VIDEO Documentarul „Planeta îngheţată: Pe gheaţa subţire“ va fi difuzat miercuri, la BBC Knowledge
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-documentarul-planeta-inghetata-pe-gheata-subtire-va-fi-difuzat-miercuri-la-bbc-knowledge/

BBC Knowledge va difuza miercuri, de la ora 22.50, documentarul „Planeta îngheţată: Pe gheaţa subţire”, prezentat de Sir David Attenborough.

Un articol de Andrada Văsii|15 iulie 2013

BBC Knowledge va difuza miercuri, de la ora 22.50, documentarul „Planeta îngheţată: Pe gheaţa subţire”, prezentat de Sir David Attenborough.

Documentarul dezvăluie – prin intermediul tehnicilor de filmare revoluţionare, imaginilor din satelit şi experimentelor ştiinţifice – consecinţele schimbărilor climatice asupra animalelor şi oamenilor din regiunile polare, dar şi asupra întregii planete.

Deplasare de 37 de metri pe zi

Dovezile adunate în timpul filmărilor producţiei BBC „Planeta îngheţată” demonstrează viteza cu care polii Pământului se încălzesc. Mişcarea gheţarilor din Groenlanda este un prim exemplu în acest sens.

Folosind mijloace fotografice de tip time-lapse, „Planeta îngheţată: Pe gheaţa subţire” arată modul în care aceşti gheţari se deplasează către mare, într-un ritm uimitor, de aproximativ 37 de metri pe zi, aproape suficient de rapid pentru a fi văzuţi cu ochiul liber.

Pericol imediat

Urşii polari sunt dependenţi de gheaţa mării şi fără aceasta viitorul lor este ameninţat, unii experţi fiind de părere că specia lor va dispărea până la sfârşitul secolului. Însă poate că nimeni nu trebuie să se adapteze mai rapid la natura schimbătoare a regiunii arctice ca populaţia indigenă.

Vânătorii se confruntă zilnic cu pericole în timp ce încearcă să prindă „prada” pe gheaţa care devine din ce în ce mai subţire. Adăposturile acestora se pot răsturna din cauza topirii regiunilor de permafrost şi satele de pe coastă ar putea fi distruse fiindcă lipsa gheţurilor mării le expune furiei furtunilor de iarnă.

Foto credit: Wikipedia

 

12
/04
/24

„Guvernul Copiilor 2”, filmul vizionar regizat de Ioana Mischie, vine în cinematografe din 26 aprilie și prezintă publicului o lume imaginată de copiii români, cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, din diverse categorii sociale, care au fost intervievați cu privire la societatea ideală pe care ar clădi-o dacă ar deveni lideri.

05
/04
/24

Festivalul Filmului Palestinian, organizat de Centrul Cultural Mahmoud Darwish sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, va avea loc între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie în Cluj-Napoca iar programul detaliat și biletele sunt acum disponibile.

21
/03
/24

Cele mai noi filme cu Mads Mikkelsen și Sir Anthony Hopkins în rolurile principale și multipremiatul „All of Us Strangers” (foto) (r. Andrew Haigh) sunt doar câteva dintre titlurile incluse în programul celei de-a 23-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania, care va avea loc la Cluj-Napoca între 14 și 24 iunie.

12
/03
/24

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) anunță prelungirea perioadei de desfășurare a ediției din 2024 cu o zi față de datele comunicate inițial.

01
/03
/24

Happy Cinema redifuzează filmul Oppenheimer, favorit la Oscar, în perioada 7-10 martie, în toate cinematografele din țară. Oppenheimer este un thriller epic filmat în IMAX® care aruncă publicul în paradoxul palpitant al omului enigmatic care trebuie să riște să distrugă lumea pentru a o salva. Pelicula spune povestea fizicianului J. Robert Oppenheimer și a rolului pe care l-a avut în dezvoltarea bombei atomice.

28
/02
/24

Filmul documentar AMAR, regizat de Diana Gavra, va avea putea fi văzut în premieră în cinematografe din 8 martie, iar până atunci spectatorii se vor putea întâlni cu regizoarea și parte din echipa filmului în două evenimente speciale: