VIDEO Primul festival de jazz organizat la Castelul Bran va avea loc între 30 august şi 1 septembrie
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-primul-festival-de-jazz-organizat-la-castelul-bran-va-avea-loc-intre-30-august-si-1-septembrie/

,,Jazz at Bran Castle”, primul festival de jazz de la Castelul Bran, se va desfăşura între 30 august şi 1 septembrie şi va include concerte ale unor artişti din Ungaria, Franţa, Marea Britanie, Grecia, Italia şi Suedia.

Un articol de Andrada Văsii|28 iulie 2013

„Jazz at Bran Castle“, primul festival de jazz de la Castelul Bran, se va desfăşura între 30 august şi 1 septembrie şi va include concerte ale unor artişti din Ungaria, Franţa, Marea Britanie, Grecia, Italia şi Suedia.

Într-un decor istoric şi cultural-artistic de poveste, melomanii sunt invitaţi la trei zile de jazz european, de muzică contemporană şi barocă. Ediţia pilot a festivalului „Jazz at Bran Castle” are parte de un line-up impresionant, cu artişti consacraţi de jazz care vor prezenta atât proiecte deja aplaudate, cât şi proiecte absolut noi.

Concertele se vor desfăşura în fiecare seară a festivalului, începând cu ora 20.00, în curtea interioară a Castelului Bran. O excepţie, care va adăuga un plus de farmec festivalului, va fi recitalul de orgă susţinut de tânărul muzician britanic Dave Stapleton (foto sus), la Biserica Evanghelică din Râşnov, pe 1 septembrie, de la ora 13.00.

Festivalul începe pe 30 august cu un solo de chitară al lui Ferenc Snetberger (Ungaria), urmat de Marco Ambrosini (Italia) & Jean Louis Matinier (Franţa) şi Alexander Bălănescu (România) & Katie Wilkinson (Marea Britanie).

Invitați de marcă

Pe 31 august vor cânta Dave Stapleton & Benjamin Waghorn (Marea Britanie), urmaţi de Vassilis Tsabropoulos (Grecia) – solo pian şi Louis Sclavis & Vincent Courtois (Franţa).

Ziua de 1 septembrie la festival începe cu recitalul lui Dave Stapleton în Biserica Evanghelică de la Râşnov, urmat de concertul Paolo Vinaccia (Italia), Bendik Hofseth (Norvegia) & Daniele Di Bonaventura (Italia). În încheierea festivalului vor cânta Bobo Stenson & Anders Jormin & Jon Falt (Suedia).

Info:

Preţul unui bilet la festival este de 150 de lei (pentru o singură seară), în timp ce un abonament pentru cele trei seri ale evenimentului poate fi achiziţionat la preţul de 400 de lei.

Biletele şi abonamentele sunt disponibile online pe eventim.ro, în reţelele magazinelor Germanos, Orange, Vodafone, Domo, în librăriile Humanitas şi Cărtureşti, precum şi la magazinul Andante Music. Abonamentele sunt deja disponibile, iar biletele vor fi puse în vânzare doar în ultima săptămână a lunii august.

Foto credit: Paul Scott Thomas, Dave Stapleton (Facebook)

05
/12
/23

„O, ce veste minunată!”, „La Vitleem colo-n jos”, „Bună dimineața la Moș Ajun”, „Have Yourself a Merry Little Christmas” sau „Noël”? Cele mai frumoase și mai îndrăgite colinde românești, dar și cântece internaționale de Crăciun vor răsuna pe scena Sălii Radio în luna decembrie, în cadrul a patru concerte extraordinare.

05
/12
/23

Dacă printre dorințele pe care vi le stabiliți pentru Noul An se numără mai multe momente de relaxare și seri petrecute cu cei dragi ascultând muzică bună, atunci o idee perfectă ar fi noile abonamente sau bilete la Sala Radio, pentru concertele din perioada ianuarie-martie 2024!

04
/12
/23

Începutul lunii decembrie aduce primele concerte din turneul de lansare al noilor albume Alternativ Quartet — Deocamdată suntem / Departe de solstiţiu. Acestea vor avea loc pe 5 decembrie la Muzeul Naţional de Artă al României din Bucureşti, pe 8 decembrie la Palatul Culturii din Iaşi, şi pe 14 decembrie la Casa Tranzit din Cluj-Napoca.

04
/12
/23

Turneul Național ”Duelul Viorilor” a început cu un concert sold out la Ateneul Român din București. În fața unei săli arhipline, violoniștii Liviu Prunaru, din echipa Stradivari și Gabriel Croitoru, din echipa Guarneri, arbitrați de pianistul Horia Mihail, au susținut sâmbătă, 3 decembrie, prima rundă din Duelul Viorilor.

04
/12
/23

Începutul ultimei luni a anului aduce pe scena operei din București un spectacol al Studioului Experimental în Artele Spectacolului Muzical ,,Ludovic Spiess” (DescOperă La Traviata), conferințele operei (Scena Gândirii îl va avea ca invitat pe președintele Academiei Române, istoricul Ioan-Aurel Pop), două titluri de operă (La Traviata de Giuseppe Verdi și Lohengrin de Richard Wagner) și un balet (Spărgătorul de nuci de Piotr Ilici Ceaikovski).

20
/11
/23

Vineri, 24 noiembrie 2023 (de la 19.00) veți asculta la Sala Radio una dintre creațiile muzicale religioase care s-au bucurat de un mare succes în sec. XIX: Stabat mater, lucrare semnată de ROSSINI, marele compozitor italian cunoscut mai ales pentru operele sale, printre care celebrele Il barbiere di Siviglia (Bărbierul din Sevilla) sau La Cenerentola (Cenușăreasa).

20
/11
/23

Vineri, 1 decembrie, de la ora 18:30, vă propunem Concertul Extraordinar de Ziua României, o punte între generații, eveniment în cadrul căruia soliști ai Operei Naționale București vor interpreta arii, lied-uri și duete din creația românească alături de tinerii membri ai Studioului Experimental în Artele Spectacolului Muzical ,,Ludovic Spiess”, acompaniați la pian de către Luminița Berariu și Bogdana Grecova.