori și actorilor poeţi Theodor Danetti şi Emil Botta.

10
/08
/17

Balena Albastră, roman semnat de Sebastian Lăzăroiu, a apărut recent la Editura Polirom, în colecţia „Ego. Proză”. „Fiecare cuvînt e amintirea arderii unui neg de tuș. Și-n fiecare carte un sacerdot rotofei oficiază beat mariajul cu iluzia eternității. Cînd mă satur de minciuna vieții, scriu despre cealaltă viață. E singura garanție că nu scriu eu, că nu las așa nobilă îndeletnicire în seama mea, păcătosul.” (Sebastian Lăzăroiu)

08
/08
/17

Festivalul Internaţional de Literatură şi Traducere Iaşi – FILIT anunță numele autorilor români care vor lua parte la sărbătoarea literaturii, în perioada 4-8 octombrie 2017, la Iași. La Casa FILIT publicul se va întâlni cu autorii Dan Alexe, Simona Antonescu, Ioana Bradea, Ruxandra Cesereanu, Andrei Crăciun, Codrin Liviu Cuțitaru, Tudor Ganea, Adrian Georgescu, Mircea Mihăieș, Ioan T. Morar, Andrei Oișteanu, Marius Oprea, Dora Pavel, Mircea Pricăjan și Bogdan-Alexandru Stănescu.

26
/07
/17

Domnule Zografi, a trecut multă vreme de când vreau să vă scriu. Am motive strict literare, desigur, dar mai e ceva: Fizica. Aveți Fizica la bază, ceea ce, nu vă ascund, mă duce cu gândul la domnul Sabato.

24
/07
/17

Cartea „Călătoria diletanților (Din amintirile locotenentului în rezervă Amiran Amilahvari)” (în ireproșabila traducere a lui Nicolae Iliescu) a fost publicată la Editura Polirom, în anul 2017.

23
/07
/17

Cine nu s-a bucurat în copilărie de minunata „Lorelei” sau de extraordinarele povești din „La Medeleni”? Lumile lui Ionel Teodoreanu, un scriitor de o sensibilitate aparte, care ne-a fermecat pe toți cu „Ulița copilăriei” și care s-a stins brusc, la vârsta de 58 de ani…