VIDEO Fân Fest va avea loc între 15 şi 18 august la Roşia Montană
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-fan-fest-va-avea-loc-intre-15-si-18-august-la-rosia-montana/

Festivalul Fân Fest se va desfăşura anul acesta între 15 şi 18 august, la Roşia Montană, cu spectacole de teatru special realizate pentru acest loc, concerte şi ateliere.

Un articol de Andrada Văsii|5 iulie 2013

Festivalul Fân Fest se va desfăşura anul acesta între 15 şi 18 august, la Roşia Montană, cu spectacole de teatru special realizate pentru acest loc, concerte şi ateliere.

Şi în acest an, Fân Fest se prezintă ca un eveniment dedicat culturii, activismului social şi respectului pentru natură, patrimoniu şi oameni. În perioada FânFest, Roşia Montană se transformă într-o mare scenă. Curţile devin spaţii de spectacole şi interacţiune activistă, casele – săli de expoziţii, poienile – amfiteatru pentru concerte.

Atât pentru cei ce se găsesc la prima vizită, cât şi pentru cunoscători, programul propus de echipa festivalului este presărat cu evenimente speciale, dezbateri şi conferinţe care promovează patrimoniul Roşiei Montane pentru înscrierea sa în UNESCO, informează Mediafax.

Premieră în România

Ca şi la ediţiile precedente, programul festivalului include spectacole de teatru. În premieră la FânFest, direct de la Bienala de la Veneţia, compania italiană de teatru Motus vine cu un spectacol-intervenţie special creat pentru Roşia Montană.

De asemenea, va exista o serie de workshop-uri în cadrul proiectului Teatru Civic, un proiect finanţat de Asociaţia Fondului Cultural Naţional. Forumul Social Activist, aflat la cea de-a doua ediţie, va prezenta dezbateri şi ateliere pe diferite subiecte sociale şi de mediu, probleme ce afectează comunităţi din România şi Europa. Programul va fi întregit de expoziţii precum Muzeul Campaniei „Salvaţi Roşia Montană” şi lucrările lui Laurenţiu Ridiche de artă protestatară.

În acest an, poate mai mult ca oricând, avem nevoie de sprijinul tuturor pentru a face tot ce ne-am propus în cadrul FânFest. Puteţi ajuta la realizarea festivalului accesând site-ul şi donând orice sumă doriţi! Pentru că, la urma urmei, FânFest nu e doar un festival pentru oameni, ci şi despre oameni, despre solidaritatea lor.

Mihnea Blidariu,
organizator

Concertele de muzică vor aduce pe scena festivalului trupe precum Travka, Luna Amară, Implant Pentru Refuz, Blanoz, Norzeatic, Negură Bunget şi Krema Kawa şi multe altele.

Din program nu vor lipsi nici conferinţele, lecturile publice, biblioteca liberă, activităţile recreative precum percuţie, capoeira, tai chi, reiki, jonglerii, slackline, parapantă, astronomie, hamace, masaj, jocuri de societate, ateliere de croşetat.

Secţiunea de turism a festivalului va oferi tururi ghidate pe jos şi pe bicicletă, povestiri la foc, proiecţii de filme documentare de mediu şi sociale, o piaţa ţărănească şi o zonă a copiilor.

Foto credit: FânFest (Facebook)

24
/03
/17

Într-o zi de 24 martie înceta din viaţă scriitorul francez Jules Verne, creatorul romanului de anticipaţie modern și se nășteau Harry Houdini (Erich Weiss),celebrul iluzionist american și Steve McQueen, actorul american supranumit "King of Cool".

23
/03
/17

În Gaziantep, legenda spune că în noaptea de 22 martie Sultana Nevruz, transformată în pasăre traversează văzduhul, anunțând sosirea Primăverii. Brățările de la mâini și picoare umplu cerul cu sunete mirifice iar voalurile ei împodobesc pământul în mii de culori. Pe 27 martie (ora 19:00), la Opera Naţională din Bucureşti vor fi prezentate tradiţiile lumii turce, în spectacolul de sunete şi culori susţinut de Orchestra Naţională de Instrumente Folclorice Turksoy.

23
/03
/17

„Faust”, unul dintre cele mai așteptate spectacole produse de Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu, revine la Fabrica de Cultură, cu primele reprezentații din acest an, programate în 8 și 9 aprilie. Spectacolul a avut până acum 160 de reprezentații, vizionate de aproximativ 57.600 de spectatori.

22
/03
/17

Vineri, 24 martie 2017, de la ora 19.00, dirijorul Cristian Măcelaru, unul dintre cei mai reprezentativi dirijori români pe scenele muzicale din Statele Unite și Europa, revine la Sala Radio, alături de Orchestra Națională Radio, într-un concert care o avea ca protagonistă pe tânăra pianistă Alexandra Dariescu.

22
/03
/17

Despre cum „Sieranevada”, „Câini” și „Inimi cicatrizate” și-au împărțit cele mai multe trofee Gopo. Despre cele mai inspirate și mai puțin inspirate momente ale galei. Și despre refuzul unor regizori precum Cristian Mungiu de a fi asociați cu Premiile Gopo.

22
/03
/17

Joi, 23 martie, de la ora 19:00, la Café Verona, Librăria Cărtureşti (str. Arthur Verona, 13-15, sector 1) din Bucureşti, jurnalistul Adrian Georgescu va vorbi despre Exitus, cel mai nou roman al său, apărut recent în colecţia „Ego. Proză” a Editurii Polirom, disponibil în librăriile din ţară şi în format electronic.

22
/03
/17

“Noi toţi vrem ca oamenii să nu ne mintă şi totuşi ne doare cumplit adevărul.” – Tora Vasilescu. Actrița care a debutat pe vremea studenției în “Cursa” lui Daneliuc (1975) împlineşte, astăzi, 66 de ani.

22
/03
/17

Cel mai râvnit trofeu la Gala Premiilor Gopo, “Cel mai bun film de lungmetraj al anului”, a fost câștigat de pelicula "Sierranevada", în regia lui Cristi Puiu. Filmul lui Puiu a primit șase premii, la fel ca și pelicula "Câini", în regia lui Bogdan Mirică.

21
/03
/17

INIȚIATIVĂ Teatrul Metropolis, condus de George Ivaşcu, propune, la zece ani de la înfiinţare, un spectacol aniversar, în care vor juca zece actori de până în 30 de ani, selectaţi de maeştri ai scenei româneşti de astăzi în cadrul Galei Metropolis 10 ani, eveniment care a avut loc pe 14 decembrie 2016.

21
/03
/17

Gala Premiilor Gopo, cel mai important eveniment dedicat industriei cinematografice din România, va avea loc în această seară. Evenimentul va fi transmis în direct de la ora 20.00 pe TVR 2, TVR 3 și TVR HD, dar și online pe www.premiilegopo.ro și www.cinepub.ro.

20
/03
/17

În această seară (20 martie), de la ora 20:10, pe TVR 2 iubitorii teatrului pot vede în premieră spectacolul „Poker”, de Adrian Lustig, o preluare a producţiei Teatrului de Comedie. Spectacolul regizat de Alexandru Tocilescu a avut premiera oficială în 17 aprilie 2004.