VIDEO Filarmonica „George Enescu“ prezintă astăzi, la Ateneul Român, concertul „Royal Modern“
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-filarmonica-george-enescu-prezinta-astazi-la-ateneul-roman-concertul-royal-modern/

Filarmonica „George Enescu“ prezintă astăzi, începând cu ora 19.00, în Sala Mare a Ateneului Român, concertul intitulat „Royal Modern“, care face parte din seria „Royal Sound“ iniţiată de Camerata Regală.

Un articol de Andrada Văsii|30 iunie 2013

Filarmonica „George Enescu“ prezintă astăzi, începând cu ora 19.00, în Sala Mare a Ateneului Român, concertul intitulat „Royal Modern“, care face parte din seria „Royal Sound“ iniţiată de Camerata Regală.

Vor interpreta doi solişti de renume: pianistul Andrei Licareţ şi trompetistul Flavius Petrescu. Dirijor va fi Nicolae Moldoveanu. Din program vor face parte Adagietto-ul din „Simfonia a V-a„ de Gustav Mahler, „Concertul pentru pian şi trompetă“ de Dmitri Şostakovici şi poemul „O noapte transfigurată“ de Arnold Schoenberg.

O serie cu nenumărate stiluri

Seria „Royal Sound“ a adus în atenţia publicului, începând cu luna decembrie 2012, artişti de marcă ai scenei româneşti, dar şi internaţionale, care au ilustrat prin concerte extraordinare principalele curente muzicale. Astfel, nume precum Cezar Florin Ouatu, Irina Iordăchescu, Roberto Plano, Alexandru Tomescu, Eduard Kunz, Rebekka Hartmann, Ion Bogdan Ştefănescu au evoluat în concertele „Royal Baroque“, „Royal Classic“, „Royal Romantic“ şi „8 anotimpuri – Vivaldi vs. Piazzolla“. Iar acum, Andrei Licareţ şi Flavius Petrescu încheie seria de evenimente cu concertul „Royal Modern“.

Seria „Royal Sound“ a reprezentat un proiect de amploare care ne este foarte drag. Nu a fost uşor, pentru că toate concertele au adus noi şi noi provocări: de la organizarea fiecărui eveniment ori discuţiile cu impresarii soliştilor, la repetiţii şi bineînţeles, concerte, au fost o sumedenie de lucruri care ne-au solicitat la maximum atenţia. „Royal Sound“ este aproape de sufletul nostru pentru că am depus o cantitate enormă de entuziasm. Lucrul acesta s-a reflectat şi în reacţia publicului; sala a fost de foarte multe ori plină, iar aplauzele cu care am fost recompensaţi la final au constituit cea mai mare satisfacţie pe care o poate avea un muzician.

Radu Chişu
Violonist, concert-maestru al Cameratei Regale

O orchestră cu vechime

Prospeţime, fantezie, culori diverse şi o extremă versatilitate. Acestea sunt calităţile pe care tinerii muzicieni care alcătuiesc Camerata Regală le-au dobândit în cei trei ani de când au înfiinţat ansamblul.

Însufleţiţi de cel mai autentic entuziasm pentru muzică, tinerii – studenţi şi absolvenţi ai Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti – s-au reunit în 2009 pentru a forma o orchestră de cameră de excelenţă.

Info:

Biletele la concertul „Royal Modern“ sunt disponibile în reţeaua bilete.ro, în oficiile Poştei Române semnalizate Bilete.ro şi în magazinele Inmedio.

Foto credit: Filarmonica „George Enescu“ (Facebook)

26
/09
/16

Seria concertelor Twin Arts continuă în această toamnă cu 5 concerte ce se anunță spectaculoase. Primul invitat este maestrul tunisian al oud-ului, Dhafer Youssef, care se întoarce în România într-o formulă nouă, alături de care își va prezenta proaspătul disc Diwan of beauty and odd, scos pe piață în data de 16 septembrie.

26
/09
/16

Decesul prematur al îndrăgitului muzician şi actor Ioan Gyuri Pascu a întristat comunitatea artistică românească. “A fost un artist care semăna numai cu el însuși” - Dorel Vișan, „Era un om special, un artist aparte. Avea un suflet de copil (...)” – Monica Anghel, „Rămas bun, prietene. Dumnezeu să te odihnească în pace” - George Ivașcu. Ioan Gyuri Pascu a murit în această dimineață, la vârsta de 55 de ani, în urma unui stop cardiorespirator.

26
/09
/16

Ediția 2016 a Concursului Internațional "George Enescu" s-a încheiat duminică seara, la Ateneul Român, cu finala Secțiunii de Pian câștigată de tânăra solistă de 23 de ani Victoria Vassilenko (Bulgaria). Printre câştigători s-au aflat tineri soliști din Coreea de Sud, SUA, China, Italia și Bulgaria

26
/09
/16

Actorul Ioan Gyuri Pascu, fost membru al trupei Divertis, a murit, în această dimineaţă, la vârsta de 55 de ani, în urma unui infarct. Actorul se retrăsese din viaţa artistică din cauza problemelor de sănătate.

23
/09
/16

În avanpremiera deschiderii stagiunii 2016-2017 a Orchestrelor și Corurilor Radio România, pe 7 octombrie, de la ora 19:00, pe scena Sălii Radio din București, Societatea Română de Radiodifuziune, Orchestrele și Corurile Radio România, creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București și Asociaţia pentru Muzică, Artă şi Cultură prezintă Gala Aniversară „LEONTINA VĂDUVA 30”.

23
/09
/16

Publicul bucureştean e invitat să descopere arta viitorului, între 28 septembrie şi 1 octombrie. Peste 60 de artişti din 8 ţări vor fi prezenți pe scenele de la Cinema Elvira Popescu, The Ark, ARCUB Gabroveni, Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti şi Muzeul Naţional George Enescu pentru 4 seri de spectacole inedite.

21
/09
/16

“Poezia este doar dovada vieţii. Dacă viaţa arde bine, poezia este cenuşa.” - Leonard Cohen. Unul dintre cei mai iubiţi şi aclamaţi artişti ai momentului împlineşte, astăzi, 82 de ani.

20
/09
/16

Violonista Gyehee Kimdin Coreea de Sud, în vârstă de 23 de ani, a câștigat Premiul I al Secțiunii Vioară a Concursului Internațional George Enescu 2016, la sfârșitul unei Finale în care a interpretat Concertul pentru vioară în Re Major op.35 de Ceaikovski, acompaniată de Orchestra Filarmonicii George Enescu, sub bagheta dirijorului Christoph Poppen.

16
/09
/16

Sâmbătă, 17 septembrie, de la ora 18.40, la TVR 2 (şi în simulcast la TVR HD şi online la TVR+), melomanii sunt invitaţi să urmărească “Sommernachtskonzert” - evenimentul cultural al verii orgnizat la fiecare sfărşit al lunii mai în aer liber, în impresionanta grădină a Palatului Schönbrunn.

16
/09
/16

Punctul culminant al Turneului Vioara lui George Enescu, organizat de Radio România, prin Centrul Cultural Media, ce are loc în perioada în perioada 9 septembrie-1 octombrie 2016, este momentul sosirii la București, unde vor avea loc două concerte excepționale. Până acum, cei doi muzicieni, violonistul Gabriel Croitoru și pianistul Horia Mihail, au dus muzica de calitate în mai multe localități urbane și rurale din Transilvania, Constanța, Olt și Dâmbovița.

15
/09
/16

“Nu poţi educa publicul printr-un concert sau prin cinci. Este nevoie de acţiuni complexe şi constante.” - Alexandru Tomescu. Cel mai bine vândut și mai căutat instrumentist din România, violonistul Alexandru Tomescu împlinește, astăzi, 40 de ani. Este suficient ca numele său să apară pe un afiş pentru ca biletele să se epuizeze cu zile întregi înainte de evenimentul respectiv.

14
/09
/16

Zlatomir Fung, din Statele Unite ale Americii, în vârsta de 17 ani, a câștigat Premiul I al Secțiunii Violoncel a Concursului Internațional George Enescu 2016, la sfârșitul unei finale cu ovații, în care a interpretat, la Ateneul Român, Simfonia Concertantă Op.8 de George Enescu, acompaniat de Orchestra Filarmonicii George Enescu, sub bagheta dirijorului Alexandre Bloch.

14
/09
/16

Vineri, 23 septembrie, începe prima ediție DokStation Music Documentary Film Festival și se va desfășura timp de trei zile (23-25 septembrie), în câteva cartiere din București. Festivalul va fi deschis de filmul Nick Cave &The Bad Seeds: One More Time With Feeling (2016), regizat de Andrew Dominik, prezentat în premieră în România.