VIDEO Emil Bîzgă Jazz Orchestra va concerta alături de A.G. Weinberger
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-emil-bizga-jazz-orchestra-va-concerta-alaturi-de-a-g-weinberger/

Vineri, 17 mai, începând cu ora 19.00, Emil Bîzgă Orchestra va susţine un concert eveniment la Teatrul Odeon. Invitatul special al acestui spectacol va fi A.G. Weinberger.

Un articol de Andrada Văsii|30 aprilie 2013

Vineri, 17 mai, începând cu ora 19.00, Emil Bîzgă Orchestra va susţine un concert eveniment la Teatrul Odeon. Invitatul special al acestui spectacol va fi A.G. Weinberger.

Bogata experienţă muzicală şi capacitatea de a se dedica muzicii i-au conferit lui Emil Bîzgă o amprentă muzicală unică, recunoscută la nivel internaţional.

Emil Bîzgă este unul dintre cei mai originali şi dinamici trompetişti care au apărut pe scena jazz-ului în ultimele decenii. Îmbinarea dintre muzica populară românească cu jazz-ul este irezistibilă. Cred că Emil este pe cale să se transforme într-un star al muzicii jazz, care în mod categoric va influenţa generaţiile viitoare de trompetişti.

Jack Kleinsinger,

Highlights in Jazz

Renumitul trompetist a urcat pe aceeaşi scenă cu nume mari ale jazzului internaţional, Ray Charles şi Jimmy Cobb, iar în St. Petersburg a avut ocazia să încânte publicul prin colaborarea cu Vladimir Cosma, unul dintre cei mai cunoscuţi compozitori de muzică de film.

A.G. Weinberger este un artist ,,crossover“ de talie internaţională în cea mai bună tradiţie a stilului muzical al lui Eric Clapton, B.B. King, Van Morrison, Leon Russell, Zucchero – şi o prezenţă unică în peisajul muzicii de la noi.

Zelul de misionar pentru promovarea Blues-ului este evident în toate realizările sale muzicale.

Big City Blues Magazine,

Publicație

Supranumit Mr. Blues al României, A.G. Weinberger deţine recordul în rândul artiştilor, atât în privinţa numărului de concerte susţinute într-un an: 107 concerte în 2008 şi 115 în 2009 (37.000 bilete vândute), cât şi pentru cele 28.000 de albume vândute, având cea mai ridicată cotă valorică atribuită unui album muzical românesc.

Un chitarist foarte bun, dinamic.

 B. B. King,

artist

Muzică de teatru

A compus de asemenea muzică de teatru, colaborând cu Teatrul de Stat Oradea la spectacolele ,,Omul care aduce ploaia” de R. Nash, ,,Yvona, Principesa Burgundiei” de W. Gombrowicz, ,,Cenuşăreasa”, ,,Ivan Turbincă”; Teatrul de Stat Arad la ,,,Aceşti îngeri trişti” de D.R. Popescu; ,,Blues al Tatălui Moarte” de Allan Ginsberg, Jacques Prevert (iniţiativă particulară); Teatrul L.S. Bulandra la ,,Patul lui Procust” de Camil Petrescu; MorgenBerger – ,,De la Muntele Sinai la Muntele lui Venus” – spectacol extraordinar cu Maia Morgenstern şi AG Weinberger.

Muzică de clasă mondială, cu o aromă unică.

Las Vegas Review Journal,

Publicație

În 2006, AG Weinberger este ales Membru Asociat în NARAS (National Academy of Recording Arts and Science) din SUA – organizaţie care decernează premiile Grammy.

Nume cu rezonanţă, cu o muzică bine cântată, bine înregistrată, bine orchestrată, bine produsă.”

Bruce Iglauer,

Casa de Discuri Alligator Records

În 2011 i-a fost conferit titlul ,,Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler”, la propunerea Ministerului Culturii, ca apreciere pentru cariera muzicală deosebită şi pentru eforturile constante de a descoperi şi de a promova noi talente.

Foto credit: Teatrul Odeon

09
/05
/19

Astăzi și mâine (9 și 10 mai 2019), de la ora 19.00, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu“, condusă de maestrul Horia Andreescu, va avea în program  uvertura operei Nabucco de Giuseppe Verdi, Concertul nr. 3, în do major, pentru pian şi orchestră, op. 26, de Serghei Prokofiev și Simfonia nr. 2, în do major, op. 61 de Robert Schumann. Solistă în concertul lui Serghei Prokofiev va fi pianista Eva Yulin Shen, singura artistă care a primit şapte ani consecutiv distincţia „The Cultural Youth Ambassador Music Talent Awards“ acordată de guvernul taiwanez.

08
/05
/19

Șapte orașe și cinci țări – Germania, Franța, Italia, Canada și Moldova – vor găzdui în acest an reprezentații asociate Festivalului Internațional „George Enescu”, onorând astfel extraordinara moștenire muzicală a marelui compozitor român. Cea de-a 24-a ediţie a Festivalului Internaţional „George Enescu” va avea loc în perioada 31 august - 22 septembrie. 

07
/05
/19

Opera Națională București prezintă joi, 9 mai, începând cu ora 18:30 Concertul extraordinar cu ocazia Zilei Europei. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Iurie Florea, iar conceptul regizoral poartă semnătura lui Alex Nagy. Pe scenă vor evolua soliștii Oana Andra, Simonida Luțescu, Stanca Maria Manoleanu, Bianca Mărgean, Simona Neagu, Crina Zancu, Lucian Corchiș, Paul Lungu, Daniel Pop, Filip Panait, cu participarea Orchestrei și a Corului Operei Naționale București. 

06
/05
/19

Teatrul Odeon a lansat în stagiunea 2001-2002 programul „Dans la Odeon”, program ce și-a propus să aducă în atenția publicului arta dansului profesionist din România și din străinătate, sub forma unor Gale Extraordinare. Ediția din acest an, a XVIII-a, va avea loc vineri, 17 mai, ora 19:00, în Sala Majestic a Teatrului Odeon.

25
/04
/19

Soprana Nelly Miricioiu, o incomparabilă actriță cu voce de aur – așa cum a numit-o critica internațională -, strălucitoare la Covent Garden, Metropolitan Opera din New York sau Scala din Milano, se numără printre invitații celei de-a III-a ediții a Festivalului Internațional de Operă “Virginia Zeani”, care va avea loc La Târgu Mureș, Reghin și Cluj, în perioada 31 mai – 9 iunie.

25
/04
/19

Tinerii muzicieni selectați în programul SoNoRo Interferențe 2019 încheie săptămâna de studiu si mentorat cu un concert la Portul Cultural Cetate, sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 19:00. Bursierii vor interpreta alături de profesorii lor capodopere de Sergei Rachmaninov, Wolfgang Amadeus Mozart, Ludwig van Beethoven, Antonin Dvorak, Dmitri Șostakovici, Max Bruch, Gabriel Fauré si Felix Mendelssohn-Bartholdy.

22
/04
/19

Opera Națională București prezintă joi, 25 aprilie 2019, începând cu ora 18:30 spectacolul „Cavalleria Rusticana & Pagliacci” de Pietro Mascagni - Ruggiero Leoncavallo.  Regia poartă semnătura lui Ion Caramitru, scenografia a fost creată de Viorica Petrovici, iar conceptul light design-ului îi aparține lui Chris Jaeger. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Vlad Conta.

20
/04
/19

Cea de-a VII-a ediție a SoNoRo Conac se lansează în cadrul Sezonului România-Franța și anunță un program „À la française”!

19
/04
/19

În Joia Mare (25 aprilie – 19.00), în așteptarea sărbătorii Paștelui, Orchestra Națională Radio vă propune unul dintre cele mai cunoscute recviemuri  - dintre cele peste 2000 compuse vreodată! - Recviemul German semnat de Brahms, lucrare a cărei premieră absolută a avut loc în 1868, în Vinerea Mare, la Catedrala din Bremen, cu Brahms însuși ca dirijor.

18
/04
/19

Unsprezece orașe din România vor organiza concerte în cadrul Festivalului Internațional George Enescu din acest an, față de șapte orașe în ediția anterioară. Publicul va avea ocazia să participe, sub egida festivalului, la concerte susținute de artiști internaționali împreună cu ansambluri și orchestre locale la Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Sibiu, Târgu Mureș, Bacău, Bârlad, Târgoviște, Satu-Mare și Piatra Neamț, pe lângă evenimentele care se desfășoară timp de 23 de zile la București.