VIDEO Meryl Streep şi Robert De Niro vor juca din nou împreună pe marele ecran, după o pauză de 17 ani
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-meryl-streep-si-robert-de-niro-vor-juca-din-nou-impreuna-pe-marele-ecran-dupa-o-pauza-de-17-ani/

Actorii americani Meryl Streep şi Robert De Niro, ambii recompensaţi cu premiul Oscar, vor juca din nou împreună într-un film, pentru prima dată după o pauză de 17 ani.

Un articol de Andrada Văsii|7 august 2013

Actorii americani Meryl Streep şi Robert De Niro, ambii recompensaţi cu premiul Oscar, vor juca din nou împreună într-un film, pentru prima dată după o pauză de 17 ani.

Cei doi actori, care au jucat cel mai recent împreună în pelicula „Camera lui Marvin/ Marvin’s Room” (1996), vor apărea de această dată în adaptarea cinematografică a romanului bestseller „The Good House”, scris de Ann Leary, au anunţat producătorii acestui proiect cinematografic.

Acesta va fi cel de-al patrulea film în care Meryl Streep şi Robert De Niro vor juca împreună, cei doi împărţind afişul altor două pelicule – drama „Vânătorul de cerbi/ The Deer Hunter” (1978) şi comedia romantică „Când te îndrăgosteşti/ Falling in Love” (1984).

O poveste de dragoste peste timpuri

În filmul „The Good House”, Meryl Streep, în vârstă de 64 de ani, va interpreta personajul Hildy Good, un agent imobiliar, fostă alcoolică, iar Robert De Niro, în vârstă de 69 de ani, va juca personajul Frank Getchell, un fost iubit din tinereţea lui Hildy.

Scriitorul Michael Cunningham, recompensat cu premiul Pulitzer, va scrie scenariul filmului. Drepturile de ecranizare a romanului „The Good House” au fost achiziţionate de Karen Lunder, vicepreşedinte executiv al companiei de producţie cinematografică FilmNation Entertainment.

Actori de cinci Oscaruri

Meryl Streep a câştigat anul trecut premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol principal, pentru interpretarea fostului premier britanic Margaret Thatcher, în filmul „Doamna de Fier/ The Iron Lady”. Acesta a fost cel de-al treilea Oscar câştigat de Meryl Streep, după cele care i-au recompensat prestaţiile din „Kramer contra Kramer” şi „Alegerea Sophiei”.

Streep are, în total, 17 nominalizări la Oscar. Cu filme precum „Vânătorul de cerbi”, „Podurile din Madison County” şi „Julie şi Julia”, Meryl Steep este o adevărată legendă a cinematografiei mondiale.

Actorul, regizorul şi producătorul Robert De Niro, în vârstă de 69 de ani, este considerat unul dintre cei mai talentaţi şi mai influenţi cineaşti din toate timpurile, notează Mediafax.

Dublu câştigător al premiului Oscar, pentru rolurile din „Naşul: Partea II” (1975) şi „Taurul furios/ Raging Bull” (1981), De Niro a făcut multe alte roluri memorabile, în special sub bagheta regizorală a lui Martin Scorsese, în filme precum „Şoferul de taxi/ Taxi Driver” (1976), „Băieţi buni/ Goodfellas” (1990), „Promontoriul groazei/ Cape Fear” (1991) şi „Casino” (1995). El este, de asemenea, unul dintre fondatorii celebrului Festival Internaţional de Film Tribeca de la New York, înfiinţat în 2002.

Foto credit: Cinemagia

24
/12
/13

Violenta din cinematografie îngrijorează autoritățile americane. Acestea au iniţiat o anchetă cu scopul de a determina dacă cineastii de la Hollywood au o anumită responsabilitate faţă de masacrele comise recent în Aurora (Colorado) şi Newtown (Connecticut).

23
/12
/13

România este una dintre primele ţări în care „Nymphomaniac“, filmul lui Lars von Trier, va intra imediat după lansarea oficială din Copenhaga (Danemarca), programată pe 25 decembrie. Nymphomaniac va rula pe ecranele româneşti în două părţi: Nymphomaniac Volumul 1 - din 17 ianuarie 2014, iar din 7 februarie 2014 va intra Nymphomaniac Volumul 2. Asta în timp ce în cinematografele din SUA şi UK va avea premiera în martie (Vol. 1) şi în aprilie 2014 (Vol. 2).

22
/12
/13

A rămas celebru pentru filmele sale (printre care ,,Lawrence of Arabia”, foto sus), pentru stilul de viață excentric - condimentat cu alcool și cu jocuri de noroc - și pentru franchețea cu care le răspundea jurnaliștilor. Peter O'Toole a murit săptămâna trecută, la 81 de ani.

22
/12
/13

Scriitorul Ned Vizzini era autorul unor romane de succes, printre care şi "It's Kind of a Funny Story". Acest volum, apărut în anul 2006, ce descrie aventurile unui adolescent care se luptă cu depresia, a fost adaptat şi într-un film produs la Hollywood.

21
/12
/13

Un spectacol de teatru inspirat din cărţile care alcătuiesc franciza literară "Harry Potter", scrise de J.K. Rowling, va avea premiera pe West End, la Londra, peste doi ani.

21
/12
/13

La împlinirea a 24 de ani de la Revoluţia din 1989, telespectatorii pot urmări în 22 decembrie filmul „Stare de fapt", în regia lui Stere Gulea. Cel de-al doilea film de duminică al regizorului este Moromeţii, realizat în 1988.

21
/12
/13

"The Hunt" şi "La grande bellezza" se numără printre cele nouă lungmetraje care au fost incluse pe lista scurtă de propuneri pentru nominalizare la premiul Oscar pentru cel mai bun film străin. Pozitia copilului nu se regăsește pe această selectă listă.

20
/12
/13

Un serial de televiziune despre apariţia Twitter, una dintre cele mai populare platforme de socializare, va fi realizat de compania americană Lionsgate TV, după adaptarea cărţii "Hatching Twitter: A True Story of Money, Power, Friendship and Betrayal", de Nick Bilton.

20
/12
/13

Regizorul danez Lars von Trier va prezenta, în afara competiţiei, o versiune lungă, inedită, a noului său lungmetraj Nymphomaniac: Volume 1, la cea de-a 64-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin.

20
/12
/13

Mandragora Movies anunţă începerea perioadei de înscriere pentru cursurile de actorie organizate împreună cu studioul de actorie din Los Angeles. Cursurile, ajunse la a treia serie de cursanti in Bucuresti, au la bază metoda Ivanei Chubbuck.

18
/12
/13

Studiourile Disney vor produce un film despre viaţa şi cariera celebrului sprinter american de culoare Jesse Owens, câştigător a patru medalii de aur la Jocurile Olimpice de la Berlin din 1936, în faţa unui Führer furios să îşi vadă astfel discreditată teoria despre superioritatea rasei ariene.

18
/12
/13

Plasat în anii ‘50, Domnisoara populara spune povestea unei fete din provincie care, odată ajunsă la oraş, obţine primul ei job unde se dovedeşte a fi o secretară lamentabilă. Cu toate astea, în scurt timp, ea devine cea mai rapidă dactilografă din oraş. Ba chiar din ţară şi apoi din lume!

18
/12
/13

Marele premiu al ediției din acest an a Festivalului Internaţional de Film Experimental Bucureşti BIEFF i-a fost acordat regizorului american Ben Russell, pentru filmul “River Rites”. Premiul pentru cea mai bună regie a revenit regizorului portughez João Rui Guerra da Mata pentru “As the Flames Rose”.