VIDEO Sibiu găzduieşte primul festival internaţional „fringe“ din România
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-sibiu-gazduieste-primul-festival-international-fringe-din-romania/

Primul festival internaţional „fringe“ din România aduce pe scena Sibiului trupe din toate colţurile ţării, dar şi de peste hotare, peste 150 de participanţi urmând să susţină 42 de reprezentaţii în opt spaţii de joc, între 1 şi 14 iulie.

Un articol de Andrada Văsii|27 iunie 2013

Primul festival internaţional „fringe“ din România aduce pe scena Sibiului trupe din toate colţurile ţării, dar şi de peste hotare, peste 150 de participanţi urmând să susţină 42 de reprezentaţii în opt spaţii de joc, între 1 şi 14 iulie.

În mai puţin de o săptămână, Sibiul se va transforma în scena teatrului independent, unde artiştii invitaţi vor susţine reprezentaţii în spaţii neconvenţionale. Manifestările sunt şi ele diverse, de la piese de teatru la concerte şi expoziţii, notează Mediafax.

Unul dintre cele mai importante spectacole care vor avea loc anul acesta la Sibiu International Fringe Festival este concertul susţinut de Krem. Artistul, cunoscut datorită show-ului „Românii au talent“, va susţine o reprezentaţie pe 6 iulie, la Vintage Pub.

El se află în plin turneu de promovare a celui mai nou album al său, realizat în colaborare cu Smokey, album care poartă denumirea „Aici sau la pachet?“. De asemenea, Crina Zvoboda, o altă concurentă de la „Românii au talent“, va fi prezentă la Sibiu Fringe cu două spectacole de ventrilocie, unul pentru copii, iar celălalt pentru adulţi.

Teatru în franceză

Alte reprezentaţii importante vor fi susţinute de trupa Gachette Sensible din Barcelona. Aceşti artişti vor prezenta publicului sibian două spectacole în limba franceză, „Un parfum de montgolfiere“ şi „Cravate Club“.

O reprezentaţie de marcă ce va avea loc pe scena Teatrului Gong, în data de 2 iulie, este cea a companiei UnTeatru din Bucureşti, care aduce în atenţia publicului sibian spectacolul „Ce zile frumoase!“. Pentru rolul din acest spectacol, actriţa Sabrina Iaşchevici a câştigat premiul Galei Tânărului Actor HOP – Mangalia 2012. De asemenea, Mirela Zeţa şi Andreea Grămoşteanu de la „Mondenii“ vor juca în spectacolul „Un cuplu ciudat“, ce va avea loc în data de 5 iulie, de la ora 19.00, la „Adore“.

Pass Partout prin Sibiu

Compania Pass Partout Dan Puric prezintă la Sibiu spectacolul „Two of Us“, recompensat cu numeroase premii internaţionale. O altă premieră în festival este prezenţa celor de la Godot Theatre din Bucureşti, care vor pune în scenă spectacolul „Bullets over Lipscani“ în data de 8 iulie, de la ora 19.00, la Teatrul Gong. Artemotion din Oradea vor asigura buna dispoziţie a sibienilor prezentând cinci comedii în ultimele şase zile ale festivalului.

Conceptul „fringe“ reuneşte o serie de manifestări – spectacole de teatru, muzică etc. – susţinute de trupe de artişti independente.

Info :

Preţul biletelor variază între 10 lei şi 20 de lei, copiii, elevii, studenţii şi pensionarii beneficiind de o reducere de 5 lei. Biletele au fost puse în vânzare în locurile de desfăşurare ale reprezentaţiilor.

Mai multe detalii pot fi găsite pe site-ul www.sbfringe.ro.

Foto credit: Maria Ștefănescu, FITS, spectacolul „Totul e bine“

13
/10
/17

Omenirea nu mai are nevoie de Dumnezeu și ar putea, cu ajutorul inteligenței artificiale, să dezvolte o nouă formă de conștiință colectivă care va putea să îndeplinească rolul religiei, a declarat joi scriitorul american Dan Brown, autorul seriei literare "Codul lui Da Vinci". Romancierul american a făcut aceste declarații la Târgul de Carte de la Frankfurt unde își promovează noul său roman, "Origin".

13
/10
/17

Unul dintre cele mai așteptate evenimente culturale ale toamnei începe astăzi, 13 octombrie, și va cuprinde Bucureștiul timp de zece zile, Brașovul timp de o săptămână (13-19 octombrie) și Clujul pentru un weekend (13-15 octombrie).Peste 10.000 de bilete s-au vândut deja în avans pe Eventbook.ro înainte de începerea festivalului. Les Films de Cannes à Bucarest are loc anul acesta la CinemaPRO, Cinema Elvire Popesco, Cinema Muzeul Țăranului și Cinemateca Eforie.

12
/10
/17

David Lynch, Xavier Dolan, Vanessa Redgrave și Nanni Moretti se numără printre invitații Festivalului de Film de la Roma, a cărei ediție din 2017, organizată între 26 octombrie și 5 noiembrie, se dorește o veritabilă sărbătoare a cinematografiei mondiale și va prezenta câteva zeci de lungmetraje, dintre care 14 vor fi proiectate în premieră mondială.

12
/10
/17

Festivalul SoNoRo va avea loc anul acesta în perioada 27 octombrie – 13 noiembrie și recomandă pentru cea de-a XII-a ediție un joc de-a HIDE&SEEK, în care muzica de cameră va fi acompaniatăde poezie, video art, fashion design și un quest labirintic princare festivalul își propune să-și poarte publicul. Orașele în care se vor desfășura concertele FestivaluluiSoNoRo sunt București, Timișoara, Cluj și Brașov.

12
/10
/17

„Publicul vine la teatru cu dorinţa de a se lăsa ademenit. În întunericul sălii un grup de oameni vrea să intre în contact cu alt grup de oameni şi aşa teatrul devine viaţă. Fără teatru mai mulţi necunoscuţi care se întâlnesc pentru un moment n-ar realiza mare lucru.” - Catrinel Dumitrescu.

11
/10
/17

Un nou album de benzi desenate dedicat personajului Asterix, intitulat "Asterix et la Transitalique", va fi lansat în premieră mondială pe 19 octombrie. Albumul, tradus în 16 limbi, va beneficia de un tiraj total de 5 milioane de exemplare. De la înființarea seriei, în 1959, peste 370 de milioane de albume din seria "Asterix" au fost vândute pe plan mondial.

11
/10
/17

Spectacolul “Căpcăuni/Ogres” de Yann Verburgh, în regia lui Eugen Jebeleanu, producție realizată la Théâtre Ouvert din Paris, deschide joi, 12 octombrie 2017, ora 19:00, seria evenimentelor din cadrul Platformei Internaționale de Teatru București #4. Reprezentația va fi urmată de o discuție cu echipa artistică.

11
/10
/17

“Nu sunt o stâncă ce nu poate fi clintită, rece, lucidă, cum par. Nenorocirea este că nu sunt cum par şi că foarte repede omul îşi dă seama de asta. Aspectul exterior mi se trage, cred, din faptul că am fost şi am rămas o mare timidă. De aici, felul meu de a mă purta faţă de interlocutor, de aici senzaţia de inaccesibil.”. – Olga Tudorache. Spitalizată zilele trecute (pentru o suspiciune de atac vascular cerebral), „marea doamnă a teatrului românesc” împlinește astăzi 88 de ani.

10
/10
/17

INTERVIU Andi Vasluianu și-a petrecut copilăria în Teatrul Nottara, unde bunicul său era regizor. Astăzi îl vedem pe scena aceluiași teatru, dar mai ales ne-am obișnuit să-l vedem în filme. Cel mai nou dintre acestea este „Breaking News”, în regia Iuliei Rugină, film pe care îl găsiți în aceste zile în cinematografe și de la care pornește și discuția de față.

10
/10
/17

Teatrul de Comedie prezintă joi, 19 octombrie, de la ora 19.30, la Sala Studio, premiera oficială a spectacolului NUMITORUL COMUN de Alexandru Popa, regia Vlad Zamfirescu, scenografia și costumele Cristina Florea & Georgiana Stoica, asistent regie Oana Popescu