VIDEO În Bucureşti, luna iulie începe în ritm de jazz
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-in-bucuresti-luna-iulie-incepe-in-ritm-de-jazz/

Între 3 şi 7 iulie, publicul bucureştean este invitat la cea de-a doua ediţie a ArCuB Live Open Air – Jazz, Blues & More, singurul festival internaţional de jazz din Capitală.

Un articol de Andrada Văsii|27 iunie 2013

Între 3 şi 7 iulie, publicul bucureştean este invitat la cea de-a doua ediţie a ArCuB Live Open Air – Jazz, Blues & More, singurul festival internaţional de jazz din Capitală.

ArCuB – Centrul de Proiecte Culturale al Pimăriei Municipiului Bucureşti vă oferă cinci seri antrenante de jazz, precum şi ocazia unică de a urmări în premieră recitaluri live, susţinute de artişti de prestigiu.

Nume mari la cea de-a doua ediție

După succesul de anul trecut, ArCuB vă propune o întâlnire cu nume sonore ale jazz-ului autohton şi internaţional. Printre cei mai cunoscuţi muzicieni, care vor fi prezenţi pe scena festivalului ArCuB Live Open Air – Jazz, Blues & More, se numără Robert Mitchell, celebrul pianist şi compozitor britanic, care va concerta alături de Corey Mwamba – un muzician remarcabil, care creează ritm folosind diverse instrumente neconvenţionale, precum vibrafonul, ţambalul şi diferite instrumente electronice.

Marele trompetist şi compozitor polonez, Tomasz Stańko, o legendă a jazz-ului şi primul deţinător al premiului european pentru jazz va fi și el prezent alături de celebrul band de jazz, Medeski Martin & Wood, renumit pentru stilul neconvenţional şi spontaneitatea improvizaţiilor şi, nu în ultimul rând, James Carter, o figură emblematică a jazz-ului din întreaga lume.

Anii 60-70 reinterpretați

O surpriză pentru iubitorii muzicii este proiectul Aleea Cosmonauţilor, lansat de Mircea Tiberian, în cadrul căruia hit-urile muzicii uşoare româneşti a anilor 60 – 70 şi memorabilele piese de cabaret din perioada interbelică vor fi readuse în atenţia publicului într-o formulă nouă de orchestrare şi interpretare. Mircea Tiberian a atras în acest proiect inedit mai mulţi muzicieni cunoscuţi, între care contrabasistul american Chris Dahlgren şi tânăra interpretă Nadia Trohin.

Programul festivalului include, de asemenea, recitaluri ale trupelor: Sebastian Spanache Trio, Petrică Andrei Trio, Cristi Soleanu Twin Toughts International Quartet, Eugen Gondi Trio şi Three for Helen.

Jazz pentru toate vârstele      

Concertele încep, în fiecare seară, de la ora 19.00 şi sunt urmate de recitalurile invitaţilor speciali ai festivalului. O excepţie, dar şi o supriză foarte plăcută, o constituie momentul Jazz for Kids, programat duminică, 7 iulie, de la ora 11.00. Este vorba despre un concert în premieră, dedicat exclusiv publicului foarte tânăr, şi conceput de binecunoscutul profesor şi pianist, Mircea Tiberian, care, împreună cu o echipă de artişti români şi străini, încearcă să aducă muzica de calitate cât mai aproape de reprezentanţii generaţiilor viitoare.

Festivalul se încheie duminică, 7 iulie, cu un concert răsunător al celui mai apreciat şi mai cunoscut grup de jazz, James Carter Organ Trio, la care vor avea acces nelimitat atât fanii, cât şi cei care doresc să-i descopere muzica.

Info :

Accesul este gratuit.

Foto credit: ArCuB

21
/10
/22

După reprezentații inedite, la sfarșit de octombrie, pe scena unor festivaluri de jazz cu tradiție, precum Sibiu Jazz Festival și Ploiești Jazz Festival, Orchestra Națională de Jazz a Franței, aflată într-un tuneu național in România, după o absență de aproape 30 de ani, va susține un concert extraordinar la Palatul Bragadiru din București.

20
/10
/22

În cadrul proiectului Musiques Créatives de France, între 27 octombrie și 1 noiembrie, Orchestra Națională de Jazz a Franței revine în România într-un tuneu la Ploiești (27 octombrie, Filarmonica „Paul Constantinescu”, la Ploiești Jazz Festival), Sibiu (28 octombrie, Filarmonica de Stat, la Sibiu Jazz Festival) și București (1 noiembrie, Palatul Bragadiru).

07
/10
/22

Soprana Diana Alexe este un artist cu un foarte frumos și promițător început de carieră. Invitată pentru prima oară în Stagiunea de marți seara, secondată de pianista Raluca Ouatu, artista va evolua pe scena Sălii mici a Ateneului Român, marți, 11 octombrie 2022, la ora 19.00, într-un program de lieduri și arii din operă.