VIDEO Orchestra Română de Tineret va fi prezentă pe 18 iulie la Roma
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-orchestra-romana-de-tineret-va-fi-prezenta-pe-18-iulie-la-roma/

Orchestra Română de Tineret va concerta pentru prima oară la Roma, în cadrul miniturneului pe care ansamblul îl are în Italia, pe 18 iulie, sub bagheta dirijorului Cristian Mandeal.

Un articol de Andrada Văsii|8 iulie 2013

Orchestra Română de Tineret va concerta pentru prima oară la Roma, în cadrul miniturneului pe care ansamblul îl are în Italia, pe 18 iulie, sub bagheta dirijorului Cristian Mandeal.

Dirijorul Cristian Mandeal propune un program unic care cuprinde „Tablourile dintr-o expoziţie”, de Modest Mussorgsky, „Rapsodia Română”, de George Enescu, precum şi fantastica „Burlesca pentru pian şi orchestră”, de Richard Strauss, în interpretarea Oxanei Corjos, anunţă Institutul Cultural Român din Veneţia.

Orchestra Română de Tineret a susţinut concerte pe scenele Auditorium CMD din Strasbourg, Palais de Behague din Paris şi Konzerthaus din Berlin.

Colaborări de anvergură

Cristian Mandeal, discipol al lui Herbert von Karajan şi Sergiu Celibidache, a colaborat cu cele mai importante orchestre internaţionale, dintre care amintim: Staatskapelle Dresda şi Berlin, Munchener Philharmoniker, Hessisches Rundfunk Orchester-Frankfurt, Orchestra Accademia Nazionale di „Santa Cecilia” şi Orchestra RAI din Torino, Hallé Orchestra – Manchester, Dresden Philharmonic, CBSO şi Royal Philharmonic Orchestra – Liverpool, Czech Philharmonic, Portuguese Symphony Orchestra, Israel Philharmonic şi Orchestra Filarmonica din Tokyo.

Solista Oxana Corjos se numără printre cei mai importanţi pianişti ai generatiei sale, fiind apreciată în mod special pentru vastul repertoriul îmbrăţişat care se extinde de la Bach, Mozart până la Rachmaninoff şi Ravel, notează Mediafax.

Două concerte în Italia

Concertul de la Roma este prima etapă din cadrul miniturneului în Italia al Orchestrei Române de Tineret, fiind urmat de un al doilea concert pe 19 iulie, pe scena Festivalului Internaţional de la Ravello, unde îl va acompania pe pianistul irlandez Barry Douglas, cu un program ce cuprinde Enescu, Mussorgsky, precum şi primul „Concert pentru pian şi orchestră”, de P.I. Ceaikovski.

Concertul este organizat sub patronajul Ministerului Afacerilor Externe prin intermediul Ambasadei României in Italia, Ministerului Culturii, a Institutului Român de Cultură din Bucureşti şi a Regiunii Lazio.

Foto credit: Orchestra  Română de Tineret (Facebook)

10
/02
/15

Zilele trecute s-au decernat premiile Grammy, probabil cele mai importante premii ale industriei discografice mondiale, în orice caz, cele mai importante de pe teritoriul nord-american.

09
/02
/15

Opera Națională Română Iași prezintă, în premieră națională, un spectacol de teatru coregrafic marca Gigi Căciuleanu, „Imagine all the people”, după John Lennon. Reprezentaţia va avea loc de Valentine's Day - sâmbătă, 14 februarie 2015 - de la ora 18.30, în Sala Mare a Teatrului Național Iași.

05
/02
/15

Radio România Muzical și Muzeul Național Cotroceni organizează un concert de muzică veche românească susținut de ansamblul “Imago Mundi”. În sala Cerchez a Muzeului Cotroceni, joi, 26 februarie, de la ora 19.00, va avea loc un eveniment cu semnificații speciale – înregistrarea acestui concert va reprezenta România în cadrul unuia dintre cele mai importante proiecte ale Uniunii Europene de Radio, “Ziua muzicii vechi”, programată, în fiecare an, pe 21 martie.

05
/02
/15

Anul 2015 marchează o premieră extraordinară: sâmbătă, 7 februarie, una dintre lucrările de referință ale compozitorului George Enescu, Simfonia a III-a cu Cor în Do Major Op. 21, va fi interpretată pe o scenă londoneză de către presitgioasa London Philharmonic Orchestra, în sala Royal Festival Hall a Southbank Centre, chiar pe malul Tamisei.

04
/02
/15

În această iarnă, Opera Comică pentru Copii le-a pregătit spectatorilor săi de toate vârstele o întâlnire specială cu personajele unei poveşti nemuritoare: Peter Pan de Laurenţiu Profeta (muzica) şi Eugen Rotaru (libretul). Premiera are loc vineri, 13 februarie 2015, de la ora 18:00, la Sala Mare a instituţiei (Calea Giuleşti, nr. 16).

03
/02
/15

Un student la Politehnica din București, sărac și slobod la vorbă, care-și câștiga pâinea ca pianist într-o școală de dans, a devenit la jumătatea secolului trecut unul dintre cei mai cunoscuți dirijori ai lumii. Îl chema Sergiu Celibidache.

02
/02
/15

Nelson Freire, ansamblul Voces8 și dirijorul Riccardo Chailly sunt protagoniștii unor interesante discuri care apar săptămân aceasta în atenția publicului din România. 3 discuri, 3 programe diferite, potrivite pentru toate gusturile celor care iubesc muzica bună – de la renaștere la romantismul târziu, 3 propuneri care vor încălzi serile mohorâte de iarnă pe care le mai avem în față luna aceasta.

02
/02
/15

Am trăit s-o vedem şi pe asta, ar spune melomanii urbei lui Marius Manole. Ieşenii care îşi plătesc la timp facturile la întreţinere pot câştiga premii oferite de către administratorul de imobile al Primăriei, respectiv Termo-Service, printre premii figurând şi două bilete la concertul lui Andre Rieu, din luna iunie, de la Bucureşti.

29
/01
/15

Prima ediție din anul 2015 a Trialogurilor la ARCUB are loc joi, 12 februarie, începând cu ora 19.00, la Ceainăria ARCUB (Str. Batiște 14). Sub motto-ul „În dulcele stil... folk”, acest eveniment se bucură de prezența a trei dintre personalitățile cu adevărat marcante ale lumii muzicale românești: Mircea Baniciu, Nicu Alifantis și Doru Ionescu.