VIDEO Maia Morgenstern, Medeea Marinescu şi Marius Manole susţin UnderCloud
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-maia-morgenstern-medeea-marinescu-si-marius-manole-sustin-undercloud/

Pe 20 august a început cea de-a şasea ediţie UNDERCLOUD, festivalul care aduce la un loc 28 de spectacole, cele mai bune producţii ale teatrelor independente din Bucureşti.

Un articol de Andrada Văsii|27 august 2013

Pe 20 august a început cea de-a șasea ediție UNDERCLOUD, festivalul care aduce la un loc 28 de spectacole, cele mai bune producții ale teatrelor independente din București.

Avertizarea de cod albastru de teatru independent, emisă acum o săptămână, va dura până pe 31 august. Urmează încă șase zile de spectacole inedite sub norul prietenos de la UNDERCLOUD.

În primele șapte zile de UnderCloud, la Muzeul Țăranului Român au avut loc 16 spectacole: comedii și tragi-comedii, teatru-dans și one woman show-uri, teatru acrobatic, teatru-concert și două spectacole lectură în premieră absolută.

Juriul ediției de anul acesta este format din George Ivașcu (actor și directorul Teatrului Metropolis), Sanda Manu (regizor), Anca Sigartău (actriță), Cristina Bazavan (jurnalist şi blogger). Alături de aceștia, valoroși oameni de cultură și-au arătat susținerea față de teatrul independent, trecând pragul UnderCloud: Lucian Pintilie, Marie France Ionesco, Luminița Gheorghiu.

Marius Manole susține UnderCloud: „Veniți către teatrul independent!“

Cele mai curajoase spectacole de teatru tânăr se reunesc în a doua săptămână de festival la Muzeul Țăranului Român. Încă 13 spectacole care trebuie văzute vin la UnderCloud. Publicul este provocat să ia parte un performance-debate („Aggressive Mediocrity“, în regia Catincăi Dăgănescu), să asiste la povești fermecătoare sau spumoase, să fie martor la cele două noi spectacole lectură în premieră și la concertul pe care actrița Aylin Cadîr îl va susține în ultima zi de festival.

Poveste din cârciumă-biserică 

Miercuri, 28 august. Surpriza UNDERCLOUD pentru cea de-a doua săptămână este spectacolul-lectură „Aleluia” de Valentin Nicolau, în regia lui Victor Ioan Frunză.

Povestea dintr-o cârciumă-biserică deschide o discuție despre Dumnezeu și credință, așezate față în față cu societatea contemporană. Distribuția a fost realizată pe baza unui casting deschis ținut la Clubul Țăranului și este alcătuită din paisprezece actori din generația foarte tânără (Șefu – Andrei Mateiu/Cosmin Dogioiu, Preotul – George Costin, Nae – Sorin Miron, Mutulica – Ionuţ Nicolae/Dragoş Dumitru, Stamatie – Andrici Rareş/Dragoș Olaru, Nina – Ana Odagiu, Zăluda – Andreea Mateiu/Mihaela Velicu, Madamme Stela – Ioana Picoş/ Arghir Andra, Necunoscuta – Maria Panaite). După spectacol va avea loc o discuție cu publicul în prezența autorului. Locurile sunt limitate!

Print

UNDERCLOUD avertizează: „LSD Theater Show“ nu este teatru, este spectacol! Este spectacolul strălucitor și zgomotos al căutării unei priviri înțelegătoare în masa inertă a ochilor goi. Este despre o societate în care ni se cere să functionăm cuminte și uniform după reguli stabilite mereu de alții mereu mai ințelepți, mereu cu mult înainte să ajungem noi aici. Joi, 29 august, în Sala Mică (Clubul Țăranului), „LSD Theater Show“ țintește să distrugă cutume și prejudecăți.

Medeea Marinescu susține UnderCloud si recomandă spectacolul „Cină cu prieteni“.

UnderCloud sprijină şi proiectele îndrăznețe. UnderCloud vrea să dărâme prejudecata conform căreia numai spectacolele cu actori consacrați merită să fie văzute. UnderCloud iși provoacă spectatorii, le arată altceva.

Susținere de amploare

Actorii Maia Morgenstern, Medeea Marinescu și Marius Manole cred în misiunea festivalului si recomandă să nu purtați umbrele sub norul de teatru necesar.

Maia Morgenstern recomandă spectacolul „Ibrahim și Florile Coranului” : „Vă promit ca veți deveni dependenţi de această mişcare, mai mult decât un festival…“

Foto credit: Cinemagia (fotografia cu Medeea Marinescu) Teatrul Metropolis (fotografiile cu Marius Manole şi Maia Morgenstern)

28
/03
/24

O nouă lună într-un șir aparent nesfârșit plasat sub semnul „vremurilor interesante” este o nouă invitație la oglindire prin artă. De la criza de mediu la traume transmise de-a lungul generațiilor, de la apăsarea cu care ne zdrobesc rolurile de gen în societate, la dificultățile în comunicare, spectacolele Vanner Collective vorbesc despre probleme cu care ne confruntăm zi de zi, conștienți sau nu, abordate cu empatie și cu inteligență, cu un amestec dezarmant de onestitate și teatralitate.

26
/03
/24

Cum se poate găsi un echilibru între stăpânirea strategiilor de comunicare, acumularea cunoștințelor de SEO și duelul cu algoritmii opaci ai tuturor platformelor de social media, de la Instagram la Facebook, de la Tik-Tok la Reddit, toate acestea fiind necesare pentru a ajunge la public, și activitatea propriu-zisă de a crea un concept sau un produs?

22
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie. Astfel, spectatorii vor avea ocazia să vizioneze spectacole de dans internaționale prezentate în premieră în România, producții coregrafice naționale, dar și să participe la discuții cu artiștii.

22
/03
/24

Pe 23 martie 2021, la 93 de ani, după aproape un secol petrecut printre lumini, umbre și culori, a părăsit această lume, lăsând în urmă o istorie a costumului, zeci de volume, nenumărate expoziții, o mulțime de obiecte adunate într-o colecție de o valoare greu de estimat, care, poate, își va găsi în timp un spațiu pentru ca muzeul visat de ea să existe.

22
/03
/24

Cum poate râsul să fie terapeutic? Cum poate cufundarea în natură să ne aline? Cum ne poate ajuta arta mișcării să avem o relație mai bună, mai creativă cu procesul de înaintare în vârstă? În căutarea răspunsurilor la aceste întrebări, Asociația Developing Art lansează proiectul de cercetare artistică All Sorts of Care: o serie de rezidențe artistice dedicate explorării legăturilor complexe dintre corp și minte, în contextul râsului, al îmbătrânirii și al prezenței umane, ca un martor tăcut ce face parte din natură, toate privite prin filtrul ideii de grijă.

21
/03
/24

Cele mai noi filme cu Mads Mikkelsen și Sir Anthony Hopkins în rolurile principale și multipremiatul „All of Us Strangers” (foto) (r. Andrew Haigh) sunt doar câteva dintre titlurile incluse în programul celei de-a 23-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania, care va avea loc la Cluj-Napoca între 14 și 24 iunie.

21
/03
/24

Joi, 28 martie, de la ora 19.00, va avea loc la sediul Teatrului Masca (Bd. Uverturii, nr. 14) a șasea întâlnire din seria dezbaterilor performative moderate de Alex Tocilescu. Tema ediției este „Ăștia o să ne plătească nouă pensia?!”

20
/03
/24

Denisa Nicolae are multe nesiguranțe și incertitudini. Râde zgomotos și plânge cu sughițuri. Iubește. Lumea ei e mare și jucăușă, din când în când o prinde cu tandrețe, să nu fugă, și o face vizibilă, puțin câte puțin.