VIDEO Efecte pirotehnice şi o ploaie de spumă la concertul Rammstein de la Rock The City 2013
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-efecte-pirotehnice-si-o-ploaie-de-spuma-la-concertul-rammstein-de-la-rock-the-city-2013/

Nemţii de la Rammstein au încheiat cu un spectacol incendiar, la propriu şi la figurat, ziua a doua a festivalului Rock the City.

Un articol de Andrada Văsii|29 iulie 2013

Nemţii de la Rammstein au încheiat cu un spectacol incendiar, la propriu şi la figurat, ziua a doua a festivalului Rock the City. Zeci de mii de rockeri au asistat la o oră şi jumătate de muzică şi foc, seara sfârşindu-se cu o ploaie de spumă aruncată dintr-un tun de solistul Till Lindemann.

Festivalul Rock The City s-a încheiat, duminică seară, cu show-ul exploziv al trupei Rammstein, care a aruncat în aer scena de la Romexpo cu muzică şi efecte pirotehnice. Concertele au început duminică la 15.30, cu bucureştenii de la Psychogod, urmaţi de White Walls, din Constanţa.

Au urmat apoi americanii de la Trivium, care au urcat pe scenă imediat după ora 18.00. Trivium au interpretat atât piese vechi, cât şi de pe cel mai recent album, „Vengeance Falls”.

Apoi, Bullet for My Valentine au pregătit, timp de o oră, publicul pentru nebunia care avea să înceapă. Cum era de aşteptat, atmosfera a fost încinsă de cea mai importantă formaţie a festivalului, nemţii de la Rammstein.

Intrare memorabilă

Punctuali, cum le stă în fire germanilor, la 21.15, conform programului, pe scenă au urcat, însoţiţi de un foc de artificii în jurul scenei Oliver „Ollie” Riedel, Christoph „Doom” Schneider, Christian „Flake” Lorenz, Paul Landers şi Richard Z. Kruspe, iar Till Lindemann, solistul trupei, a coborât de pe o platformă, îmbracat într-o haină roz, pe care a purtat-o doar în timpul primei melodii, „Ich tu dir weh”.

Au urmat apoi „Wollt ihr das Bett in Flammen sehen?”, „Keine Lust”, „Sehnsucht”, „Asche zu Asche”, „Feuer frei!” şi „Mein Teil”. Piesele „Ohne dich” şi „Du riechst so gut” au fost două dintre piesele de rezistenţă care au făcut publicul să cânte alături de formaţia germană.

Perdeaua de foc a fost readusă pe scenă cu piesa „Benzin”. Lindermann a rămas impresionat la piesa „Du hast”, când spectatorii au cântat singuri melodia, solistul Rammstein cerându-le apoi în română „din nou”. Au urmat în forţă „Bück dich” şi „Ich will”.

La bis, Rammstein a cântat încă trei melodii, şi anume „Mein Herz brennt”, „Sonne” şi a încheiat cu „Pussy”. Toate piesele au fost însoţite de efecte speciale, focul şi scânteile zburând din instrumentele cântăreţilor, dar şi din alte minunăţii pirotehnice.

Peste 10.000 de spectatori

Show-ul s-a încheiat cu o ploaie de spumă, aruncată dintr-un tun de către Till Lindemann, cei mai încântaţi fiind spectatorii din primele rânduri, care au beneficiat de surpriza celor de la Rammstein, notează Mediafax.

„Vă iubim şi vă mulţumim”, au fost cuvintele artiştilor în limba română, înainte de a se înclina în faţa publicului şi a ieşi definitiv de pe scenă.

A doua zi a festivalului Rock The City a adus un număr de spectatori de cel puţin două ori mai mare decât în prima seară, când au fost peste 10.000 de spectatori, astfel că organizatorii au mărit spaţiul de Golden Circle şi Silver Circle.

Foto credit: D&D East Entertainment (Facebook)

16
/10
/17

Un studiu realizat în Marea Britanie, cu ajutorul a 3 milioane de participanți, a relevat faptul că oamenii care aveau tendințe de a fi psihopați preferă muzica rap sau heavy metal. Potrivit studiului, melodiile cel mai puțin psihopatice aparțin genului clasic și jazz-ului...

12
/10
/17

Festivalul SoNoRo va avea loc anul acesta în perioada 27 octombrie – 13 noiembrie și recomandă pentru cea de-a XII-a ediție un joc de-a HIDE&SEEK, în care muzica de cameră va fi acompaniatăde poezie, video art, fashion design și un quest labirintic princare festivalul își propune să-și poarte publicul. Orașele în care se vor desfășura concertele FestivaluluiSoNoRo sunt București, Timișoara, Cluj și Brașov.

09
/10
/17

Doi muzicieni de excepție, Răzvan Suma și Daniel Goiți, și două instrumente magice, un violoncel și un pian, se aliniază la startul unei noi călătorii muzicale de neratat: turneul național Vă place Beethoven?, care se va desfășura între 11 și 30 octombrie 2017, în 8 orașe din România.

06
/10
/17

A scris lucrări comandate de London Symphony Orchestra, London Philharmonic Orchestra şi BBC Orchestra, şi a cântat în festivaluri mari, precum Verbier sau Aix-en-Provence. Compozitorul şi violonistul Vlad Maistorovici este primul invitat #creativ al realizatoarei Claudia Spătărescu, în noul sezon al emisiunii #creativ. Din 7 octombrie, #creativ este la TVR 1 şi TVR+, de la 23.00.

04
/10
/17

Filarmonica „George Enescu“ anunță joi, 5 octombrie, de la ora 19.00, în Sala mare a Ateneului Român, deschiderea stagiunii 2017-2018. Programul Orchestrei Simfonice a Filarmonicii „George Enescu“, condusă de dirijorul Kah Chun Wong, va fi alcătuit din Suita Mihai Viteazul (fragmente) de Tiberiu Olah, Concertul nr. 1 pentru pian și orchestră de Franz Liszt şi Simfonia nr. 9 de Antonin Dvorak. Solist va fi pianistul Daniel Goiţi.

28
/09
/17

Sub patronajul Ambasadei Regatului Belgiei la București, sâmbătă 30 septembrie va avea loc la ora 19:00, la Biserica Sf Tereza din București (Șos. Olteniței 3-5), al doilea din cele cinci concerte de muzică sacră și poezie belgiană din cadrul Festivalului de Muzică Sacră Belgiană, organizat de Asociația Culturală de Prietenie România-Belgia. La concertul de sâmbăta aceasta, în prezența Ambasadorului Regatului Belgiei la București, publicul va putea audia lucrări semnate de Jacques-Nicolas Lemmens și Cesar Franck (compozitori celebri în secolul IX) și doi compozitori contemporani (Jan Van Landeghem și Raoul de Smet, care au scris două lucrări special pentru această serie de concerte).

23
/09
/17

De-a lungul timpului, Festival Internațional George Enescu și-a consolidat notorietatea, şi iată-l ajuns astăzi la ediţia cu numărul XXIII, când se bucură de menţionări distinse din partea unor personalităţi; festivalul se află pe locul trei al celor mai importante evenimente de gen, la nivel internaţional, după BBC Proms (Marea Britanie) şi cel de la Lucerna (Elveţia).

22
/09
/17

După ce a deschis Festivalul "George Enescu" la București, pe 2 septembrie 2017, cu opera „Oedipe“, în variantă concertantă, alături de London Philharmonic Orchestra, Vladimir Jurowski, directorul artistic al Festivalului "George Enescu", conduce aceeaşi celebră orchestră la ea acasă, prezentând opera lui George Enescu, pe 23 septembrie 2017, la Royal Festival Hall din Londra.

21
/09
/17

Festivalul Enescu aşază, de ceva vreme, România pe harta festivalurilor de muzică clasică din lumea largă. Citim topuri în care Festivalul Enescu se află pe locul trei după evenimente precum BBC Proms (Marea Britanie) şi Festivalul din Lucerna (Elveţia).

19
/09
/17

O dată la doi ani Festivalul Enescu aduce împreună, timp de trei săptămâni, în Bucureşti, iubitorii muzicii clasice. Începători ori melomani cu ştate vechi, tineri sau oameni în puterea vârstei ori bunici, specialişti şi amatori, copii visători, făuritori de frumos, exploratori sau pur şi simplu curioşi.

15
/09
/17

“Asta înseamnă har, talent: să nu poţi trăi fără a crea... Talentul vine de la Dumnezeu. Şi aşa cum arta nu are vârstă, tot astfel nici artistul adevărat nu-şi numără anii ca orice muritor.” – Dida Drăgan. Îndrăgita noastră cântăreață a împlinit, ieri, venerabila vârstă de 70 de ani!