VIDEO Expediţii în Egiptul Antic, călătorii în Columbia şi Argentina şi ateliere creative, la Antipa
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-expeditii-in-egiptul-antic-calatorii-in-columbia-si-argentina-si-ateliere-creative-la-antipa/

Copiii dornici de aventură sunt aşteptaţi la Muzeul „Grigore Antipa” din Capitală, pentru a intra în culisele profesiei de cercetător ştiinţific, dar şi pentru a descoperi misterele Egiptului Antic şi frumuseţile pădurilor amazoniene.

Un articol de Andrada Văsii|4 iulie 2013

Copiii dornici de aventură sunt aşteptaţi, pe toată perioada verii, la Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” din Capitală, pentru a intra în culisele profesiei de cercetător ştiinţific, dar şi pentru a descoperi misterele Egiptului Antic şi frumuseţile pădurilor amazoniene.

Astfel, potrivit site-ului instituţiei, Şcoala de Vară a Muzeului Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, care a început în data de 1 iulie, conţine opt module care vizează studiul plantelor, insectelor, peştilor, amfibienilor, reptilelor, păsărilor şi mamiferelor. Noutatea acestui an este modulul de fotografie de natură.

Jocuri de valorificare a aptitudinilor

În perioada 15 iulie – 6 septembrie, de luni până vineri, între orele 16.00 – 18.00, Muzeul Antipa şi SmartKidsLand îi invită pe copiii cu vârsta cuprinsă între 8 şi 12 ani la Academia Copiilor. Pe parcursul celor 4 module, copiii vor participa la jocuri şi activităţi distractive, având ocazia să-şi valorifice aptitudinile adecvate fiecărei situaţii şi să descopere lucruri noi, care să-i ajute în dezvoltarea lor viitoare. Cursul include module precum comunicare şi negociere, managementul timpului, managementul schimbării şi micul antreprenor.

Ateliere creative

Copiii pot participa şi la ateliere de joacă şi dezvoltare, care se vor desfăşura zilnic, între 29 iulie şi 2 august, activităţile programului ajutând la descoperirea şi aprofundarea unor aspecte precum: comunicarea, încrederea, cooperarea, adaptabilitatea, rezolvarea problemelor, creativitatea şi spontaneitatea, asumarea răspunderii, planificarea, elemente de bază ale lucrului în echipă, înţelegerea competiţiei, analiza problemei şi rezolvarea acesteia, gândirea creativă, asumarea riscului şi lucrul cu termene limită, notează Mediafax.

La Muzeul „Grigore Antipa”, copiii se pot bucura şi de minunata „Corabie a Vacanţei”, iar curioşii cu vârste cuprinse între 6 şi 12 ani pot încerca să îi desluşească misterele. Corabia va pleca într-o sumedenie de călătorii pe parcursul celor opt module.

Astfel, prima călătorie este în Brazilia, între 1 – 5 iulie, o destinaţie exotică în care copiii vor cunoaşte specii de animale şi păsări. Micuţilor le-a fost pregătită o călătorie pe Insula Madagascar, între 8 – 12 iulie, călătorii urmând să descopere un număr însemnat de plante şi animale, în mare parte acestea fiind unice în lume şi specifice acestui loc.

După Brazilia urmează Indonezia

În perioada 15 – 19 iulie, echipajul corabiei a pregătit o minunată călătorie în Indonezia, ţară renumită în lumea largă pentru varietatea speciilor de peşti şi frumuseţea lor unică. Nava se va opri şi în Argentina, între 22 şi 26 iulie, copiii descoperind sudul Americii, cu diversitatea formelor de relief care permite prezenţa multor specii deosebite.

Micuţii vor studia flora şi fauna Argentinei, aflând informaţii interesante despre pume, şerpi şi alte animale. Echipajul corabiei care a planificat itinerariul a decis ca nava să poposească şi în Insulele Tenerife, între 29 iulie – 2 august, în Jamaica, 5 – 9 august şi în Tahiti, între 26 – 30 august.

Ultima destinație – Columbia

Corabia va ancora ultima oară în Columbia, între 2 – 6 septembrie, unde vor fi organizate numeroase trasee prin pădurile de mangrove, pentru a cerceta în detaliu formele de viaţă.

Totodată, la Muzeul Antipa vor fi organizate Ateliere Holy Molly, în perioada 1 iulie – 13 septembrie. Astfel, micuţii îşi pot da frâu liber imaginaţiei, să creeze personaje şi întâmplări despre care nici nu îndrăzneau să vorbească cu voce tare.

Pe parcursul celor cinci module, participanţii la ateliere vor fi prima oară piraţii din Marea Neagră şi vor pleca în căutarea comorilor ascunse, apoi vor pleca într-o croazieră cu submarinul, călătoria fiind o incursiune subacvatică în lumea faunei şi vegetaţiei submarine, iar, la final, micuţii vor descoperi ce ascund piramidele egiptene, prin intermediul unei expediţii în Egiptul Antic.

Foto credit : Muzeul „Grigore Antipa”

27
/09
/16

Pe Facebook s-a organizat un protest în fața Ambasadei Rusiei față de decizia Rusiei de a dona 100 de euro pentru campania de achiziționare a „Cumințeniei Pământului”. Protestul va avea loc astăzi (marţi), între orele 17.00 și 17.30, la sediul Ambasadei Rusiei la București. Organizatorii protestului spun că se simt „jigniți” de „bacșișul” Rusiei.

23
/09
/16

Publicul bucureştean e invitat să descopere arta viitorului, între 28 septembrie şi 1 octombrie. Peste 60 de artişti din 8 ţări vor fi prezenți pe scenele de la Cinema Elvira Popescu, The Ark, ARCUB Gabroveni, Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti şi Muzeul Naţional George Enescu pentru 4 seri de spectacole inedite.

20
/09
/16

Cea de-a doua ediție a Trienalei de Arhitectură East Centric a început în weekend în capitală cu deschiderea expoziției principale găzduită de Teatrul Național din București și conferințe susținute de invitați din Japonia, Austria și România. Trienala continuă cu prezentările publice și jurizarea pentru Premii Arhitext East Centric. Toate cele 4 expoziții majore din cadrul Trienalei pot fi vizitate zilnic, între orele 10 și 18, la TNB și ARCUB Gabroveni, până pe 9 octombrie.

16
/09
/16

Timișoara este orașul românesc ales pentru a deveni Capitală Europeană a Culturii în 2021, a anunțat, astăzi (vineri), Steve Green, șeful juriului, într-o conferință de presă desfășurată la sediul Bibliotecii Naționale a României. Oraşele contracandidate la titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021 au fost Bucureşti, Cluj-Napoca şi Baia Mare.

16
/09
/16

Bucureștenii sunt invitați să participe, la sfârșitul acestei săptămâni, la evenimentele dedicate împlinirii a 557 de ani de atestare istorică a Capitalei organizate în Piața Constituției și parcurile Cișmigiu și Herăstrău, unde urmează să aibă loc concerte, expoziții, ateliere, spectacole de teatru și parade sau plimbări cu trăsura. Intrarea la toate evenimentele este gratuită.

15
/09
/16

Sâmbătă, 17 Septembrie 2016, Grădina Sticlarilor (strada Vasile Lascăr nr.36) își redeschide porțile pentru cei care vor să își descopere sau să își dezvolte latura artistică. Intrarea la Grădină este gratuită însă, pentru participare, se percepe o taxă de 20 RON, pentru achiziționarea materialelor necesare.

11
/09
/16

Viața în Giulești va fi tema unei instalații-eveniment de artă comunitară contemporană la Muzeul Culturii Romilor din Drumul Săbăreni 101-125. Evenimentul va avea loc pe 16 septembrie, de la ora 19.00.

10
/09
/16

Festivalul Internațional de fotografie Bucharest Photofest se va desfășura între 10 şi 20 septembrie, organizat de Grupul Filos, se desfăşoară în câteva locuri din Bucureşti, între care şi Teatrul Naţional din Bucureşti, în foaierul nou deschis, dinspre Bulevardul Carol.

09
/09
/16

Noaptea Albă a Galeriilor, proiect inițiat și organizat de Asociația Ephemair, prezintă pe 30 septembrie, în cadrul celei de-a zecea ediții, expoziții și evenimente dedicate artei contemporane, în galerii de artă, spații alternative, huburi creative și ateliere de artist din zece orașe – alături de București, la NAG#10 vor participa în acest an Arad, Baia Mare, Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Craiova, Sibiu, Târgu Mureș și Timișoara.

25
/08
/16

În vreme ce guvernul român se gândeşte cum să scoată 50 de lei din buzunar pentru a-şi trimite la grădiniţă minorii ai căror părinţi au venituri mici, italienii sunt gata să le acorde o susţinere generoasă adolescenţilor. Într-o mișcare concepută pentru a reaminti tinerilor că doar cultura este cea care ne îmbogăţeşte viaţa şi aduce oamenii împreună, cetățenii italieni care împlinesc 18 ani sunt pe cale să obțină 500 de euro " bonus de cultură " de la guvern.

12
/08
/16

6 artiști și 6 artizane își expun creațiile în Bastionul Țesătorilor din Brașov până pe 30 august. Proiectul „Războaie în Bastionul Ţesătorilor” facilitează și promovează creația unor lucrări de artă contemporană care să integreze tehnica ţesutului la război din zona Branului, element de patrimoniu imaterial.