VIDEO Expoziţie de fotografie în memoria maestrului Ludovic Spiess, vernisată la Opera Naţională Bucureşti
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-expozitie-de-fotografie-in-memoria-maestrului-ludovic-spiess-vernisata-la-opera-nationala-bucuresti/

Duminică, 12 mai, de la ora 18.30, în Foaierul Mare al Operei Naţionale Bucureşti, va fi vernisată expoziţia de fotografie intitulată „Ludovic Spiess: ipostaze ale unei strălucite cariere artistice“.

Un articol de Andrada Văsii|10 mai 2013

Duminică, 12 mai, de la ora 18.30, în Foaierul Mare al Operei Naţionale Bucureşti, va fi vernisată expoziţia de fotografie intitulată „Ludovic Spiess: ipostaze ale unei strălucite cariere artistice“.

Evenimentul se va desfăşura în prezenţa doamnei Gerda Spiess, soţia regretatului tenor. Opera Naţională Bucureşti comemorează una dintre marile personalităţi culturale ale României, tenorul Ludovic Spiess, cu ocazia împlinirii a 75 de ani de la naşterea sa. În cadrul vernisajului, va lua cuvântul criticul muzical Petre Codreanu, iar expoziţia va putea fi vizitată pe parcursul următoarelor două săptămâni. Intrarea este liberă.

După vernisaj, începând cu ora 19.00, în Sala Mare a Operei va avea loc spectacolul „La Traviata“, de Giuseppe Verdi, reprezentaţie în care rolul principal va fi interpretat de soprana Irina Iordăchescu.

Într-un interviu acordat în anul 1971 publicaţiei „Contemporanul“, Ludovic Spiess declara:

Bucuria cea mai mare sunt rolurile pe care le iubeşti! Sunt întotdeauna fericit să cânt Rodolfo din „Boema“. Mă captivează tinereţea lui, entuziasmul, prăbuşirea lui în faţa iremediabilului. Îl mai iubesc pe Riccardo din „Bal mascat“, e un învins care nu ar fi meritat; cine ştie, poate ajunge şi din orgoliu la acel sfârşit. Îmi place să inventez mult în jurul persoanjelor pe care le cânt, să le descopăr.

Ludociv Spiess,

tenor

O carieră de excepție

Născut la Cluj în data de 13 mai 1938, Ludovic Spiess a frecventat cursurile Şcolii populare de artă din Braşov, iar ulterior s-a specializat în arta interpretării vocale la Milano. A avut o prestigioasă carieră internatională, fiind prezent timp de 20 de ani pe marile scene ale lumii, printre care „Teatro alla Scala“ din Milano, „Metropolitan Opera“ din New York, „Royal Opera House Covent Garden“ din Londra, „War Memorial Opera House“ din San Francisco, Staatsoper din Viena şi a cântat alături de celebrităţi ca Birgit Nilsson, Fiorenza Cossotto, Nicolai Ghiaurov, Anna Moffo, Cesare Siepi, Virginia Zeani, Leonie Rysanek etc.

După încheierea carierei sale artistice, Ludovic Spiess şi-a redirecţionat energia către activităţi manageriale: a fost director al Festivalului şi Concursului Internaţional „George Enescu“, Ministru al Culturii (1991-1992), Director General al Operei Naţionale din Bucureşti (2001-2005) etc.

23
/03
/17

În Gaziantep, legenda spune că în noaptea de 22 martie Sultana Nevruz, transformată în pasăre traversează văzduhul, anunțând sosirea Primăverii. Brățările de la mâini și picoare umplu cerul cu sunete mirifice iar voalurile ei împodobesc pământul în mii de culori. Pe 27 martie (ora 19:00), la Opera Naţională din Bucureşti vor fi prezentate tradiţiile lumii turce, în spectacolul de sunete şi culori susţinut de Orchestra Naţională de Instrumente Folclorice Turksoy.

22
/03
/17

Vineri, 24 martie 2017, de la ora 19.00, dirijorul Cristian Măcelaru, unul dintre cei mai reprezentativi dirijori români pe scenele muzicale din Statele Unite și Europa, revine la Sala Radio, alături de Orchestra Națională Radio, într-un concert care o avea ca protagonistă pe tânăra pianistă Alexandra Dariescu.

19
/03
/17

La Ateneul Român, la Sala Mare, duminică, 19 martie, când se împlinesc 100 de ani de la naşterea pianistului şi compozitorului Dinu Lipatti (1917 - 1950), va avea loc, de la ora 19.00, un concert extraordinar susţinut de Camerata Regală şi dirijat de maestrul Horia Andreescu.

18
/03
/17

În perioada 28 martie - 8 aprilie 2017, Opera Comică pentru Copii organizează cea de-a treia ediție a Festivalului “Hänsel și Gretel”, ce va cuprinde nu mai puțin de 40 de evenimente. În cele 12 zile de festival, copiii se vor putea bucura de o mulțime de spectacole dintr-o diversitate de genuri, de la teatru, balet sau operă, până la musical și concerte lecție. Majoritatea reprezentațiilor programate sunt deja sold out.

17
/03
/17

JAZZ™ 2017 anunță încă o premieră pentru Timișoara: China Moses, artista americană care va umple de energie scena din Parcul Castelului. Reinventează vocal jazz-ul, rupe limitele și contrângerile, iar vocea ei transmite emoție, pasiune și profunzime, odată cu fiecare cuvânt.

14
/03
/17

Celebrul pianist Dan Grigore, artist singular, încadrat de celebra publicație Les grands pianistes du XX-ème siècle între 4 cele mai importante nume ale pianisticii pe care România le-a dat lumii, alături de Clara Haskil, Dinu Lipatti și Radu Lupu, va concerta la Sala Radio vineri, 17 martie 2017, în compania Orchestrei Naționale Radio.

13
/03
/17

Cu ocazia aniversării de 20 ani, Radio România Muzical organizează, în colaborare cu Muzeul Național Cotroceni, un recital susținut de pianista Luiza Borac, joi, 23 martie, de la ora 19.00. Recitalul este dedicat Centenarului Dinu Lipatti, în 19 martie împlinindu-se 100 ani de la nașterea acestui pianist-simbol pentru cultura românească, în același timp, și un compozitor inspirat.

13
/03
/17

Prima adaptare pentru operă a celebrului album rock "The Wall" al trupei britanice Pink Floyd a fost un mare succes sâmbătă la Montreal, unde a și încolțit ideea acestui concept în imaginația fondatorului formației, Roger Waters, în urmă cu 40 de ani. Basistul și creatorul Pink Floyd a fost aplaudat minute în șir în picioare.

09
/03
/17

Richard Clayderman a revenit în 2017 în România, într-un turneu organizat de Phoenix Entertainment. De Ziua Femeii, The Prince of Romance, cum este supranumit artistul francez Richard Clayderman, s-a aflat la Sala Palatului din București. Spectacolele din acest se desfășoară între 6 și 10 martie în Timișoara, Târgu-Mureș, București, Constanța și Galați.