VIDEO ShortsUP aduce scurtmetrajele la Grădina Botanică din Bucureşti, pe 13 iulie
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-shortsup-aduce-scurtmetrajele-la-gradina-botanica-din-bucuresti-pe-13-iulie/

ShortsUP aduce scurtmetraje premiate şi pe teme insolite la Grădina Botanică din Bucureşti, pe 13 iulie, începând cu ora 20.00, în cadrul unui eveniment intitulat „Marele Picnic“.

Un articol de Andrada Văsii|1 iulie 2013

ShortsUP aduce scurtmetraje premiate şi pe teme insolite la Grădina Botanică din Bucureşti, pe 13 iulie, începând cu ora 20.00, în cadrul unui eveniment intitulat „Marele Picnic”.

„Marele Picnic” este un eveniment-retrospectivă cu scurtmetrajele care au strâns cele mai multe aplauze din partea publicului ShortsUP în ultimii patru ani. Cinefilii le vor savura întinşi pe iarbă, la răcoare, într-un colţ ferit de aglomeraţia Bucureştiului. Va fi un adevărat picnic urban, cu tururi ghidate pe aleile grădinii, jocuri în aer liber şi gustări fresh, „de iarbă verde”, notează Mediafax.

Comedii lejere și dor de ducă

Filmele din program sunt comedii lejere, idilice şi fantezii cu dor de ducă, ce vor prinde viaţă pe un ecran gonflabil, după apus de soare. Animaţia „Pe Muchia Destinului” (regia: Verena Fels, Germania, 2010) vine la „Marele Picnic” după ce a stârnit hohote de râs la „Weekendul Comediei Scurte”, cu o poveste despre sacrificiile făcute în numele prieteniei.

Comedia franceză „Paul Rondin est… Paul Rondin” (regia: Frédérick Vin, Franţa, 2008) are în prim-plan un erou ce porneşte în căutarea jumătăţii, dar se împotmoleşte într-un obstacol major: nu-şi poate ascunde defectul profesional care-l face total diferit de ceilalţi.

Un scurtmetraj despre fluturi în stomac

„Dragoste la prima vedere” (regia: Michael Davies, Marea Britanie, 2010) este un scurtmetraj amuzant, despre fluturi în stomac şi sentimentele trăite o dată în viaţă, care a prins din zbor premiul publicului la Aspen Shortsfest şi premiul juriului la Raindance Film Festival.

Proiecţia va avea loc în sectorul denumit „Grădina Italiană”, iar accesul se face prin Strada Portocalelor, pe lângă Facultatea de Biologie. Spectatorii sunt rugaţi să vină „înarmaţi” cu echipamentul necesar unui picnic cinematografic: pături pentru iarbă, poftă de poveste şi stare de vacanţă.

Publicul alege prin aplauze

„Marele Picnic” încheie acest sezon cu proiecţia celor mai populare scurtmetraje difuzate la ShortsUP din 2008 până în 2013. Dacă la Noaptea Lungă a Filmelor selecţia a fost făcută de marile jurii intenaţionale ale lumii, la evenimentul din 13 iulie publicul este cel care a ales, de-a lungul ultimilor patru ani, prin aplauze, zâmbete şi emoţii la unison. Evenimentele tematice ShortsUP revin din toamnă.

Info :

Biletele pentru ShortsUP „Marele Picnic” pot fi cumpărate în avans prin MyTicket şi Eventim, la preţul de 20 de lei, sau în seara evenimentului, la preţul de 25 de lei.

Foto credit: Anamaria Dascălu, ShortsUP (Facebook)

16
/05
/23

Sunt ultimele zile în care te mai poți înscrie la rezidența online New Draft, deschisă tuturor absolvenților facultăților de profil, scenariștilor sau autorilor cu un scenariu de film în faza incipientă. Nu rata șansa de a face parte dintr-un program 100% online, gratuit, și de a avea întâlniri de lucru cu producătorii Ada Solomon, Tudor Giurgiu și Bianca Oana. Termenul limită de înscriere este 20 mai 2023.

15
/05
/23

F-SIDES Cineclub, sezonul 4, ajunge în luna mai la Timișoara! Alături de alte trei programe pregătite pentru 2023 de organizatoarele proiectului F-SIDES în această ediție, lansată în aprilie la București, cineclubul și-a propus să-i ofere publicului proiecții de film axate pe creațiile a opt regizoare, în tandem cu materiale literare produse de opt scriitoare contemporane din România.

12
/05
/23

”Jeanne du Barry”, filmul regizat de Maïwenn, care joacă alături de Johnny Depp, deschide cea de-a 76-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes (16-27 mai) și ajunge în această toamnă în cinematografele din România, distribuit de Independența Film.

11
/05
/23

9 lungmetraje și 16 scurtmetraje intră în competiția Zilelor Filmului Românesc la TIFF.22. Selecția include câteva dintre cele mai bune filme românești ale anului trecut, dar și producții care vor avea premiera mondială în iunie, la Cluj-Napoca. În cadrul Zilelor Filmului Românesc sunt acordate trei premii: pentru cel mai bun lungmetraj, pentru cel mai bun debut, dar și pentru cel mai bun scurtmetraj.

08
/05
/23

ICR dă startul celei de-a 27-a ediții FFE chiar de Ziua Europei, 9 mai, la Timișoara, Capitala europeană a culturii în 2023. Festivalul va continua în țară la Oravița (Casa de Cultură "George Motoia Craiu"), între 12-14 mai, la Curtea de Argeș (Centrul de Cultură și Arte "George Topîrceanu"), între 18-20 mai, la Botoșani (Cinema Unirea), între 18-21 mai și la Gura Humorului (Casa de Cultură), între 19-21 mai.