VIDEO Maia Morgenstern, Medeea Marinescu şi Marius Manole susţin UnderCloud
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-maia-morgenstern-medeea-marinescu-si-marius-manole-sustin-undercloud/

Pe 20 august a început cea de-a şasea ediţie UNDERCLOUD, festivalul care aduce la un loc 28 de spectacole, cele mai bune producţii ale teatrelor independente din Bucureşti.

Un articol de Andrada Văsii|27 august 2013

Pe 20 august a început cea de-a șasea ediție UNDERCLOUD, festivalul care aduce la un loc 28 de spectacole, cele mai bune producții ale teatrelor independente din București.

Avertizarea de cod albastru de teatru independent, emisă acum o săptămână, va dura până pe 31 august. Urmează încă șase zile de spectacole inedite sub norul prietenos de la UNDERCLOUD.

În primele șapte zile de UnderCloud, la Muzeul Țăranului Român au avut loc 16 spectacole: comedii și tragi-comedii, teatru-dans și one woman show-uri, teatru acrobatic, teatru-concert și două spectacole lectură în premieră absolută.

Juriul ediției de anul acesta este format din George Ivașcu (actor și directorul Teatrului Metropolis), Sanda Manu (regizor), Anca Sigartău (actriță), Cristina Bazavan (jurnalist şi blogger). Alături de aceștia, valoroși oameni de cultură și-au arătat susținerea față de teatrul independent, trecând pragul UnderCloud: Lucian Pintilie, Marie France Ionesco, Luminița Gheorghiu.

Marius Manole susține UnderCloud: „Veniți către teatrul independent!“

Cele mai curajoase spectacole de teatru tânăr se reunesc în a doua săptămână de festival la Muzeul Țăranului Român. Încă 13 spectacole care trebuie văzute vin la UnderCloud. Publicul este provocat să ia parte un performance-debate („Aggressive Mediocrity“, în regia Catincăi Dăgănescu), să asiste la povești fermecătoare sau spumoase, să fie martor la cele două noi spectacole lectură în premieră și la concertul pe care actrița Aylin Cadîr îl va susține în ultima zi de festival.

Poveste din cârciumă-biserică 

Miercuri, 28 august. Surpriza UNDERCLOUD pentru cea de-a doua săptămână este spectacolul-lectură „Aleluia” de Valentin Nicolau, în regia lui Victor Ioan Frunză.

Povestea dintr-o cârciumă-biserică deschide o discuție despre Dumnezeu și credință, așezate față în față cu societatea contemporană. Distribuția a fost realizată pe baza unui casting deschis ținut la Clubul Țăranului și este alcătuită din paisprezece actori din generația foarte tânără (Șefu – Andrei Mateiu/Cosmin Dogioiu, Preotul – George Costin, Nae – Sorin Miron, Mutulica – Ionuţ Nicolae/Dragoş Dumitru, Stamatie – Andrici Rareş/Dragoș Olaru, Nina – Ana Odagiu, Zăluda – Andreea Mateiu/Mihaela Velicu, Madamme Stela – Ioana Picoş/ Arghir Andra, Necunoscuta – Maria Panaite). După spectacol va avea loc o discuție cu publicul în prezența autorului. Locurile sunt limitate!

Print

UNDERCLOUD avertizează: „LSD Theater Show“ nu este teatru, este spectacol! Este spectacolul strălucitor și zgomotos al căutării unei priviri înțelegătoare în masa inertă a ochilor goi. Este despre o societate în care ni se cere să functionăm cuminte și uniform după reguli stabilite mereu de alții mereu mai ințelepți, mereu cu mult înainte să ajungem noi aici. Joi, 29 august, în Sala Mică (Clubul Țăranului), „LSD Theater Show“ țintește să distrugă cutume și prejudecăți.

Medeea Marinescu susține UnderCloud si recomandă spectacolul „Cină cu prieteni“.

UnderCloud sprijină şi proiectele îndrăznețe. UnderCloud vrea să dărâme prejudecata conform căreia numai spectacolele cu actori consacrați merită să fie văzute. UnderCloud iși provoacă spectatorii, le arată altceva.

Susținere de amploare

Actorii Maia Morgenstern, Medeea Marinescu și Marius Manole cred în misiunea festivalului si recomandă să nu purtați umbrele sub norul de teatru necesar.

Maia Morgenstern recomandă spectacolul „Ibrahim și Florile Coranului” : „Vă promit ca veți deveni dependenţi de această mişcare, mai mult decât un festival…“

Foto credit: Cinemagia (fotografia cu Medeea Marinescu) Teatrul Metropolis (fotografiile cu Marius Manole şi Maia Morgenstern)

01
/11
/16

Teatrul Evreiesc de Stat deschide stagiunea miercuri, la sediul central din strada Iuliu Barasch, nr 15, sector 3, Bucureşti (zona Sf. Vineri – Udrişte), cu spectacolul ”Varşovia - Ghid Turistic” de Hillel Mitelpunkt. Premiera spectacolului va avea loc miercuri, 2 noiembrie, de la ora 19.00 și joi, 3 noiembrie, de la ora 18.00, la Teatrul Evreiesc de Stat.

01
/11
/16

“Jack Reacher: Never go back”, “Doctor Strange”, “Fantastic Beasts and Where to Find Them” sau “Rogue One: A Star Wars Story” sunt cele mai spectaculoase premiere care pot fi urmărite lunile acestea în format IMAX, pe cele mai mari ecrane din ţară, disponibile la Cinema City.

31
/10
/16

Disco Titanic, de Radu Pavel Gheo, un roman cu adolescenţi maturizaţi traumatic într-o lume copleşită de puseuri naţionaliste sau localiste, a apărut în colecția Ego. Proză a Editurii Polirom, şi în ediţie digitală. „Radu Pavel Gheo este un scriitor strălucit, ce va marca o epocă.” - Mircea Iorgulescu

31
/10
/16

Serenada pentru vioară, orchestră de coarde, harpă şi percuţie de Bernstein este o lucrare care poate fi foarte rar auzită în România. Ea va fi interpretată la Sala Radio vineri, 4 noiembrie, de la ora 19.00, de violonistul Liviu Prunaru, alături de Orchestra Naţională Radio, sub bagheta dirijorului Gabriel Bebeşelea.

31
/10
/16

Cel de-al patrulea lungmetraj regizat de Radu Jude, „Inimi cicatrizate”, o adaptare liberă după opera literară a lui Max Blecher, va rula în cinematografele din România din 18 noiembrie, pelicula fiind distribuită de micro FILM. Cu această ocazie, Editura Humanitas publică o ediție specială a romanului ”Inimi cicatrizate”. Este pentru prima dată când M. Blecher semnează și ilustrația copertei cărții sale, un desen în tuș negru și roșu descoperit în timpul documentării lui Radu Jude, desen care a devenit imaginea centrală a afișului filmului.

30
/10
/16

În cadrul Festivalului Naţional de Teatru, pe 27 şi 28 octombrie 2016 la Teatrul Bulandra, sala „Liviu Ciulei”, spectacolul „Linoleum“ (pe un text al fraţilor Presniakov) al Teatrului Naţional din Cluj-Napoca, a descreţit frunţile bucureştenilor cu umor negru, de calitate.

30
/10
/16

Zonă seismică acceptată azi de toată lumea, Bucureştiul are o lungă istorie în spate, presărată de cutremure frecvente, distrugătoare şi peste putinţă de prevăzut. Prima consemnare documentară datează din 1681, în domnia lui Şerban Cantacuzino, cu precizarea că „n-au mai pomenit altădată nimenea”.

30
/10
/16

Ei bine, moda Halloween-ului ajunge și pe un disc de muzică clasică, însă chiar în ajunul Halloween-ului se lansează și un antidot, un disc cu muzică de Mozart. Ambele, foarte bine cântate.

29
/10
/16

Cea de-a noua zi – penultima - a Festivalului Naţional de Teatru se constituie într-un complex de rafinate evenimente dedicate scenei contemporane şi artiştilor care o slujesc. Fără îndoială, capul de afiş al seriei de spectacole programate în această seară îl constituie prima reprezentaţie din FNT a ”Livezii de Vişini” de A.P. Cehov, în viziunea regizorală a renumitului Lev Dodin –  invitat special al Festivalului, împreună cu trupa sa de actori de la Maly Drama Teatr - Théâtre de l'Europe, din Sankt Petersburg, Rusia.

29
/10
/16

Artistul american Bob Dylan, care nu a făcut declarații după ce a fost desemnat câștigătorul premiului Nobel pentru Literatură, a anunțat că va merge la Stockholm pentru a primi această recompensă ''uluitoare, de necrezut''.

29
/10
/16

Arcadie Rusu este directorul Centrului Independent Coregrafic LINOTIP. Coregraf, dansator, performer, licențiat și absolvent de Master în Artă Coregrafică la U.N.A.T.C, acesta vorbeşte în faţa camerei mânuite de fotograful Simion Buia despre experiența sa cu teatrul.